2021-22 Wrap-up & Highlights

Het voetbalseizoen 2021/22 zit er weer op – en wat was dit een bewogen seizoen!

Het seizoen begon met stadions die weer met open armen alle uitbundige fans konden ontvangen, nadat in seizoen 2020/21 veel wedstrijden in lege stadions werden gespeeld.

In augustus vonden er ook enkele schokkende transfers plaats. Lionel Messi beëindigde zijn 21-jarige loopbaan bij FC Barcelona met een overstap naar Paris-Saint Germain. Het meest verrassende aspect van deze hele stap was dat hierbij een van ’s werelds beste spelers transfervrij werd overgeplaatst. De Argentijn hielp PSG met het winnen van de competitietitel, maar in Europa lukte het niet. Na de contractverlenging van Kylian Mbappé zijn de Parijzenaren één van de favorieten om volgend jaar de Champions League te winnen.

Messi was niet de enige opvallende speler die een overstap maakte naar een nieuwe club. Cristiano Ronaldo besloot ook om het team te versterken dat hem beroemd heeft gemaakt: Manchester United. Zijn eerste wedstrijd was sensationeel, met twee doelpunten in een ruime zege op Newcastle. Ondanks het feit dat Ronaldo veel individuele records op zijn naam heeft staan, slaagde Manchester United er dit seizoen helaas niet in om een trofee binnen te halen, en zelfs niet om bij de beste 4 te eindigen.

Bij de Premier League vond een bijzondere terugkeer plaats. Bij Brentford FC tekende in januari namelijk Christian Eriksen, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds zijn hartstilstand op het Euro 2020. Omdat de Deense middenvelder niet in de Serie A kon spelen, vanwege de voorschriften ten aanzien van geïmplanteerde defibrillatoren, keerde hij terug naar de Premier League om weer in vorm te komen en ervoor te zorgen dat “the Bees” nog minstens één jaar in de hoogste klasse konden blijven voetballen.

Buiten de transfers waren er nog vele andere gebeurtenissen die het seizoen spannend maakten. De Premier League is op dramatische wijze geëindigd toen Manchester City FC de trofee in de wacht sleepte. City maakte in de laatste 15 minuten van de laatste seizoenswedstrijd een comeback, nadat ze het grootste deel van de wedstrijd geen indruk konden maken. Door deze overwinning van City kreeg Liverpool geen kans meer om als tweede Engelse ploeg de treble te winnen. Het was een goed seizoen voor “the Reds”, want ze veroverden zowel de FA Cup als de Carabao Cup.

In La Liga ondervond Barcelona de gevolgen van Messi’s vertrek en kwam in de eerste maanden van het seizoen moeizaam uit de startblokken. Het team kreeg nog meer problemen toen Sergio Aguero zich om gezondheidsredenen terugtrok. De strubbelingen van deze ploeg leidden in november 2021 tot een wijziging in het management, en daarmee zagen we ook een ander oud gezicht terug bij de club.

Met de legendarische middenvelder Xavi terug in Barcelona, ditmaal als coach, herrees Barça uit zijn as om als tweede achter Real Madrid te eindigen. Los Blancos werd geleid door Karim Benzema, veroverde de competitietitel en bereikte de Champions League-finale op spectaculaire wijze, met de ene comeback na de andere. Een doelpunt van Vinicius bezorgde Real hun 14e Europa Cup.

Real Madrid was niet het enige team dat feest vierde in Spanje. Real Betis won namelijk zijn derde Copa del Rey door Valencia vanaf de penaltystip te verslaan.

In Italië werd de titel opnieuw in Milaan beslist. Na de overwinning van Inter in 2021, veranderde Serie A dit jaar van de kleuren van de nerazzurri in die van de rossoneri. Het was de eerste competitietitel van AC Milan in meer dan tien jaar! In dezelfde periode domineerde Bayern München Duitsland. De Beiernaren bezegelden hun tiende Bundesliga op rij dankzij het doelpuntenwonder Robert Lewandowski. Deze Poolse aanvaller is mogelijk op weg naar een nieuwe bestemming volgend seizoen, net als Erling Haaland. Laatstgenoemde Noor speelt namelijk volgend jaar bij Manchester City, een stap die het team van Pep Guardiola nog gevreesder zal maken.

2021/22 Seizoenwinnaars

 • Premier League: Manchester City FC
 • FA Cup: Liverpool FC
 • La Liga: Real Madrid
 • Copa del Rey: Real Betis
 • Serie A: AC Milan
 • Coppa Italia: Inter Milan
 • Bundesliga: Bayern München

Belangrijke data

Hoewel er op dit moment geen reizen zijn, hebben we binnenkort wel het een en ander voor je in petto om naar uit te kijken. Hier volgen enkele belangrijke data die je zeker in je agenda moet noteren:

 • 16 juni 2022 – bekendmaking kalender Premier League. Je kunt dan alvast je reis inplannen en daarmee anderen voor zijn.
 • Begin juli – bekendmaking kalenders Serie A en La Liga. Wij adviseren je om onze website in de gaten te houden zodat je zo snel mogelijk je favoriete reizen kunt boeken.
 • 5-6 augustus 2022 – Premier League en Bundesliga starten.
 • 13-14 augustus 2022 – LaLiga en Serie A starten.

Let op! Het voetbalseizoen 2022/23 begint vroeger dan normaal omdat de wereldbeker van Qatar 2022 dit jaar in november-december wordt gespeeld.

Competitie

Vergeet onze weggeefactie niet, waarbij je een voucher van €400 voor je volgende voetbalreis kunt winnen! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het posten van een kort verslag van je reis met foto’s op onze Facebook-pagina. De winnaar wordt willekeurig gekozen. Lees de voorwaarden van deze weggeefactie hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *