Wat kun je doen vóór El Clásico – Hoe haal je het beste uit je El Clásico-ervaring?

El Clásico. De voetbalwedstrijd waarbij de wereld wel 90 minuten lang zijn adem inhoudt. Een clash tussen twee titanen in deze sport, de twee beste voetbalteams uit de geschiedenis die spelen om de eeuwige roem bij het behalen van de La Liga-beker. Deze wedstrijd wordt al sinds het begin van de 20e eeuw gespeeld en is sindsdien een symbool in het wereldvoetbal. Veel voetbalfans beschouwen het als de belangrijkste wedstrijd ter wereld. Op dit moment heeft Real Madrid de overhand op Barcelona, maar iedereen weet dat dit snel weer kan veranderen. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waarmee je je reis naar de wedstrijd Real Madrid vs. Barcelona nog intenser kunt maken:

Boek je reis

El Clásico wordt eenmaal in Barcelona en eenmaal in Madrid gespeeld. Ongeacht welke wedstrijd je wilt bijwonen, zou je vooraf alles vanuit huis voor je voetbalreis moeten boeken. Zoals je zelf wel weet en kunt voorstellen, is dit duel heel belangrijk en ontzettend populair, waardoor de vraag naar kaartjes voor deze wedstrijd immens is.

Daar komt ook nog bij dat beide steden, Barcelona en Madrid, enorme toeristische trekpleisters zijn, dus daar zul je ook rekening mee moeten houden. Dus zorg dat je je vliegtickets en je hotel tijdig boekt, zodat je ze zo goedkoop mogelijk kunt kopen. Op deze manier hou je nog voldoende geld over om het voetbalkaartje voor het stadion te kopen.

Kies je teamfavoriet

Misschien ben je al een diehard Madrid- of Barça-fan, en dan is het volgende misschien niet op jou van toepassing. Maar als je fan bent van een ander team dan deze twee, dan hebben we een tip voor je. De rivaliteit op het veld is groot, maar de rivaliteit op straat en op de tribunes is zelfs nog groter. Vergeet niet dat deze wedstrijd diepe historische banden heeft, zoals hierboven is aangegeven, en dat is zeker te merken aan de sfeer vóór de wedstrijd. In de stad waar de wedstrijd wordt gespeeld, zul je maar zelden fans van het uitspelende team zien.

Maar het zou natuurlijk geen goed idee zijn om voor een doelpunt van Barcelona te juichen als je in het Bernabeu bent. Hetzelfde geldt andersom als je in Camp Nou bent. We hebben je dus gewaarschuwd!

Geniet van de geschiedenis

In beide stadions (Santiago Bernabeu en Camp Nou) is een deel van het clubmuseum gewijd aan de geschiedenis van El Clásico. Als je deze wedstrijd wilt bijwonen, is het sterk aan te bevelen om ook een stadionrondleiding te boeken of een kaartje voor het museum. Je zult daar de gedetailleerde geschiedenis van El Clásico kunnen bewonderen, met anekdotes, belangrijke data en wedstrijden, en natuurlijk met de hoofdrolspelers van de meest legendarische El Clásico-momenten. Zoals bijvoorbeeld dat prachtige moment toen Messi in de laatste minuut een doelpunt maakte tegen Real Madrid in het Bernabeu, zijn t-shirt uittrok en die aan het hele stadion liet zien. Dit moment wordt beschouwd als een van de meest legendarische sportmomenten.

Je zult hierbij natuurlijk wel, afhankelijk van het museum dat je bezoekt, wat partijdigheid kunnen verwachten. De rivaliteit is ook zo groot dat geen enkel team vleiende opmerkingen voor zijn eeuwige rivaal overheeft.

Stadiontour FC Barcelona

Adem de atmosfeer in

Zoals eerder aangegeven, is de sfeer vóór El Clásico uniek om te ervaren. De straten vullen zich dan met supporters die hun club luidkeels toejuichen met hun eindeloze liefde en steun. Normaal verzamelen de fans zich rond het stadion voordat de wedstrijd begint. Voor Real Madrid is de belangrijkste straat hierbij de Marceliano, een lange straat vol met bars. Op de avond van de wedstrijd is het hier bomvol met Real Madrid-fans die een enorm feestje bouwen in het centrum van Madrid. En bij Barça verzamelen de fans zich in meerdere straten rond het stadion. De sfeer is hetzelfde, maar dan in andere kleuren. Bovendien zingen de Barça-fans meestal in het Catalaans en niet in het Spaans. En dit is misschien wat moeilijker te begrijpen.

Het is een must om hierbij aanwezig te zijn, want deze viering voor de wedstrijd vormt echt een essentieel onderdeel van de gehele ervaring. Om hier nog meer van te kunnen genieten, zou je misschien wat liedjes van het lokale team uit je hoofd kunnen leren, om je nog meer thuis te voelen tussen deze lokale fans.

Maar als je niet dol bent op grote menigten, vlaggen en gezang, maar toch graag wat tijd wilt doorbrengen met de lokale fans, dan zijn er tal van bars rond het stadion waar ze op een meer gastronomische en rustige manier van deze gezellige tijd voor de wedstrijd genieten.

Hoe dan ook, beide opties zijn zeer aan te bevelen om je voetbalreis tot een onvergetelijke ervaring te maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *