Voetbalreizen

Voetbalreizen naar nationale competities

Voor de voetballiefhebber heeft Europa genoeg mooie competities om van te smullen. Het is een heerlijk weekendje weg en in vele gevallen een ontzettend goede citytrip. Uiteraard zijn de Engelse Premier League en het Spaanse La Liga razend populair.

La Liga

Het hoogste niveau in Spanje! Hier geniet je van clubs zoals Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. Deze competitie is ook wel bekend als de Primera Division, La Liga Santander is de sponsornaam. Twintig clubs strijden om de eerste plek. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de Champions League, de nummers 5 en 6 voor de Europa League. De 3 clubs die aan het eind van het seizoen onderaan staan degraderen.

Bekijk alle voetbalreizen naar La Liga

Premier League

Volgens velen de mooiste competitie ter wereld! Hier geniet je wekelijks van topclubs als Manchester United, Liverpool FC en Tottenham Hotspur. Waar vroeger “de grote 4” vooral de prijzen verdeelden is de Premier League tegenwoordig attractiever dan ooit tevoren. Veel teams hebben gloednieuwe stadions en voetbalreizen naar Engeland zijn populairder dan ooit.

Bekijk alle voetbalreizen naar Premier League

Serie A

Op het hoogste niveau in Italië strijden 20 teams mee. Hier geniet je van teams als Juventus FC, AC Milan en AS Roma. De 4 beste teams in de Serie A gaan direct door naar de Champions League. De laatste 3 teams degraderen.

Bekijk alle voetbalreizen naar Serie A

Bundesliga

In de Duitse Bundesliga spelen 18 teams voor de titel. De 2 laatste teams degraderen hier. De eerste 4 teams plaatsen zich direct voor de poulefase van de Champions League. De nummers 5 & 6 spelen in de Europa League. De Bundesliga heeft de hoogste opkomst van fans in elke competitie, gemiddeld 45.000 in het seizoen 2011-2012. De laatste jaren is het vooral Bayern München dat hier de klok slaat.

Ligue 1

Het hoogste niveau in Frankrijk. Hier strijden 20 teams om de titel. De onderste 3 degraderen naar de Ligue 2. De top 3 teams plaatsen zich voor de Champions League. De nummers 1 & 2 gaan direct naar de poulefase. De nummer 3 speelt nog kwalificatiewedstrijden. De nummer 4 plaatst zich voor de Europa League. Hier mogen nog 2 Franse teams aan mee doen. Dit zijn de winnaars van de Coupe de France en de Coupe de la Ligue. Als de winnaars van deze 2 cups zich in de competitie al geplaatst hebben voor Europees voetbal gaan de nummer 5 en 6 ook naar de Europa League. Een voetbalreis naar PSG (Paris Saint-Germain) is de laatste jaren ongekend populair.

Europese clubcompetities

Deze toernooien zijn alleen beschikbaar voor het neusje van de zalm onder de Europese topclubs. De Champions League, het miljoenenbal, trekt miljoenen kijkers van over de gehele wereld. Een voetbalreis naar je favoriete internationale club is dan ook voor veel mensen een droom die uitkomt. De Europa League is het één na hoogste toernooi en brengt ook het nodige geld bij clubs in het laatje.

Champions League

Het koningsbal van het voetbal! Hier strijden de beste Europese clubs om de cup met de grote oren. De grootste en belangrijkste prijs die er op voetbalgebied te halen is.

Bekijk alle voetbalreizen naar Champions League

Europa League

Het één na hoogste niveau op clubgebied. De winnaar van dit toernooi neemt het hierna nog op tegen de winnaar van de Champions League. Jouw favoriete team live zien spelen op Europees niveau is een prachtige ervaring.

Bekerwedstrijden

Het leuke van bekerwedstrijden is het feit dat kleinere clubs een kans krijgen om zich te meten met de reuzen. Elk jaar zijn er weer grote clubs die zich door de kleintjes het kaas van het brood laten eten. Los van de te winnen eer geven de meeste eindzeges in deze toernooien toegang tot de Europa League. Absoluut de moeite waard dus!

FA Cup

De FA Cup is het meest belangrijke voetbaltoernooi in Engeland en zelfs het oudste toernooi ter wereld. Sinds 1871 zijn de Engelsen al in de ban van de Cup. Dit toernooi winnen geeft je direct toegang tot de Europa League en aan het FA Community Shield, een wedstrijd tussen de landskampioen en de FA Cup-winnaar. Dit toernooi kent 12 ronden, een halve finale en de finale.

Bekijk alle voetbalreizen naar FA Cup

Carabao Cup

Historisch gezien heet dit de EFL (English Football League) Cup, tegenwoordig is er een sponsornaam aan verbonden. Aan dit toernooi kunnen clubs meedoen uit de 4 hoogste regionen in het Engelse voetbal. Het toernooi is verdeeld over 7 ronden en de finale vindt plaats in het Wembley stadion.

Coppa Italia

Dit is het oudste bekertoernooi van Italië. De winnaar krijgt direct toegang tot de Europa League. Ook mag de winnaar de Supercoppa Italiana spelen, de wedstrijd tegen de landskampioen. De gelukkig winnaar mag zich ook een jaar lang kronen met het “cockade of Italia” op het shirt. Een enorme eer.