Reizigers beoordelen onze reizen gemiddeld met
Erg goed 8.8
Gebaseerd op 889 beoordelingen
Hotel
8.3
Sfeer
9.3
Vlucht
8.2
Service
9
Stad
9
Zitplaatsen
8.8
De heer W. Hoekstra te Drogeham, 7 personen
Barcelona - Valencia
4 mei 2008
8 FC Barcelona - Valencia

Donderdag 1 mei zijn we met 7 personen vertrokken naar Barcelona, onze reis verliep voorspoedig, met de reisbrief in de hand plus id kaarten kregen we onze tickets en we konden met het vliegtuig vertrekken. Bij aankomst in Barcelona, besloten we met de trein te gaan, mis dus, al zoekend en vragend naar het juiste station werd een van ons van haar beurs beroofd, echt shit dus, veel geld, de pinpas en rijbewijs waren weg, een aanrader voor de volgende Barcelona reizigers is neem een taxi, je reist veel veiliger, maar we zij niet bij de pakken neer gaan zitten, de pinpas is onmiddelijk geblokkeerd en de rest van het geld hebben we verdeeld.

Bij aankomst in het hotel vertelde de eigenaar dat het helaas veel voorkwam in Barcelona, de criminaliteitscijfers liggen hier erg hoog, veel reizigers worden beroofd bij aankomst.Verder was het een uitstekend hotel, met een zeer goed ontbijt en prima bedden, de kamers waren inclusief kluis, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt, alles erin dus.

De rest van de dagen hebben we gebruikt gemaakt van de metro, het ideale vervoer door Barcelona, je komt echt overal, alleen pas op voor zakkenrollers, ga niet in een te drukke coupe en blijf niet staan, want binnen 24 uur werd poging twee tegen ons ondernomen, een van ons zag een hand van een jong meisje in haar tas verdwijnen, waar dus niets meer van waarde inzat, maar toch, we werden meteen geholpen door Engelse dames die de dader aanwezen, zelf waren ze een dag eerder ook beroofd, en we hebben de twee meisjes verbaal in het Engels even goed uitgelegd dat we hier niet van gediend waren, maar je wordt hier wel heel erg achterdochtig van en beziet iedereen als potentiele zakkenroller.

Dan de zondag, de grote dag van de wedstrijd, je komt binnen in immens groot stadion, waar ze niet eens de supporters fouilleren,het was totaal niet uitverkocht, vanwege de plaats van Barca en de uitschakeling in de champions leage, we hadden zitplaatsen verspreid over het stadion, twee bij twee, maar helaas nr.

7 kwam toch alleen te zitten, dit was wel een kleine domper op het geheel, maar doordat het niet uitverkocht was, konden we binnenin doorlopen en toch bijelkaar zitten. De coach Rijkaard kwam het stadion binnen en meteen kwamen de witte zakdoekjes uit de zak, Basta Rijkaard, nu ook ontslagen dus. Verder was het een leuke wedstrijd, niet spannend, maar we hebben veel mooie goals gezien, 6 stuks zelfs, dit was echt de moeite waard, Messi is toch echt een topvoetballer, wat ons opviel dat de spelers meteen de catacomben weer ingingen en niet bij het publiek langs, vreemd na 6-0 winst.

Dit was dan alweer de laatste dag van onze voetbalreis, want maandagmorgen werden we alweer om 4 uur door een taxi opgehaald en vlogen om 6.10 uur naar Amsterdam terug. Al met al, op een paar dingen na, een geweldige reis gehad.

De heer E. Melief te Hoofddorp, 2 personen
AC Milan - Inter Milan
4 mei 2008
8 AC Milan - Inter Milan

Als afsluiting van de basis school mogen onze kinderen met een van de ouders naar een stad in Europa. Mijn zoon van 12 wilde graag naar de wedstrijd Milan-Inter. Dan is het gewoon makkelijk om een pakket te bestellen inclusief vlucht, kaartjes en hotel.

De heer W. Vermei te Elst, 4 personen
Barcelona - Valencia
4 mei 2008
7 FC Barcelona - Valencia

Het allemaal prima verlopen. Ondanks enige schroom om te boeken via Internet is alles prima verlopen. Vlucht ging prima op tijd, inchecken ging snel en onze koffers waren in een record tijd op de bagage band. Het Engels van de Spaanse bemanning ging wel heel erg snel.Op zich geen probleem maar als er zich een calamiteit voordoet lijkt me dit niet erg prettig.

Vanaf het vliegveld hebben we de Aerobus genomen. Dit is niet handig als je naar Hotel Expo moet. Een taxi is dan slimmer en denk ik nagenoeg eben duur. Het Expo Hotel is op zich prima alleen wel erg gehorig. Prima ontbijt en receptie. Niet echt in het centrum maar wel binnen 5 minuten met de Metro.

De plaatsen in het stadion waren super, De wedstrijd ook Barcelona won met 6-0 De sfeer viel wat tegen, Dat kunnen ze in Engeland veel beter.
Al met al een geslaagde trip.

De heer J. de Koning te Rijnsburg, 2 personen
Barcelona - Valencia CF
4 mei 2008
10 FC Barcelona - Valencia

Ik ben de gelukkige vader van drie zonen. Al vanaf de tijd dat de oudste, Jasper, nog een peuter was, heb ik elk jaar een “Vader-Zoon-Weekend”. Om de drie jaar is dus één van de drie aan de beurt. Vorig jaar was de oudste van mijn drie zonen aan de beurt. Inmiddels is hij vijftien jaar en behoorlijk geïnteresseerd in alles wat met voetbal heeft te maken. Maar ja, wat ga je dan doen? Tijdens een vakantie las ik in een krant over Voetbaltravel. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Thuis gekomen heb ik direct de website bezocht. Er stonden aantrekkelijke wedstrijden op. Ik koos voor Barcelona tegen Valencia op 4 mei 2008. Het was op dat moment september 2007 en ik dacht dat dat wel eens een kampioenswedstrijd kon worden. Op de verjaardag van Jasper in november hebben mijn vrouw en ik hem het weekend van Voetbaltravel aangeboden. Zijn ogen rolden er bijna uit. Maar hij moest nog even geduld hebben want we zouden pas gaan in het weekend van 3 – 5 mei 2008.

Het boeken via internet was een fluitje van een cent. Ook de communicatie via de mail daarna verliep uitstekend. Een week vóór ons vertrek mailde Voetbaltravel dat we een ander hotel kregen. Weliswaar iets uit het centrum maar nu met ontbijt. Onze vliegtijden waren perfect. Zaterdagmorgen 3 mei vertrek. Om 13.00 uur stonden we aan de balie van ons hotel in Barcelona. Direct kregen we van de baliemedewerker de kaartjes voor de wedstrijd zoals Voetbaltravel had gezegd. Zo hadden we de middag en de avond nog om de stad te verkennen.

De volgende dag hebben we in de morgen nog een prachtig park bezocht van Gaudi. In de middag zijn we naar het stadion Nou Camp gegaan. Helaas was de spanning van de wedstrijd af, want Barca kon geen kampioen meer worden en voor Valencia stond er weinig meer op het spel.. Maar toch was het genieten geblazen. Het werd 6-0 voor de Catalanen. Er waren prachtige acties van Henry, Messi, Bojan en alle anderen. Na afloop met de metro weer terug naar het hotel. Naast het hotel was een kleine cafetaria waar we een broodje worst aten. De televisie hing zoals in elk cafe ook hier aan de muur. De wedstrijd van Real Madrid was op dat moment aan de gang en werd live op de televisie uitgezonden. Ze konden bij winst vanavond kampioen worden. Dat gebeurde ook. Het werd heel erg stil in Barcelona. Maar voor ons als Nederlandse kaaskoppen was het genieten.

De volgende dag zouden we pas om 18.00 uur vertrekken, dus er was voldoende tijd om nog wat moois te bezoeken. We hebben uitgebreid de Sagrada Familia bezocht. Deze stond op loopafstand van ons hotel. Na een late, maar uitgebreide lunch zijn we richting het vliegveld gegaan. De retourvlucht verliep volgens het afgesproken schema. Om 20.25 waren we weer terug in Nederland. Enkele dagen daarna kwam het bericht dat Frank Rijkaard als coach van Barcelona werd ontslagen. We hadden niet verwacht dat ons bezoek aan Barca zulke vervelende gevolgen kon hebben voor Rijkaard. Sorry Frank! Mischien dat hij ook met Voetbaltravel nog eens een bezoekje kan brengen aan Nou Camp.

Vader en zoon de Koning

De heer E. Huizing te Assendelft, 2 personen
HSV - Schalke 04
26 april 2008
8 HSV - Schalke 04

Op 26 april zijn we naar Hamburg gereden om daar de wedstrijd HSV-Schalke '04 te zien. De heenreis in de auto ging soepel en rond 1 uur in de middag parkeerden we bij ons mooie hotel. 5 minuten lopen naar de strassenbahn. Op het station Berliner Tor was het een drukte van belang met HSV- en Schalke-supporters. Geen ruzie of vechten. Het was een gezellige sfeer, waarbij veel werd gelachen. Na 40 minuten waren we bij het eindstation. Vandaar gingen we met een shuttle-bus naar het HSV-stadion, de NordBank Arena. Na de gebruikelijke controles zijn we eerst de fanshop in gegaan om een HSV-shirt en sjaal te kopen en een outfit voor op het autoraam. We zaten in stadion aan de lange zijde, 4 rijen van het veld. Vlak bij het vak van de HSV-supporters. Een goede plaats, ook voor tieners en de gezelligheid van het HSV-sfeervak. Jammer dat HSV met 0-1 verloor. Ja, je kan niet alles hebben op zo'n dag. Indrukwekkend waren de hamburg-lied en het HSV-clublied voor de aanvang van de wedstrijd. Na afloop zijn we lopend naar de strassenbahn gegaan met alle fans. In de centrum van Hamburg zijn we uitgestapt om vlak bij de Inner-Alster in het mooie centrum van Hamburg iets te eten. In een stad als Hamburg heb je keuze volop. Natuurlijk liepen er nog voldoende HSV- en Schalke-fans door het centrum. Geen probleem, maar respect en gezelligheid. Rond 21.30 uur zijn we naar het hotel gegaan. Op de TV nog even gekeken naar de Sportschau. De volgende morgen om 9 uur zijn we vertrokken en omdat het zeer rustig was op de Autobahn waren we rond 13 uur weer terug in de omgeving van Amsterdam. Enigszins vermoeid, maar wel een mooie ervaring rijker: ook het Duitse voetbal is een belevenis. Nu afwachten naar welke wedstrijd zoonlief volgend jaar wil. Nu denk hij aan Milaan of Madrid.

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies
Melding sluiten