top-10-hoogst-scorende-champions-league-wedstrijden-ooit

Top 10 Hoogst scorende Champions League wedstrijden ooit

De UEFA Champions League heeft in de loop der jaren heel wat spectaculaire wedstrijden gekend. De grootste competitie van het clubvoetbal heeft inderdaad veel momenten opgeleverd om nooit te vergeten. Van klassieke comebacks tot individuele prestaties, we hadden de mogelijkheid om de beste teams, spelers, en wedstrijden mee te maken.

Veel van de wedstrijden die vandaag als gedenkwaardig worden beschouwd vonden plaats in tijdens de Champions League. De meeste zijn niet alleen gedenkwaardig vanwege de verbluffende prestaties, maar ook vanwege het aantal gescoorde doelpunten in één enkele wedstrijd.

Hier bieden we je een reis door het verleden, als we kijken naar de mooiste en meest doelpuntrijke Champions League wedstrijden aller tijden!

Wat zijn de hoogst scorende UEFA Champions League wedstrijden (qua doelpunten)?

10. Manchester United 7-1 Roma (2007)

Beginnend met onze lijst van wedstrijden met een hoge score in de geschiedenis van de Champions League is Manchester United’s 7-1 overwinning op Roma op Old Trafford tijdens het seizoen 2006/07. Dit is één van de CL-avonden die voor altijd herinnerd zal worden als een van de grootste van de club.

De prestaties van Carrick en Cristiano Ronaldo en de doelpunten van Alan Smith, Rooney en Evra zullen voor altijd in het geheugen blijven van hen die de wedstrijd bekeken. Het is bijna onmogelijk om te vergeten, vooral voor de Roma supporters. De laatste fout van Daniele De Rossi betekende dat de wedstrijd eindigde met een stand van 7-1.

Old Trafford heeft zeker niet veel wedstrijden als deze meegemaakt.

9. Liverpool 8-0 Besiktas (2007)

Als volgende hebben we Liverpool’s 8-0 triomf op Besiktas in de groepsfase 2007/08.

Toen kwam Liverpool in de wedstrijd met de rug tegen de muur te staan, want ze moesten winnen om in de Champions League door te gaan.

Het eerste doelpunt kwam toen Edouard Cisse onopzettelijk Crouch naast zijn eigen doel tackelde. Dit gaf de Liverpool speler met nummer 15 de gelegenheid het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Voeg daarbij de hattrick van Yossi Benayoun, de goal van Ryan Babel, een schitterend teamdoelpunt afgewerkt door Steven Gerrard en een tweede doelpunt voor Crouch en je krijgt de belachelijke scoreline waarnaar hierboven verwezen wordt.

Samen met de volgende wedstrijd blijft het de grootste overwinning in de geschiedenis van de Champions League.

8. Real Madrid 8-0 Malmö (2015)

Verdergaand met de grootste overwinningen in de geschiedenis van de Champions League, hebben we Real Madrid tegenover de Zweedse ploeg Malmö in de groepsfase van de Champions League 2015.

De wedstrijd eindigde met een 8-0 overwinning voor Los Blancos. Ook al verwachtte iedereen dat de uitploeg het stadion met niets zou verlaten was een verlies als dit boven alle verwachtingen.

Cristiano Ronaldo domineerde de wedstrijd door in 19 minuten vier doelpunten te maken, terwijl Karim Benzema binnen 74 minuten een hattrick scoorde. Ook Mateo Kovacic wist de achterkant van het net te vinden en bezegelde één van de grootste overwinningen in de geschiedenis van de Champions League.

7. Manchester City 5-3 AS Monaco (2017)

Met in totaal acht doelpunten speelden Manchester City en AS Monaco een ongelofelijke wedstrijd uit in het Etihad Stadium in de eerste wedstrijd van hun onderlinge confrontatie in de ronde van 16 van 2017. Het duel eindigde met een 5-3 nederlaag voor de Franse ploeg.

Ook al gaven een goal van Radamel Falcao en een treffer van Mbappe de Franse ploeg hoop de overwinning mee naar huis te nemen, toch nam Man City de avond over dankzij twee doelpunten van Sergio Aguero en doelpunt van Raheem Sterling, Leroy Sane en John Stones.

Dit was een van de meest strijdlustige overwinningen in de geschiedenis van de Champions League een wedstrijd die lang in het geheugen zal voortleven.

6. Paris Saint-Germain 7-2 Rosenborg BK (2000)

Een andere hoogstaande clash en ook de eerste waarbij negen doelpunten vielen was die tussen PSG en Rosenborg tijdens de groepsfase 2000/01 in het Parc Des Princes. In dit geval versloeg de Franse ploeg de Noorse ploeg met 7-2.

Christer George begon met een goal voor de Noorse ploeg na twee minuten, maar helaas was dat niet genoeg Rosenborg, want de gastheren begonnen de doelpunten op te stapelen.

Tussen de doelpuntenmakers die de Franse ploeg naar de overwinning brachten, zagen we een jonge Nicolas Anelka. Hij vertoonde een geweldige prestatie en scoorde twee doelpunten voor de Parijzenaars, waarvan er een de 7-2 afsloot.

5. Villarreal 6-3 Aalborg (2008)

In 2008/09 behaalde Villarreal een prachtige 6-3 overwinning op Aalborg in de groepsfase van de Champions League.

Aalborg nam in Spanje brutaal de leiding via Marek Saganowski in de 19e minuut, maar hun voorsprong  duurde niet lang. Giuseppe Rossi scoorde negen minuten later.

Dat doelpunt, samen met geslaagde treffers van Robert Pires, Joan Capdevila en een hattrick in de tweede helft van Joseba Llorente, bezegelden de overwinning voor de Spanjaarden in het Estadio de la Ceramica.

4. Tottenham 2-7 Bayern München (2019)

Dit was één van de laatste en meest iconische uitslagen in de geschiedenis van de CL: de ongelooflijke 7-2 overwinning van Bayern München op Tottenham Hotspur in 2019.

Son Heung-min bracht Tottenham perfect op gang met een doelpunt na 12 minuten, maar helaas voor de Engelse ploeg konden ze hun voorsprong niet lang vasthouden.

De Duitse ploeg pakte de drie punten in deze wedstrijd in de groepsfase dankzij vier doelpunten van Serge Gnabry, twee goals van Robert Lewandowski en een schitterende treffer van Joshua Kimmich.

Een geweldig resultaat voor Bayern en het begin van Mauricio Pochettino’s einde als Spurs manager.

3.  Barcelona 2-8 Bayern München (2020)

Teruggaand naar Spanje, FC Barcelona moest in het jaar 2020 een groot verlies verwerken.

Hoewel dit niet meest doelpuntrijke Europese wedstrijd aller tijden is, is het misschien wel de meest pijnlijke. Dit heeft ook te maken met het feit dat Lionel Messi in het veld stond.

Ondanks een eigen doelpunt van David Alaba voor Barcelona en een mooi doelpunt van Luis Suarez, kreeg Barca weinig kansen. Sterker nog, goals van Thomas Muller en Philippe Coutinho en doelpunten van Ivan Perisic, Gnabry, Lewandowski en Kimmich bezegelden een 8-2 overwinning op de thuisclub.

2. AS Monaco 8-3 Deportivo La Coruna (2003)

De op één na hoogst scorende Champions League wedstrijd betreft AS Monaco en Deportivo La Coruna. Dit keer versloeg de Franse ploeg de gasten met 8-3 tijdens de groepsfase 2003/04 in het Stade Louis II.

Door deze wedstrijd werd Monaco de eerste ploeg die acht doelpunten maakte in een enkele  Champions League wedstrijd. Al bij de rust stonden de Fransen met 5-1 voor, dankzij doelpunten van Jerome Rothen, Ludovic Giuly en een hattrick van Dado Prso. Het definitieve succes werd in de tweede helft bereikt met de treffers van Jaroslav Plasil, Edouard Cisse, en een vierde van Prso.

Monaco ging natuurlijk verder in de competitie en speelde zelfs de finale speelde, zonder te winnen, Deze wedstrijd zal voor altijd in het geheugen gegrift blijven als één van de meest ongelooflijke uit de geschiedenis van de Champions League.

Wil je een geweldige wedstrijd live zien? Boek een voetbalreis.

1. Borussia Dortmund 8-4 Legia Warschau (2016)

De eerste plaats van dit klassement gaat naar de geweldige wedstrijd die Borussia Dortmund tegen Legia Warschau speelde. Zij vestigde het record voor het hoogste aantal doelpunten in een enkele Champions League wedstrijd in de groepsfase van 2016/17.

De uitslag eindigde in 8-4 in het voordeel van Dortmund. Warschau maakte een vliegende start met een verrassend doelpunt al in de 10e minuut, maar Dortmund sloeg meteen terug met twee doelpunten van Shinji. Hierna volgde een waar doelpuntenfestijn waardoor het bij de rust 5-2 stond.

In de tweede helft vielen nog eens vijf doelpunten. Marco Reus en Shinji Kagawa scoorden opnieuw voordat Michal Kucharczyk er één zou scoren voor Legia. Felix Passlack voegde er daarna een zevende aan toe, terwijl de Polen niet lang daarna hun vierde doelpunt van de avond maakten.

Een laatste eigen doelpunt van Jakub Rzezniczak maakte er acht goals voor Dortmund compleet en sloot een onvergetelijke wedstrijd af met de meeste doelpunten in de geschiedenis van de Champions League.

Kon jij je deze Champions Leagues wedstrijden herinneren? Welke was voor jou het meest gedenkwaardig?