mohamed salah

De Best Betaalde Voetballers (2021) – Voetbal Nieuws

In 2021 vonden enkele van de grootste transfers in de voetbalgeschiedenis plaats. Cristiano Ronaldo herenigde zich met Manchester United en Messi stapte uit FC Barcelona en voegde met PSG zich bij Neymar en Mbappé.

Bovendien brachten deze teamwisselingen (en meer) spectaculaire stijgingen teweeg op het gebied van voetballerssalarissen. We besloten een paar van deze prestaties te bekijken door de hoogste voetbalsalarissen van 2021 op een rijtje te zetten.

Wie zijn de best betaalde voetballers wereldwijd in 2021?

 1. Cristiano Ronaldo – €108,2 Miljoen
 2. Lionel Messi – €95 Miljoen
 3. Neymar Jr – €82.3 Miljoen
 4. Kylian Mbappé – €37.2 Miljoen
 5. Mohamed Salah – €35.4 Miljoen
 6. Andreas Iniesta – €30.31 Miljoen
 7. Robert Lewandowski – €30,28 Miljoen
 8. Paul Pogba – €29,4 Miljoen
 9. Gareth Bale – €27.7 Miljoen
 10. Eden Hazard – €25 Miljoen

10. Eden Hazard

 • Leeftijd: 30
 • Land: België
 • Team: Real Madrid

Toen Eden Hazard in 2019 van Chelsea naar Real Madrid verhuisde, betaalden de Spaanse topclub aan Chelsea hiervoor € 115 miljoen. Hazard tekende vervolgens een vijfjarig contract. Met de deal verdient de speler bijna €25 miljoen per jaar.

De Belgische ster heeft het de laatste maanden echter moeilijk gehad. Hij miste 59 wedstrijden in zijn eerste twee seizoenen bij Madrid.

9. Gareth Bale

 • Leeftijd: 32
 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • Team: Real Madrid

Na enkele ups en downs in zijn carrière die te maken hadden met onenigheid met de manager van Real Madrid; Zinedine Zidane, vond Gareth Bale toch zijn weg naar deze lijst van best betaalde voetballers.

Na uitgeleend te zijn aan Tottenham Hotspur is Bale terug bij Real Madrid voor zijn laatste contractseizoen en onder een nieuwe manager Carlo Ancelotti.

De speler uit Wales is één van de best betaalde voetballers van Real Madrid met een salaris van € 22,5 miljoen en een sponsordeal met Adidas ter waarde van € 5,2 miljoen.

Op zoek naar een kans om Gareth Bale in actie te zien?

8. Paul Pogba

 • Leeftijd: 28
 • Land: Frankrijk
 • Team: Manchester United

Paul Pogba, één van de grootste sterren van de Red Devils, staat op nummer 8 in deze lijst. Pogba behoort tot de beter betaalde voetballers van Manchester United vlak achter Cristiano Ronaldo en keeper David Dea Gea.

De talentvolle 28-jarige middenvelder verdient een jaarsalaris van €23,3 miljoen, waar nog eens €6,1 miljoen aan sponsorinkomsten bijkomen.

Op zoek naar een voetbalreis?

7. Robert Lewandowski

 • Leeftijd: 33
 • Land: Polen
 • Team: Bayern München

Robert Lewandowski, die beschouwd wordt als één van de beste spitsen uit de voetbalgeschiedenis, is ook één van de best betaalde voetballers. De Poolse ster van de Duitse Bundesligagigant, Bayern München, probeert de beste voetballer ter wereld te worden. Zal het hem lukken?

We weten het niet, maar hij heeft zeker een salaris om jaloers op te zijn: €23,38 miljoen. Laten we zijn sponsorinkomsten van Nike, Huawei, en H&S niet vergeten, die een waarde hebben van €6,9 miljoen. Dit alles maakt Lewandowski de 7e best betaalde voetballer van 2021.

Op zoek naar een voetbalreis?

6. Andrés Iniesta

 • Leeftijd: 37
 • Land: Spanje
 • Team: Vissel Kobe

De voormalige middenvelder van FC Barcelona, Andres Iniesta, is momenteel één van de best betaalde voetballers. Hoewel hij de oudste voetballer op deze lijst is, behaalde hij toch de 6de plaats.

De verhuizing naar Japan ging gepaard met een flinke salarisverhoging. Iniesta verdient nu € 26,85 miljoen, wat nog aangevuld wordt met lucratieve  deals met Asics en Mikakus ter waarde van € 3,46 miljoen per jaar. Hij speelde de laatste vier jaar voor de Vissel Kobe en verlengde op zijn 37ste verjaardag zijn contract met nog eens twee jaar.

Op zoek naar een voetbalreis?

5. Mohamed Salah

 • Leeftijd: 29
 • Land: Egypte
 • Team: Liverpool FC

De Egyptische spits, die momenteel voor Liverpool speelt, is een echt juweeltje. In 2021 wist hij zijn 100ste Premier League doelpunt te maken en heeft nog twee jarig contract bij de Reds. Wie weet wat hij hierna nog zal bereiken.

Salah is ook een inspiratiebron voor de moslimgemeenschap en atleten die dezelfde droom hebben. Volgens een academische studie bracht Salah’s opname in het team van Liverpool een afname van 16% van de haatmisdrijven in de stad.

Verder is zijn salaris ook iets om trots op te zijn. Salah verdient momenteel €21,6 miljoen. Hij heeft ook sponsordeals ter waarde van €13,8 miljoen, o.a. van Adidas, Pepsi, en ExxonMobil.

Op zoek naar een voetbalreis?

4. Kylian Mbappé

 • Leeftijd: 22
 • Land: Frankrijk
 • Team: Paris Saint-Germain

De jongste speler op deze lijst en ster van het Franse team, Paris Saint-Germain, bezet nummer vier op deze lijst. Dat klopt, we hebben het over Kylian Mbappé. Sommigen zeggen dat hij momenteel de meest getalenteerde jonge speler in het voetbal is.

We kunnen niet echt zeggen of dat waar is of niet, maar hij verdient zeker het salaris van een echte ster! De jonge Franse voetballer verdient €24,2 miljoen. Dit salaris wordt aangevuld met €13 miljoen aan sponsorinkomsten. Het gezicht van FIFA 2022 wordt gesponsord door Electronic Arts, Hublot, en niettemin Nike!

Op zoek naar een voetbalreis?

3. Neymar Jr

 • Leeftijd: 29
 • Land: Brazilië
 • Team: Paris Saint-Germain

Als voormalige ster van MSN besloot Neymar Jr in 2017 een andere weg in te slaan toen hij zich aansloot bij Paris Saint-Germain en FC Barcelona verliet.

In mei 2021 verlengde Neymar zijn contract met de Franse ploeg met nog eens vier jaar. Na wat problemen met Nike, in verband met vermeend seksueel geweld, tekende de Braziliaanse speler een contract met Puma.

De superspits, bekend als een van de duurste transfers in de voetbalgeschiedenis, verdient een salaris van €65 miljoen en een looncheque ter waarde van €17,3 miljoen aan sponsorinkomsten, door Epic Games, Red Bull, Qatar Airways en Triller.

Hij is ook de op twee na meest gevolgde voetballer op sociale media, wat hem een samenwerking met Triller opleverde.

Op zoek naar een voetbalreis?

2. Lionel Messi

 • Leeftijd: 34
 • Land: Argentinië
 • Team: Paris Saint-Germain

Lionel Messi, een voormalige speler van FC Barcelona, besloot zich te herenigen met zijn vroegere ploeggenoot Neymar Jr en vormt samen met Kylian Mbappé, ook in deze lijst genoemd, een potentieel gevreesd aanvallend trio.

Messi, die dit jaar een contract met PSG tekende, verliet Barcelona na 26 jaar glorie. Hoewel PSG een van de beste teams ter wereld is, zag Messi zijn salaris gekort worden, waardoor hij de positie van best betaalde voetballer verloor.

Ondanks een wankel begin bij de Franse ploeg, waarbij Messi in zijn eerste drie optredens niet scoorde, ontvangt de Argentijnse ster momenteel een salaris ter waarde van € 65 miljoen, aangevuld met € 30 miljoen aan sponsorinkomsten. Hij wordt gesponsord door verschillende bedrijven als Adidas, Pepsi, Budweiser en Jacobs & Co.

Op zoek naar een voetbalreis?

1. Cristiano Ronaldo

 • Leeftijd: 36
 • Land: Portugal
 • Team: Manchester United

Aan de top van de best betaalde voetballers staat de Portugese voetbalster, Cristiano Ronaldo. Na zijn terugkeer bij de Red Devils overtrof Ronaldo Lionel Messi en werd de best betaalde voetballer van 2021.

Dit jaar is goed geweest voor Cristiano. In september vestigde hij een record als beste doelpuntenmaker aller tijden in het internationale voetbal, met zijn 110e doelpunt in de WK-kwalificatie tegen Ierland.

Zijn “thuiskomst” leverde hem een salaris op van €60,6 miljoen, plus €47,6 miljoen aan inkomsten sponsors zoals Nike, Clear, Herbalife en vele anderen.

Bij zijn thuiskomst scoorde Cristiano al vier doelpunten. De Portugese voetballer is een man van vele talenten en heeft ook zijn eigen merk  ondergoed, brillen, parfums en bezit sportscholen, en hotels.

Op zoek naar een voetbalreis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.