Beste keepers

Top 10 beste keepers ter wereld

Het hebben van een goede keeper is essentieel als je ploeg titels wil behalen. Vaak krijgen keepers alleen negatieve aandacht. Er is vooral oog voor hun blunders en het aantal tegendoelpunten.

Maar met hun reddingen kunnen ze het verloop van een wedstrijd veranderen. Ongetwijfeld is voor hen een goede redding bijna hetzelfde als het scoren van een doelpunt. Er zijn veel goede keepers in het hedendaagse voetbal. De hoogte tijd voor een topranking.

Het was moeilijk om dat te doen, maar deze top 10 is gebaseerd op de prestaties van de keepers tijdens het seizoen 2020-2021 en de status die de spelers tijdens hun loopbaan hebben bereikt Kortom, wie zijn de beste keepers in de wereld?

Wie zijn de Top 10 keepers in de wereld?

  1. Jan Oblack
  2. Ederson
  3. Keylor Navas
  4. Manuel Neuer
  5. Thibaut Courtois
  6. Ter Stegen
  7. Alisson
  8. Donnarumma
  9. Eduard Mendy
  10. Mike Maignan

10. Mike Maignan

Team/Land: AC Milan/Frankrijk
Leeftijd: 26

Onze top 10 keeperslijst begint met Mike Maignan; een Franse keeper die de revelatie van de Franse League 1 is geweest. Na een droogte van 10 jaar won Lille in 2021 de Franse Liga. Hij was een heel belangrijke speler die veel bijdroeg aan deze titel.

Maignan is de keeper met het hoogste aantal clean sheets (20) in de vijf hoogste Europese competities. Dit seizoen verhuisde hij naar Milaan om Donnarumma te vervangen. Hij heeft tot nu toe een goede start gehad en hij zou nog wel eens een geweldig seizoen kunnen meemaken.

Hij staat niet hoger gerangschikt, omdat hij maar één uitstekend jaar heeft gehad. Hij zal deze vorm moeten vasthouden als hij in deze lijst wil opklimmen.

9. Edouard Mendy

Team/Land: Chelsea/Senegal
Leeftijd: 29

Edouard Mendy is een andere keeper die dit jaar schitterde. Het verhaal van Edouard Mendy is ongelooflijk en erg motiverend. Terwijl hij in de derde divisie in Frankrijk speelde, deed hij enkele try-outs in Engeland. Helaas wilde geen enkele ploeg hem hebben. In het seizoen 2017-2018 speelde hij nog in Frankrijk in de tweede divisie.

Vorig seizoen had Chelsea het echter moeilijk met de keeperspositie. Kepa presteerde niet goed. Dus besloten ze Mendy een kans te geven. Het bleek een goede keuze te zijn, want hij hielp de ploeg de Champions League te winnen.

Hij maakte vele cruciale reddingen voor Chelsea. Hij staat ook samen met Thibaut Courtois op de 4e plaats voor de meeste clean sheets in competitiewedstrijden (16). Omdat zijn succes recent is, moet hij dit seizoen goed presteren om volgend seizoen beter gerangschikt te staan.

8. Gianluigi Donnarumma

Team/Land: PSG/Italië
Leeftijd: 22

Gianluigi Donnarumma is al vele jaren een wonderkind en heeft zelden teleurgesteld. Hij worstelde echter met zijn relatie met het bestuur en de fans van AC Milan, ondanks dat hij altijd goed presteerde. Dit heeft te maken met het feit dat hij zijn contract niet wilde verlengen. Hij is de jongste speler op deze lijst en heeft nog zijn hele carrière voor zich.

Met zijn nationale ploeg heeft hij voortreffelijk gepresteerd. In feite heeft hij slechts één keer meer dan één doelpunt tegen gekregen (in een halve finale Nations League wedstrijd tegen Spanje). Deze statistiek is nog ongelooflijker als je bedenkt dat hij al vijf jaar voor de nationale ploeg speelt.

Hij won onlangs ook de Europese Kampioenschap met zijn land en pakte de prijs ‘Beste Keeper van het Toernooi’.

Hij staat nu voor een nieuwe uitdaging bij PSG, want hij zal voor speeltijd moeten strijden tegen een andere grote keeper: Keylor Navas.

7. Alisson Becker

Team/Land: Liverpool/Brazilië
Leeftijd: 28

Alisson was op de top van zijn niveau toen Liverpool de Champions League won in het seizoen 2018-2019. Jammer genoeg heeft Liverpool sinds het seizoen 2019-20 de Premier League meer gewonnen en sindsdien ook geen finale meer gehaald.

Toch heeft Becker nog steeds heel goed gepresteerd bij Liverpool, dat nog steeds één van de beste teams is die er is. Op het internationale toneel verdeelt hij gewoonlijk de taken met Ederson. Daarom speelde hij niet in de Copa America. Liverpool is dit seizoen goed begonnen. Becker zou dus weer meer aandacht kunnen krijgen.

6. Marc-Andre ter Stegen

Team/Land: FC Barcelona/Duitsland
Leeftijd: 29

Marc-Andre ter Stegen is al vele jaren een keeper van wereldklasse. De laatste jaren heeft Barcelona het defensief moeilijk gehad en heeft hij hen vaak gered. Hij is ook heel goed met zijn voeten, wat essentieel is als je voor Barcelona speelt.

Hij stelt de ploeg in staat de bal te houden in plaats van hem weg te geven met lange ballen. Jammer genoeg is hij niet de eerste-keus keeper van zijn nationale ploeg door een ongewone situatie.

Het Duitse nationale team heeft namelijk een heel goede groep keepers om uit te kiezen, Manuel Neuer heeft altijd in het Duitse elftal het vertrouwen gekregen. Ook al heeft Barcelona het nu moeilijk, toch presteert Ter Stegen goed en helpt hij hen veel. Zonder hem zou Barcelona er nog slechter voor kunnen staan.

5. Thibaut Courtois

Team/Land: Real Madrid/België
Leeftijd: 29

Thibaut Courtois heeft zojuist de top vijf van voetbalkeepers gehaald. Hij is een ongelofelijke keeper met verbazingwekkende reflexen. Hij is de laatste vijf jaar één van de beste keepers geweest.

Vorig seizoen eindigde hij op de 4e plaats met 16 clean sheets in de competitiewedstrijden (gelijk met Édouard Mendy). Hij kwam naar Real Madrid om Keylor Navas te vervangen en hij heeft goed werk geleverd, ook al hebben ze sinds zijn komst nog geen kampioenschappen gewonnen.

4. Manuel Neuer

Team/Land: Bayern München/Duitsland
Leeftijd: 35

Manuel Neuer is al vele jaren een absolute topkeepers. Op 35-jarige leeftijd presteert hij nog steeds op zeer hoog niveau. Hij zal met pensioen gaan als een van de beste keepers in de geschiedenis.
Hij is een legende in zijn positie en hij heeft alles gewonnen behalve het Europese Kampioenschap. Hij moderniseerde de positie met ver uit zijn doel komen en zijn vaardigheid met zijn voeten. Hij had een heel goed seizoen, maar andere keepers presteerden beter, vandaar dat hij maar nummer vier staat op deze lijst.

3. Keylor Navas

Team/Land: PSG/Costa Rica
Leeftijd: 34

Keylor Navas is een van de meest onderschatte keepers ter de wereld. Mensen vergeten dat hij als eerste keeper reeds drie Champions League’s gewonnen heeft. Hij won de Franse titel niet met PSG en dat was een enorme teleurstelling. Toch is het niet zijn schuld want hij presteerde nog steeds goed.

Dit seizoen staat hij voor een nieuwe uitdaging: Donnaruma. De Italiaanse keeper is gearriveerd als een jong wonderkind. Navas, 34 jaar oud, zal moeten vechten voor de plek.

2. Ederson Moraes

Team/Land: Manchester City/Brazilië
Leeftijd: 28

Ederson Moraes is belangrijk geweest voor Manchester City en Pep Guardiola. Hij heeft de speelstijl van City veranderd. Nu hebben ze een keeper waarmee ze gemakkelijk kunnen counteren.

Met zijn sterke arm kan hij passes over 50 m gooien en zo het spel openen. Daardoor kan City open spelen en meer ruimte creëren. Hij is niet altijd de startende keeper bij Brazilië, maar hij speelde wel in de Copa America.

Ederson had een heel goed jaar: hij haalde de finale van de Champions League, de Copa America en hij won de Premier League. Hij bevestigde zijn in de laatste jaren bereikte status en kwaliteit dankzij zijn goede prestaties.

1. Jan Oblak

Team/Land: Atlético Madrid/Slovenië
Leeftijd: 28

Jan Oblak is momenteel de beste keeper ter wereld! De laatste vijf jaar is hij voortdurend van een topniveau. Hij staat al heel lang in de top drie en hij begint een serieuze status op te bouwen als één van de beste keepers van onze tijd.

Hij won dit seizoen La Liga met Atlético Madrid. Hij is een belangrijke speler voor Atlético,  omdat ze een verdedigende ploeg zijn en de “laatste verdediger” de keeper is. Hij maakt veel reddingen, praat veel met zijn verdedigers en geeft vertrouwen aan de ploeg. Daardoor is hij een belangrijke factor in het succes van Altético Madrid.

Ben je het eens met onze keuzes? Welke keeper had jij in deze lijst gezet?5 Replies to “Top 10 beste keepers ter wereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *