Tien must-see belevenissen voor een voetbalbucketlist

Elke voetbalfan heeft een bucketlist. Stadions die ze willen bezoeken, spelers die ze willen zien en wedstrijden die ze willen meemaken. Hier volgen de tien must-see belevenissen die volgens ons op iedere voetbalbucketlist zouden moeten staan.

Bezoek aan San Siro

De thuishaven van AC Milan en Inter wordt tegen 2027 afgebroken en daarna herbouwd. Het San Siro is een van de mooiste voetbalstadions ter wereld. Een stadion waar spelers zoals Ronaldo, Paolo Maldini en Marco van Basten zich tot topvoetballers hebben ontwikkeld.

Gelukkig hebben we nog steeds de mogelijkheid om het te bezoeken. Na een paar jaar afwezigheid zijn beide Milanese clubs weer terug in de voorhoede van het Italiaanse en Europese voetbal. Een wedstrijd in het San Siro zal je daarom zeker niet teleurstellen.

Dus ga erheen zolang het nog kan!

Milan,,Italy,-,February,28,,2021:,A,General,View,Outside

De Old Firm derby live meemaken

De Old Firm derby heeft misschien wel de mooiste competitie in het wereldvoetbal. Het is een hele belevenis om dit live in Ibrox Stadium of Celtic Park mee te maken.

Rangers is de meest succesvolle club in het Schotse voetbal en Celtic is de enige Schotse club die een Europese beker heeft gewonnen, door in 1967 in Lissabon Inter Milan te verslaan. Het gaat hier dus om grote clubs.

Beide teams spelen dit jaar in de Champions League. De sfeer tijdens deze wedstrijden is altijd zeer overweldigend. En dat is nu precies de reden om zelf een Old Firm Derby te ervaren.

Ronaldo of Messi live in actie zien

Lionel Messi heeft het grootste deel van zijn carrière bij Barcelona doorgebracht en speelt nu bij PSG. Deze legendarische Argentijn heeft de leiding over de missie van deze Franse club gekregen om eindelijk de Champions League trofee naar Parijs te halen. Met Messi erbij, hebben hun vele fans hier vertrouwen in gekregen.

Waar Ronaldo ook speelt, worden trofeeën en doelpunten binnen gehaald. Eerst bij Sporting Lissabon, daarna bij Manchester United, vervolgens bij Real Madrid en daarna bij Juventus. Ronaldo heeft bovendien bij de grootste clubs in de wereld gespeeld en 5 Ballon D’Ors op zijn naam staan.

Messi is nu 35 jaar oud en Ronaldo 37 jaar. Niemand weet hoe lang ze nog zullen spelen. Wees dus slim en zorg ervoor dat je ze snel een keer live ziet spelen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Lionel,Messi,Of,Psg,During,The,Ligue,1,Football,Championship

De heiligdommen voor een voetbalgod ervaren

We verloren de grote Diego Maradona in 2020, maar zijn herinnering zal voor altijd voort blijven leven in de straten van Napels. Muurschilderingen en heiligdommen voor de grootste speler van deze stad zijn hier overal te vinden.

Veel lokale gidsen bieden rondleidingen aan door deze stad, waarbij ze de lokale bezienswaardigheden laten zien en daarbij herinneringen ophalen aan hun bijzondere speler.

Maradona’s tijd bij Napoli wordt als een zeer speciale voetbalperiode beschouwd. Het stadion is daarom ook naar hem vernoemd. Bezoek deze locatie en geniet van zijn verbazingwekkende geschiedenis. Ervaar het geweldige voetbal en vergeet de heerlijke pizza’s niet!

Naples,,Italy,-,October,10,,2013:,Altar,Of,Maradona,Outside

El Clasico bezoeken

Het bijwonen van de allerberoemdste voetbalwedstrijden is toch wel een must voor iedere voetballiefhebber. Barcelona en Real Madrid zijn misschien wel de grootste clubs ter wereld. En deze twee clubs kunnen elkaar niet luchten of zien.

Of je ze nu wilt meemaken in het Santiago Bernabeu of Camp Nou, je krijgt dan de kans om enkele topspelers te zien spelen, en ook nog eens de mogelijkheid om meer over hun stadiongeschiedenis te weten te komen.

Beide clubs verzorgen rondleidingen en hebben prachtige voetbalmusea die je nergens zult vinden. Je zult versteld staan van de enorme hoeveelheid aan zilveren trofeeën die je er kunt bewonderen!

Madrid,,Spain,-,May,17:,Santiago,Bernabeu,Stadium,Of,Real

Het bijwonen van de FA Cup Final

De FA Cup is het oudste clubtoernooi ter wereld, en ook een van de beste. Elk seizoen heeft de FA Cup weer vele verrassingen en wendingen voor je in petto.

Tijdens dit toernooi worden de dromen van vele talentvolle voetballers waarheid. Het heeft alles in zich wat het Engelse voetbal zo geweldig maakt. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een team buiten de Premier League de winnaar wordt, hopen vele fans van kleinere clubs weer een stapje hoger te eindigen.

De finale heeft een hele speciale sfeer. Meer dan 80.000 fans gaan dan helemaal los in de kathedraal van het Engelse voetbal: het Wembley Stadium. En iedereen is uitgenodigd op dit geweldige voetbalfeest. Pak dus deze uitnodiging met beide handen aan!

London,,England,-,January,26,,2019:,General,View,Of,The

De ‘Gele Muur’ aan den lijve ondervinden

De ‘Gele Muur’ van Dortmund kun je legendarisch noemen: vijfentwintigduizend mensen op elkaar gepakt op Europa’s grootste staantribune.

Deze ongelooflijk toegewijde fans zien het als hun hartstochtelijke taak om hun geliefde team te ondersteunen met de beste sfeer ter wereld.

Als Bayern München in het Westfalenstadion speelt, dan is het voetbalfeest compleet. Der Klassiker is de grootste wedstrijd in Duitsland en de Dortmund-fans zorgen ervoor dat de spelers dit volledig ervaren.

Dortmund,,Germany-,December,10,,2015:,Dortmund,Fans,Celebrating,For,Their

‘You’ll Never Walk Alone’ op Anfield zingen

De stad Liverpool leeft en ademt voetbal. Er zijn globaal weinig clubs te vinden die een stad en een gemeenschap zo passievol vertegenwoordigen als Liverpool (behalve als je een Everton-fan bent natuurlijk).

Voor elke thuiswedstrijd klinkt op Anfield het beroemde volkslied zo luid dat heel Merseyside het kan horen. Een hele indrukwekkende ervaring voor elke voetbalfan dus.

Deel uitmaken van het Anfield-publiek voelt als deel uitmaken van iets groters dan voetbal. Om je heen zie je dan mensen die samen met jou gedurende 90 minuten intens van deze geweldige sfeer willen genieten. Dat maakt dit spel zo mooi. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Kyiv,,Ukraine,€“,May,26,,2018:,Liverpool,Football,Club,Fans

Een Champions league-wedstrijd meemaken in een geweldig stadion

Old Trafford, Allianz Arena, Camp Nou of San Siro. In de Champions League ontmoeten de grootste en beste clubs van Europa elkaar. Het maakt niet uit naar wie je gaat kijken, een Champions League-wedstrijd heeft altijd een bijzondere sfeer. Alleen al bij het horen van de hymne van deze competitie in een voetbaltempel voel je de rillingen over je lijf lopen.

De huidige kampioen Real Madrid lijkt in topvorm, maar ook Bayern München is een grote kanshebber. Liverpool en Man City zouden voor Engeland de trofee naar huis kunnen nemen en de beide Milanese ploegen zullen er ook vol voor gaan.

En vergeet Messi met zijn PSG niet. Wie er ook in slaagt om de trofee in handen te krijgen, de reis erheen zal lang en zwaar zijn. Zorg dat je erbij bent om dit mee te maken.

Kyiv,,Ukraine,-,October,19,,2016:,Uefa,Champions,League,Logo

Genieten van een pint in de Freemasons’ Tavern

Deze pub in West-Londen die nu de Freemasons’ Arms heet, is de geboorteplaats van het voetbal zoals wij dat nu kennen.

Op 26 oktober 1863 werd hier de eerste voetbalbond opgericht die de spelregels opstelde. Sindsdien is er veel veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven.

Een koud biertje in het gebouw waar ons mooie spel is geboren klinkt heerlijk, en dit is bovendien de perfecte manier om je voetbalreis naar Engeland af te ronden!

London,/,Uk,-,May,28,2020:,The,Freemason's,Arms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *