De beste steden voor een voetbalreis met vrienden

Je wilt op reis met je beste vrienden en je hebt besloten een voetbalwedstrijd in je plannen op te nemen, maar de vraag rijst: Waar moet je heen? Wij hebben voor je gezorgd! Wij bieden 5 perfecte bestemmingen om met je vrienden te reizen om voetbal te kijken, zonder bezienswaardigheden, eten en goedkope prijzen te vergeten!

Napels | De stad van Diego Maradona

Napels is een van de grootste en meest pittoreske steden van heel Italië. Deze stad overvalt je met zijn mystieke sfeer en vooral met zijn passie voor de meest succesvolle voetbalclub van het zuiden van het land, SSC Napoli. De sfeer in Napels is zeer jeugdig en vrolijk. Je kunt altijd genieten van de immense en prachtige kusten en het nachtleven. De prijzen zijn niet duur, en het eten is een van de grote toeristische attracties die je zullen aanmoedigen om deze prachtige stad te bezoeken: je zult zien waarom ze beweren dat hun pizza de beste ter wereld is! Bovendien is het openbaar vervoer handig en kan je zonder problemen de Amalfikust bereizen. De charme van deze stad is te danken aan veel dingen, zoals de catacomben van San Gennaro, de oude stad en de nabijheid van de beroemde Vesuvius of Pompeii. Maar het meest opvallende aan Napels en de Napolitanen is de liefde en verering voor Diego Armando Maradona.

Waar je ook gaat, in elke hoek en steeg van de stad zul je iets vinden dat te maken heeft met de Argentijnse speler. Als je opties overweegt om met vrienden te reizen, kunnen wij je garanderen dat je je in Napels niet zult vervelen. Aangezien het stadion meer dan 60.000 zitplaatsen heeft, zal je bij de meeste wedstrijden geen probleem hebben om een zitplaats te kiezen. Als aanbeveling geldt echter dat de wedstrijden tegen de grote Italiaanse clubs en die in de Europese competitie de beste sfeer en voetbalervaring bieden. Wij raden je dus aan om Napoli te zien spelen tegen de andere Italiaanse reuzen of een wedstrijd in de Champions League om prachtige herinneringen te creëren.

Napoli Maradona stade

Amsterdam | Kunst op en naast het veld

Omdat Amsterdam een van de kleurrijkste steden ter wereld is, is het logisch dat de voetbalclub Ajax dat ook is. Bij een bezoek kun je prachtige grachten, huizen en parken verwachten en een geweldige voetbal- en sportcultuur. Als je erover denkt om een voetbalreis met je vrienden te maken, is Amsterdam een van de meest aanbevolen plaatsen, omdat de stad een geweldige sfeer heeft, zowel overdag als ’s nachts en toeristische bezienswaardigheden. Geen wonder dat het wordt beschouwd als een van de meest populaire bestemmingen voor jongeren in heel Europa!

Naast het nachtleven, uitgaansgelegenheden en minder traditionele coffeeshops, mag je ook de beroemde grachten, het Vondelpark of de bohemienbuurt Jordaan niet missen. We zijn het voetbal niet vergeten: de Johan Cruijff Arena is een moderne tempel met een geweldige sfeer en een team van wereldklasse. Vervoer is geen probleem, en je hebt ook duizenden fietsen in de hele stad tot je beschikking, voor het geval je je wilt aansluiten bij de locals! De prijzen zijn niet goedkoop, maar de ervaring is de moeite waard en het plezier gegarandeerd. Als je een uitstapje met vrienden plant, vergeet Amsterdam dan niet!

amsterdam river

Bilbao | Cultuur en traditie

Als je op zoek bent naar een stad waar je je nooit verveelt, volop en goed eet en geniet van voetbal zoals weinig steden dat kunnen, dan is Bilbao jouw plaats. De dichtstbevolkte stad van Baskenland, in het noorden van Spanje, is een zeer rijke culturele en gastronomische stad. Hier staan cultuur, traditie en liefde voor de stad en de regio voorop, en dus ook voetbal. Zodra je in Bilbao aankomt, zal je merken dat het een arbeidersstad is, maar tegelijkertijd zeer modern en fotogeniek, met plaatsen als het Guggenheim Museum en de Ría van Bilbao.

Binnen de cultuur van deze plaats is er ook een intens nachtleven, dus tijdens een reis met vrienden zal je genieten als nooit tevoren, hetzij door het eten van heerlijke ‘pintxos’ of door je onder te dompelen in het publiek van het San Mamés Stadion, waar de sfeer uniek is, evenals de immense animatietribune van het stadion. Athletic Bilbao is hier een religie, aangezien het team alleen spelers heeft die in Baskenland zijn geboren of in hun academie zijn ontwikkeld. Je zult San Mamés zien brullen, want de mensen zijn erg trots op hun voetbalidentiteit.

Bilbao Guggenheim

Newcastle | Het hart van Groot-Brittannië

In het noorden van Engeland ligt een van de beste voetbalsteden van het hele land. Met duizenden pubs, onvergetelijke nachten op Bigg Market en sightseeing op een van de zeven bruggen van de stad is het echt een verborgen juweeltje. Newcastle is een van de beste steden om met je vrienden heen te gaan, omdat het een grote universiteitsstad is. Het is waar dat het weer niet het beste is, maar de stad heeft veel plekken om te schuilen en plezier te maken met jouw gezelschap. Als het zonnig is, moet je er geen twee keer over nadenken!

Er zijn genoeg plaatsen om naar buiten te gaan en te genieten van enkele pinten naast de rivier. De prijzen zijn gemiddeld en zullen geen groot probleem zijn, en het openbaar vervoer werkt perfect. Naast dit alles begint Newcastle United een voetbalproject dat de fans zeer interesseert, wat een pluspunt kan zijn wanneer je een reis met vrienden plant. Het is een team verrijkt met geschiedenis, een enorm stadion en een gerenoveerd team dat bereid is miljoenen uit te geven om het team terug naar Europa te brengen. Je zult absoluut kippenvel krijgen wanneer de Magpies het veld betreden bij de klanken van het ‘Local Hero’-lied, en je zult een van de beste pre-match atmosferen in het wereldvoetbal ervaren.

NEWCASTLEe

Glasgow | Verdeelde stad

Glasgow is niet de hoofdstad van Schotland, maar het is wel de voetbalhoofdstad van het land, want de twee beste teams van het land zitten hier, Celtic en Rangers. Glasgow is een uitstekende stad om met je vrienden naartoe te reizen, want er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Glasgow en George’s Square. Voetbal is hier ook een soort cultus. De prijzen zijn niet zo laag als in andere Europese steden, maar plezier is 100% gegarandeerd. Je weet dat ze zeggen: “Een begrafenis in Glasgow is beter dan een bruiloft in Edinburgh!” Het openbaar vervoer is zeer efficiënt, wat goed is als je het slechte weer moet trotseren. Je kunt altijd schuilen voor de regen in de winkels van Buchanan Street of in de stadions van Celtic (Celtic Park) en Rangers (Ibrox Stadium). Glasgow is een stad met veel geschiedenis, die je in elke straat kunt zien en waar je in contact kunt komen met de fans van beide teams die in de stad aanwezig zijn. Zonder twijfel is Glasgow een must voor liefhebbers van deze sport.

Glasgoww

Dit waren onze 5 aanbevelingen voor een voetbalreis met vrienden. Nu is het jouw beurt om te kiezen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *