Top vijf gezinsvriendelijke voetbalreizen

Ouder worden en een gezin krijgen, betekent dat je prioriteiten veranderen, maar dat betekent niet dat je niet meer van het voetbal kunt genieten. In plaats van een weekendje weg met vrienden kun je ook je hele gezin meenemen, waarom niet? Hieronder volgen de vijf beste steden voor een gezinsvriendelijke voetbalreis.

Madrid

Zowel vanuit voetbal- als cultureel oogpunt is Madrid een van de leukste steden in Europa voor een gezinsvakantie. Real Madrid en Atletico Madrid behoren tot de topvoetbalclubs van de hele wereld. Het is dus een geweldige ervaring voor elk voetbalminnend gezin om deze live te zien spelen.

Dertienvoudig Europees kampioen Real Madrid is voor veel jongeren een droomclub, en na een bezoek aan het Santiago Bernabeu weet je ook meteen waarom. Een rondleiding door het stadion kost €17,- per kind en €22,- per volwassene en toont je de mooiste prijzenkamer in de voetbalwereld.

Op een wedstrijddag zullen de kinderen genieten als ze de kans krijgen om een paar echte supersterren te zien. Spelers als Karim Benzema, Luka Modric en Vinicius Jr behoren tot de beste voetballers van de wereld. Misschien gaan je kinderen daarna wel dromen van een voetbalcarrière in die beroemde witte outfit.

Atletico Madrid, die bovenaan staat in La Liga en ook in de Champions League verdienstelijk speelt, heeft misschien niet zoveel trofeeën gewonnen als hun rivalen uit dezelfde stad, maar is nog steeds een grote club. Hun rood-witte strepen boezemen tegenstanders zowel thuis als uit angst in, en hun nieuwe thuis, het Wanda Metropolitano Stadion, is een geweldige plek om goed voetbal te zien.

Natuurlijk zijn er ook genoeg andere bezienswaardigheden in Madrid om met je gezin te bezoeken. Trakteer je kinderen bijvoorbeeld op een ijsje tijdens een wandeling door het prachtige Parque del Retiro of bezoek dinosaurussen in het National Museum of Natural Sciences, slechts een paar straten verwijderd van Santiago Bernabeu. Madrid is dus een perfecte locatie voor een voetbalreis met het hele gezin.

Madrid

Florence

Deze Italiaanse stad wordt gezien als een van de belangrijkste historische plaatsen ter wereld. Deze stad was niet alleen het kloppend hart van de Italiaanse renaissance, maar men kan ook stellen dat hier het voetbal is geboren.

De Engelsen begonnen natuurlijk met het voetbal, maar Calcio Storico Fiorentino vormt het canvas voor moderne balspelen zoals rugby en voetbal. Maak een reis naar de stad van Dante in de maand juni, wees getuige van zijn belangrijkste culturele evenement en leer je kinderen over de geschiedenis van het mooie voetbalspel.

Fiorentina is de enige grote club in deze prachtige stad Florence en daarom hebben ze een fanatieke lokale aanhang. Hoewel ze de Serie A niet meer hebben gewonnen sinds 1969, heeft Viola in de loop der jaren een aantal opmerkelijke spelers gehad. Rui Costa, Gabriel Batistuta en meer recentelijk, Dusan Vlahovic, hebben allemaal het paarse shirt gedragen.

Net als alle andere steden in deze lijst, is Florence veel meer dan voetbal. Het Leonardo da Vinci Museum, de enorme Santa Maria del Fiore Kathedraal en kooklessen voor het hele gezin zijn slechts een paar voorbeelden van wat Florence allemaal aan haar bezoekers te bieden heeft.

Florence

Liverpool

Liverpool, een van de meest onderschatte steden van Europa, heeft voor elk wat wils. Liverpool en Everton zijn twee van de beroemdste en meest historische voetbalclubs in Engeland met heel verschillende achtergronden.

Maar we moeten eerlijk toegeven dat Liverpool FC de meest succesvolle is van beide clubs. Met zes Champions Leagues en 19 league-titels behoort deze club bovendien tot de top van de voetbalelite. De afgelopen jaren hebben de Liverpool-fans kunnen genieten van spelers zoals Mo Salah, Virgil van Dijk en de inmiddels vertrokken Sadio Mane op Anfield.

Everton heeft het grootste deel van zijn bestaan in de schaduw gestaan van zijn bittere rivalen, maar de fans van het blauwe team in deze mooie stad houden net zo veel van hun club. Everton-fans beseffen dat voetbal meer is dan alleen maar trofeeën behalen en daarom is de sfeer op Goodison Park net zo goed als op Anfield. Bovendien liggen beide stadions op slechts 20 minuten loopafstand van elkaar, dus als je je dag goed plant, kun je beide stadiontours achter elkaar bezoeken.

Voetbal betekent heel veel voor de inwoners van Liverpool, maar dat geldt ook voor de muziek. De Beatles hebben nog fans in alle leeftijden, dus het Beatles Museum is zeker de moeite waard om met het hele gezin te bezoeken.

Maar ook het nachtleven in Liverpool is bijzonder om zelf te ervaren. Er zijn pubs op elke hoek van de straat, ieder met zijn eigen verhaal. Maak een uitstapje naar de Royal Albert Docks en geniet daar van heerlijk eten en drinken en tal van musea. Liverpool is geweldig en zal je hele gezin hartelijk verwelkomen.

Liverpool

Parijs

De lichtstad is nu de stad van de supersterren. De grootste voetballer aller tijden, Lionel Messi, heeft zich in Paris Saint Germain bij zijn vrienden Neymar en Kylian Mbappe aangesloten. Deze drie spelers samen te zien spelen, is meer dan genoeg reden om deze geweldige stad te bezoeken.

De enorme investeringen hebben PSG tot een dominante voetbalclub in het Franse voetbal gemaakt, maar de trofee waar de clubeigenaars het meest naar verlangen is wel die van de Champions League. Nu Messi is aangetrokken, zou de club niet ver van dit geweldige moment verwijderd moeten zijn.

Met zijn 35 jaar heeft Messi geen lange voetbaltoekomst meer voor de boeg, dus neem je hele gezin mee voor een dierbare herinnering aan deze bijzondere speler. Natuurlijk is het ook fantastisch om Neymar en Mbappe te zien spelen. Met het zien van dergelijke voetbalsupersterren zul je je kinderen vast en zeker blij maken.

Maar er zijn natuurlijk ook nog heel veel andere dingen te doen in Parijs. Het is bijna onmogelijk om alles op te noemen. Het Louvre, de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe behoren tot de bekendste musea en monumenten van de hele wereld. Parijs behoort ook tot de beroemdste culinaire steden. Ga bijvoorbeeld naar de kleine tearoom Carette voor een warme chocolademelk, zoals jullie die nog nooit hebben geproefd.

Paris

Sevilla

Net als Liverpool is Sevilla een van de verborgen juweeltjes van Europa, maar er zijn meer overeenkomsten op te noemen. Sevilla is een mooie en historische stad met twee grote clubs die elkaar totaal niet mogen. Deze clubs, Sevilla en Real Betis, laten een van de meest intense, maar relatief onbekende voetbalrivaliteit zien.

Sevilla FC is de meest succesvolle club in de geschiedenis van de UEFA Cup/Europa League met maar liefst zes titels. Ze zijn ongetwijfeld een van de grootste clubs van Spanje en Europa en hun prijzenkast weerspiegelt dat.

Sevilla is te vergelijken met Liverpool en Real Betis met Everton, hoewel de Los Verdiblancos zich de laatste jaren hebben kunnen meten met hun stadsrivalen en vorig seizoen de Copa del Rey hebben gewonnen. Onder leiding van ex-Manchester City manager Manuel Pellegrini is Real Betis stilletjes een uitblinker geweest.

De stad Sevilla zelf heeft een weergaloze architectuur. Het Real Alcazar de Sevilla, Plaza de Espana en Parque de Maria Luisa zijn prachtig en ook ideale locaties om met je gezin of vrienden tijd door te brengen. Of je er nu met z’n tweeën bent of met je hele gezin, Sevilla heeft tal van mogelijkheden om je te vermaken. Wat dacht je van een ritje met de paardenkoets door het centrum van de stad? Meng je onder de lokale fans die je met open armen zullen ontvangen en tips geven om je verblijf nog mooier te maken. We weten zeker dat je na een bezoek aan Sevilla beide clubs in je hart zult sluiten.

Sevilla


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *