De beste stadions om een Champions League-wedstrijd bij te wonen

De Champions League vormt het hoogtepunt van het Europese clubvoetbal. De beste spelers en teams hebben in deze geweldige competitie gespeeld. Hier volgen een paar stadions die zeker een bezoek waard zijn als je een Champions League-wedstrijd wilt bijwonen.

Anfield

Een avondje Europees voetbal op Anfield staat voor kwaliteit. De wedstrijd in 2019 met hun geweldige 4-0 overwinning tegen Barcelona is daar slechts een voorbeeld van.

Liverpool zorgde voor het ongelooflijke, toen we allemaal dachten dat ze de competitie zouden verlaten. Er wordt gezegd dat de sfeer in dit stadion in belangrijke mate heeft bijgedragen tot het succes van die avond.

Real Madrid mag dan wel meester zijn in het binnenhalen van Champions League-titels, maar Liverpool staat samen met Bayern München op de gedeelde derde plaats met 6 titels, wat ook een geweldige prestatie is.

Het is enorm indrukwekkend om iedereen in het stadion ‘You’ll Never Walk Alone’ te horen zingen voor een wedstrijd op Anfield, dat men als een fort ervaart.

Liverpool zal er dit jaar naar streven de trofee opnieuw in handen te krijgen, maar of dit hun zal lukken valt nog te bezien. Als het op het winnen van de Champions League aankomt, kun je ze nooit uitsluiten, en het stadion Anfield zal hierbij zeker een rol gaan spelen.

Camp Nou

Camp Nou is het grootste stadion in Europa met een capaciteit van bijna 100.000 plaatsen. Met een groep zeer trouwe fans slaagt Barcelona erin om hun stadion bijna elke wedstrijd uit te verkopen.

Vooral door de unieke culturele banden die de club heeft met de Catalaanse bevolking, kan dit stadion voor een geweldige sfeer zorgen. Zelfs topvoetballers genieten keer op keer van dit stadion.

Onder Pep Guardiola stond Barcelona bekend om zijn ’tiki-taka’-voetbalstijl, waarbij men zich concentreert op een geduldig spel met korte passen om de tegenstanders uit te schakelen. Dit doen ze nog steeds en het is bijzonder indrukwekkend om dit live te zien.

Ronaldinho, Messi en Iniesta zijn slechts drie topspelers van Barcelona die met deze mooie club de Champions League hebben gewonnen. Onder leiding van de huidige manager Xavi hoopt de club dit seizoen een volgende titel aan de reeks van vijf toe te kunnen voegen.

Westfalenstadoin

Een van de meest iconische stadions, ook wel het Signal Iduna Park genoemd, met de welbekende ‘Gele Muur’ tijdens een Champions League-wedstrijd. Dit stadion, dat in 1974 werd geopend, heeft een capaciteit van ongeveer 80.000 plaatsen, in te nemen door 80.000 super-enthousiaste fans.

In tegenstelling tot de meeste stadions in Europa, heeft dit stadion een zogenaamde ‘veilige staantribune’, die de ongelooflijke sfeer nog meer bijzonder maakt.

In de afgelopen jaren heeft Dortmund een vaste positie in de Champions League ingenomen, maar ze hebben die slechts één keer gewonnen, namelijk in 1997. Misschien zal het ze dit jaar lukken?

Ook al behoren ze niet tot de favorieten voor de titel, een reis naar dit stadion is een must voor elke voetbalfan.

Het Santiago Bernabéu

Dit iconische stadion is de thuishaven van de huidige Champions League-kampioen, Real Madrid, en hoort uiteraard in dit rijtje thuis.

Met een capaciteit van 81.044 hebben de fans van Real Madrid meer kampioenen in dit ongelooflijke stadion zien spelen dan welke andere groep fans dan ook. Ze hebben deze titel nu zelfs 14 keer gewonnen, een ongekend aantal keren.

In het Bernabeu worden niet alleen de thuiswedstrijden van Real Madrid in de Champions League gespeeld. Dit stadion is ook al vier keer eerder het decor geweest van de finale: in 1957, 1969, 1980 en 2010.

Real Madrid speelt dus een belangrijke rol tijdens elke Champions League. Zullen Carlo Ancelotti, Karim Benzema en Luka Modric ons weer gaan verrassen?

De Allianz Arena

Bayern München is het dominante voetbalteam van Duitsland, zowel in eigen land als in de Champions League.

De Beiernaren wonnen dit toernooi voor het laatst in 2020 en zullen er dit seizoen alles aan doen om hun 7e titel in de wacht te slepen.

Het stadion zelf wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Niet alleen is het prachtig ontworpen, zijn voetbal-atmosfeer wordt als een van de allerbeste beschouwd.

Deze imposante club, met een meedogenloze en efficiënte uitstraling, ziet men als een van de favorieten voor de trofee tijdens de komende competitie.

De San Siro

Als je aan Italiaans voetbal denkt, denk je aan de San Siro. Dit stadion is de thuishaven van AC Milan en Inter Milan, en heeft de geschiedenis van twee van de meest legendarische clubs in Europa meegemaakt.

Na een poosje weg te zijn geweest, zijn beide clubs uit Milaan nu weer terug in de voorhoede van het Europese voetbal. Ze zullen vast een taaie tegenstander voor elk team gaan vormen.

Het stadion zal in 2026 worden afgebroken en herbouwd. Een Champions League-wedstrijd bijwonen in een van de beroemdste stadions ter wereld zoals deze, zou op de bucketlist van elke voetbalfan moeten staan.

Johan Cruijff Arena

De Johan Cruijff Arena, vernoemd naar een van de beste spelers ooit, vormt de thuishaven van AFC Ajax, het meest succesvolle team van Nederland.

Ajax staat bekend om zijn jeugdbeleid, met een lopende band aan talent, en blijft een van de grootste clubs van Europa, met een stadion dat past bij hun erfgoed.

De sfeer daar is heel bijzonder tijdens grote Champions League-wedstrijden, en met de steun van de fans heeft Ajax zich door een paar moeilijke wedstrijden gevochten. Met name in het seizoen 2018/19, toen ze de halve finales bereikten en onderweg Juventus en Real Madrid versloegen.

Een geweldig stadion dus, in de prachtige stad Amsterdam. Als je vooral getalenteerde jonge spelers wilt zien, moet je hier zijn.

Le Parc des Princes

Dit stadion, de thuishaven van het zeer rijke PSG, is een must om te zien, vooral dit seizoen. Neymar, Kylian Mbappe en natuurlijk Lionel Messi zijn namelijk allemaal op een missie om de trofee voor de eerste keer naar Parijs te halen.

Ondanks hun dominante positie in eigen land, hebben de Parijzenaars tot nu toe hun doel gemist in de Champions League. Zou dit seizoen hier verandering in kunnen brengen?

Velen dachten dat het inhuren van Mauricio Pochettino en het contracteren van zijn legendarische mede-Argentijn Messi een garantie op de trofee zou geven. Jammer genoeg werden ze in het seizoen 21/22 door de uiteindelijke winnaars, Real Madrid, uitgeschakeld.

Christoph Gaultier is nu aangesteld om dit team vol voetbalsterren te trainen met één simpele opdracht: breng de trofee naar Les Parc des Princes!

Estadio da Luz

Dit mythische stadion in de Portugese hoofdstad Lissabon is de thuishaven van tweevoudig Champions League-winnaar Benfica.

Er wordt gezegd dat Benfica vervloekt is. In 1963 sprak ex-manager Bela Guttman namelijk de volgende vloek over de club uit: ‘De komende 100 jaar zal Benfica nooit meer Europees kampioen worden!’.

Sindsdien heeft Benfica geen enkele Europese trofee meer gewonnen. Gezien de financiële macht van de superclubs in Europa is het ook onwaarschijnlijk dat ze snel zullen winnen, maar niets is onmogelijk.

Dit is de club van Eusebiom en iedereen met een voorliefde voor voetbalgeschiedenis zou dit geweldige stadion moeten bezoeken.

Celtic Park

Het is niet moeilijk om erachter te komen wie er hier speelt! Dit stadion ligt in een van de grootste voetbalsteden ter wereld, Glasgow, en staat bekend om de beste voetbalsfeer die je kunt ervaren.

Celtic is de enige Schotse club die ooit de Champions League naar huis bracht. In 1967 versloeg dit team Inter Milan in Lissabon en werd daarmee de eerste Britse club die de trofee won.

De spelers van dit Celtic-team werden hiermee onsterfelijk en ‘De leeuwen van Lissabon’ genoemd. Onder leiding van een van de beste managers ooit, Jock Stein, bestond het team uit leden die allemaal binnen een straal van ongeveer 50 kilometer waren geboren. Een prestatie die waarschijnlijk nooit zal worden herhaald.

De meest beroemde Champions League-wedstrijd op Celtic Park van de afgelopen jaren was de wedstrijd waarin het 2-1 tegen het grote Barcelona van 2012/13 werd. Een snelle blik op YouTube laat je precies zien waarom je een bezoek aan dit stadion op je bucketlist moet zetten.

De Champions League van dit seizoen zal net zo indrukwekkend en magisch worden als we gewend zijn. Als je nog niet hebt besloten welke club je wilt bezoeken, dan zal deze lijst je vast wel helpen om een keuze te maken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *