De beste Europese voetbalrivaliteiten

Elk seizoen zijn er een aantal voetbalwedstrijden die geen enkele voetbalfan mag missen. We hebben een lijst samengesteld met de belangrijkste rivaliteiten in de Europese voetbalwereld.

5. Arsenal – Tottenham

4. AC Milaan – Inter Milaan

3.Liverpool – Everton

2.Manchester United – Liverpool

1.Real Madrid – FC Barcelona

5. Arsenal – Tottenham

De North London derby is een van de meest geprezen wedstrijden in het Engelse voetbal. Een erg verhitte rivaliteit die al minstens 169 wedstrijden duurt. Het zijn twee teams met verschillende speel stijlen die tegen elkaar opgaan in deze voetbalklassieker. Tottenham speelt van oudsher meer aanvallend, wat meestal aantrekkelijker om te zien is dan de defensievere wedstrijden die Arsenal meestal toonde, al veranderde dit in de jaren ’90 toen Arsene Wenger bij Arsenal kwam spelen. Hij creëerde een van de meest esthetisch aantrekkelijke voetbalteams van die tijd.

Historisch gezien heeft Arsenal de meeste successen geboekt bij deze derby, en hun fans enkele van de beste wedstrijden ooit getoond. Wanneer de North London derby begint stopt de hoofdstad van Engeland om zorgvuldig te kijken naar wat er gebeurt op het voetbalveld, en zit het noordelijke deel van de hoofdstad vol met fans van beide teams, die hun legendarische liederen zingen en hun spelers volledig steunen.

Hoewel Tottenham de laatste jaren vaker aanwezig is geweest in Europese wedstrijden, en zelfs in de finale van de Champions League heeft gespeeld tegen Liverpool, wil Arsenal nog steeds tonen dat ze beter zijn dan hun buren door hen te verslaan in de North London derby.

4. AC Milaan – Inter Milaan

Milaan, een van de mooiste steden in Italië, staat bekend om zijn prachtige architectuur, zijn schone kunsten, zijn keuken en als modehoofdstad van Europa. Iedereen weet dit, maar sommige mensen weten niet dat de Noord-Italiaanse stad twee van de beste voetbalteams in Italië herbergt. Twee teams met een erg hevige rivaliteit.

Beide teams zijn koningen van Italië en Europa geweest, en elke keer dat ze tegen elkaar spelen vechten ze om wie de echte eigenaar van het San Siro/Giuseppe Meazza is, het stadion dat ze delen en waar ze om vechten. Beide teams hebben ongelofelijke tifosi, dus de stad is in rep en roer wanneer deze twee reuzen tegen elkaar moeten spelen.

De derby Della Madonnina is een van de meest verwoede derbies ter wereld, omdat beide teams een verleden hebben, en deze rivaliteit daarom niet enkel om voetbal draait, maar ook politieke en religieuze aspecten heeft die in deze voetbalwedstrijd geworteld zijn. Elke speler en coach van wereldklasse die in een van deze teams gespeeld heeft zal beamen dat de derby van Milaan uitzonderlijk is in Italië. Niet alleen Milaan, maar het hele land is vol verwachting over wat er op het veld zal gebeuren. De derby Della Madonnina is ongetwijfeld de belangrijkste wedstrijd van Italië.

3.Liverpool – Everton

De Merseyside derby is een van de oudste rivaliteiten van Engeland. Deze spannende derby brengt de twee grootste teams van Liverpool bij elkaar. Deze derby is een van de meest verwoede die er is, deels omdat de hoofdkwartieren van beide teams op een steenworp afstand van elkaar liggen.

Deze voetbalwedstrijd wordt gespeeld sinds de 20e eeuw, en Liverpool komt normaal gesproken als winnaar uit de bus, hoewel Everton een aantal mooie wedstrijden heeft gespeeld en indrukwekkend voetbal heeft laten zien.

De Merseyside derby dankt zijn naam aan het graafschap waarin Liverpool ligt in Engeland, en het is ongetwijfeld een van de beste opties om een voetbalwedstrijd in Engeland te zien.

2.Manchester United – Liverpool

Nog een Engelse wedstrijd op de lijst, en weer met Liverpool. Deze voetbalwedstrijd is tussen, misschien wel de twee meest historische en legendarische teams van de Premier League. Twee verschillende steden met een verschillend verleden: Anfield tegen Old Trafford, wie zal er winnen?

De balans is de laatste jaren meer naar de kant van Liverpool doorgeslagen, vanwege de lastige  situatie waarin Manchester United zich bevindt. Deze wedstrijd heeft desalniettemin een aantal van de meest iconische momenten van het Engelse voetbal geproduceerd, en het is altijd een erg interessante voetbalwedstrijd geweest om naar te kijken.

Twee Engelse reuzen die op het veld tegen elkaar spelen, en het hele land stopt om deze wedstrijd te bekijken. Het is echt een legendarische voetbalwedstrijd die het bekijken waard is, en het is een must als je een fan bent van voetbal en de Premier League.

1.Real Madrid – FC Barcelona

Een wedstrijd die twee van de grootste steden in Spanje, en twee van de meest bekende teams ter wereld tegenover elkaar plaatst. De teams die in El Clásico spelen zijn de twee beste voetbalclubs die ooit hebben bestaan. Ze hebben de beste spelers en coaches van over de hele wereld gehad, en ze hebben waanzinnige aantallen nationale en Europese trofeeën gewonnen. Ze vertegenwoordigen volledig verschillende ideeën, volledig verschillende steden met één doel. Wie deze wedstrijd wint, is het beste team van de wereld.

In de hierboven genoemde wedstrijden, in alle ongelofelijk goede wedstrijden, stopt het land waarin de wedstrijd plaatsvindt om te kijken. Maar voor deze wedstrijd stopt de hele wereld. El Clásico is elk jaar een van de meest bekeken sportevenementen van het seizoen, omdat Real Madrid en Barcelona de twee grootste en meest internationale fanschares ter wereld hebben.

Deze wedstrijd heeft ook een politieke kant, anagezien Barcelona de onafhankelijkheid van Catalonië vertegenwoordigt, en Real Madrid de eenheid van Spanje uitbeeldt. Daarnaast hebben beide teams jarenlang de twee beste spelers ter wereld gehad: Real Madrid had Cristiano Ronaldo en Barcelona had Lionel Messi.

Geen andere club ter wereld kan meer aandacht, passie, spanning en echt voetbal brengen dan El Clásico. Dit is ongetwijfeld de meest legendarische rivaliteit in Europa en in de wereld, met enkele van de meest iconische momenten die de voetbalwereld ooit heeft gezien.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *