De top 5 beste spelers in de geschiedenis van Real Madrid

Real Madrid is een van de oudste clubs van Europa en de wereld. Vele voetballers van over de hele wereld hebben de eer gehad om in hun iconische witte shirt te spelen en het wapen van Real Madrid en waar het voor staat te verdedigen. Hieronder vind je de top 5 van spelers die een impact hebben gehad in de rijke geschiedenis van Real Madrid:

5. Sergio Ramos

Sergio Ramos stapte op zeer jonge leeftijd over van Sevilla naar Real Madrid. Ramos was in zijn topjaren misschien wel de beste centrumverdediger ter wereld en scoorde 100 adembenemende doelpunten, wat een record is voor een centrumverdediger.

Tijdens zijn lange verblijf in Madrid speelde hij 650 wedstrijden en nam hij Ilker Casillas over als aanvoerder tot hij vertrok. Ramos was niet alleen een formidabele voetballer met zeer vaardige kwaliteiten op het veld, hij was ook een cruciaal lid toen het team moest groeien. Zijn mentale kracht, samen met zijn leiderschap en jarenlange ervaring maakte van hem de perfecte aanvoerder en de speler om het moraal van het team op te krikken wanneer dat nodig was.

Sergio Ramos verliet Real Madrid in 2021 voor Paris Saint Germain na enkele meningsverschillen met de witte entiteit, waardoor vele jaren van toewijding en passie tot een bitter einde kwamen.

4. Karim Benzema

Don Karim, le Neuf, KB9 á la Maison. Dit zijn enkele van de namen die gebruikt worden om Karim Benzema aan te duiden, de huidige aanvoerder van Real Madrid en derde-topscoorder in de geschiedenis van de club met 318 doelpunten, alleen achter Raúl Gonzalez en Cristiano Ronaldo.

Karim Benzema kwam 14 jaar geleden naar Real Madrid. Hij viel als snel op door zijn geweldige stijl van spelen en zijn visie op het spel. Hij wist zich echter ook aan te passen, want hij bleef in een meer secundaire rol wanneer figuren zoals Cristiano Ronaldo aanwezig waren. Toen Cristiano vertrok, nam Benzema het team op zijn rug en stapte naar voren om de rol van hoofdspeler te vervullen.

Nu hij in de bloei van zijn carrière is, en dicht bij het winnen van zijn eerste Ballon d´Or, kan gezegd worden dat Benzema’s carrière bij Real Madrid waarschijnlijk nog een paar jaar zal duren.

3. Paco Gento

Een echte legende uit de jaren 50 en 60 en de enige speler van Real Madrid die 6 keer de Europacup heeft gewonnen, meer dan 600 wedstrijden heeft gespeeld en een van de beste vleugelspelers allertijden is. Paco Gento had een van de langste voetbalcarrières, en hij speelde naast andere clublegendes zoals Ferenc Puskas en Alfredo di Stefano. Toen hij met pensioen ging, had Gento een indrukwekkende 200 doelpunten gemaakt.

Paco Gento overleed helaas in januari 2022, een sensationele carrière achterlatend bij een van de beste voetbal clubs ter wereld.

2. Alfredo di Stefano

Aanvankelijk waren alle kansen in het voordeel van FC Barcelona. Ze stonden op het punt om de ondertekening van deze jonge belofte af te ronden, maar Real Madrid stapte in en pakte uiteindelijk alle taart. Alfredo di Stefano zou niet alleen deel uitmaken van Real Madrid, maar werd ook een absolute legende van de club.

De Argentijn won een indrukwekkende 8 La Liga titels, vergezeld met van 5 opeenvolgende Europacups (slechts één minder dan Gento). Alfredo di Stefano stond bekend om zijn allround kwaliteit. Hij was een zeer explosieve speler die een constant gevaar vormen voor de rivaal. Hij was ook een groot leider op en naast het veld, en hielp het moreel van het team in tijden van nood. Hij won 2 Ballon d’Ors tijdens zijn carrière.

Nadat di Stefano gestopt was met spelen, begon hij aan een nieuw avontuur als coach. Hoewel zijn magie op het voetbalveld absoluut onbetwist was, is het waar dat hij op de banken niet hetzelfde succes had.

1.  Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is de onbetwiste nummer 1 op deze lijst. Hij is de grootste legende van Real Madrid. Ronaldo had al een sensationele carrière bij Manchester United, maar het was tijdens zijn jaren bij Real Madrid dat hij de beste speler ter wereld werd. Het was ook toen hij bij Madrid was dat een van de meest omstreden rivaliteiten in de voetbalgeschiedenis de kop op stak: Messi vs Ronaldo.

Ronaldo is met afstand de topscoorder van Real Madrid, met maar liefst 451 doelpunten. Zijn projectie in de club is verbluffend geweest. Hij heeft minstens één van elke grote wedstrijd veroverd met het witte T-shirt. Een absolute meester als het op de afwerking aankomt. Uitgerust met een uiterst ambitieuze persoonlijkheid en een ongelooflijke competitiviteit, dat is wat hem aan de top heeft gebracht. Cristiano speelde een sleutelrol in de drie opeenvolgende  Champions League finales die Real Madrid onder Zinedine Zidane won. Bovendien is hij de topscoorder van de La Liga en de eerste speler ooit die in diezelfde competitie de grens van 300 doelpunten overschrijdt.

Cristiano verliet Real Madrid en speelt nu weer voor Manchester United na een korte periode bij Juventus. Sinds zijn vertrek bij Real Madrid zijn zijn prestaties op het gebied van trofeeën afgenomen, hoewel zijn drang om te scoren nog steeds aanwezig is.

1 Reply to “De top 5 beste spelers in de geschiedenis van Real Madrid”

  1. Ronaldo is niet de beste speler aller tijden van Real Madrid. Dat is ongetwijfeld Alfredo Di Stefano. De hele ploeg draaide om hem. Dat kan je van Ronaldo niet zeggen. Alfredo kon verdedigen, het spel maken en aanvallen. Hij was veel completer dan Ronaldo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.