De weg van bekende voetballer naar superster

Met wel meer dan 3,5 miljard voetbalfans over de hele wereld is het niet heel verassend dat je grote voetballers op zichzelf al als beroemdheden kunt benoemen. In het dagelijkse leven denken we bij beroemdheden toch eerder aan filmsterren, zangers, modellen en dat soort mensen. Door de geschiedenis heen hebben we echter veel voetbal beroemdheden de grens tussen een niche voetbal superster en een mainstream bekendheid zien overschrijden, waarbij ook velen van hen fans kregen die niet eens wisten dat ze ooit tot de prominente leden van de sport behoorden. De volgende lijst benoemd bekende voetballers die met succes de overgang hebben gemaakt van sportman naar mainstream beroemdheid.

Vinnie Jones

De bekende bad boy, onder andere van zijn voetbalcarrière bij Wimbledon, Leeds United, Sheffield United, Chelsea en Queens Park Rangers van 1984 -1999 was een bekende voetballer in Engeland. Hij stond onder meer bekend om zijn agressieve acties en heeft meer dan 180 wedstrijden in de Premier League gespeeld. Hoewel dit op zichzelf al zeer indrukwekkend was, kwam er op een dag een einde aan zijn voetbalcarrière en besloot hij de wijze stap richting Hollywood te zetten. Gebruikmakend van zijn bad boy/stoere man persoonlijkheid, kreeg hij al snel rollen in meer dan 30 Hollywood films, waaronder: Snatch, Mean Machine, She’s the Man en nog veel meer! Veel mensen uit de jongere generatie kennen hem alleen van zijn filmoptredens in plaats van zijn toch wel begeerde voetbalcarrière.

David Beckham

De knappe Mr. Beckham, bekend van zijn modellenwerk, toegeeflijke parfumreclames en her en der wat acteerklusjes, was ooit een zeer succesvolle voetballer. Hij was een super atleet voor het Engelse nationale elftal en daarnaast voor Manchester United, Preston North End, Real Madrid, Milan, LA Galaxy en Paris Saint-Germain. Nadat hij met pensioen ging werd hij echter meer bekend door zijn modellenwerk voor bekende merken en kreeg hij de felbegeerde titel “Underwear Model of The Century”. Hij speelde in verschillende films zoals “Bend it Like Beckham”, “King Arthur” en nog vele anderen. Zijn sterrenstatus schoot nog hoger door zijn huwelijk met zijn vriendin Victoria Beckham, van de populaire band de Spice Girls. Hij verloor gelukkig nooit zijn connectie met zijn voetbalverleden en is nu mede-eigenaar van twee clubs: Inter Miami CF en Salford City.

Eric Cantona

Deze beroemde Franse voetballer uit de iconische jaren 90 was een sterspeler voor zowel Leeds als Manchester United. Hij speelde in totaal 143 competitiewedstrijden en scoorde daarbij 63 keer, maar veel voetbalfans kennen hem vanwege het ongeluk in een uitwedstrijd tegen Crystal Palace toen hij niet zo per ongeluk een fan in het publiek schopte. Het was dan ook een schok toen hij op 30-jarige leeftijd stopte met voetbal om een geheel nieuwe carrière in de Franse cinemawereld na te streven. Een rol in de film Elizabeth uit 1998, met Cate Blanchett in de hoofdrol en andere films zoals ‘The Traveler’, ‘Looking for Eric’, ‘Inhuman Resources’ en meer volgde.

Julio Iglesias

Als je aan Julio Iglesias denkt, komt bij de meesten van ons zijn geweldige discografie naar boven. Met hits als “Me olvidé de vivr” en het album “Hey!” is hij een bekende zanger en songwriter. Niet veel van ons weten echter af van zijn zeer kleurrijke voetbalverleden. Hij is namelijk een professionele speler bij Real Madrid geweest. Helaas werd zijn voetbalcarrière vroegtijdig afgebroken vanwege een goedaardige wervelkolomtumor, hierdoor raakte hij gedeeltelijk verlamd. De legende gaat dat een verpleegster hem zijn eerste gitaar gaf terwijl hij onder behandeling was en dat dit uiteindelijk de eerste stap was van zijn lange en succesvolle carrière als muzikant en een begrip in het algemeen.

Sir Sean Connery

Bond… James Bond. Sommigen van jullie zullen de heer Sean Connery misschien wel kennen van zijn zeven rollen als de beste spion ter wereld, James Bond, of van een van zijn talloze andere rollen. Maar niet veel mensen kennen zijn atletische verleden. Hoewel hij niet erg populair was door zijn voetbalwerken, en ook niet in een zeer beroemd team speelde, was Sean Connery een speler voor Bonnyrigg Rose, een semi-professionele Schotse club, die in de lagere divisies speelde. Volgens Sean zelf kreeg hij ooit eens een contract aangeboden door East Fife. Hij weigerde dit omdat hij zich toen al realiseerde dat acteren zijn passie was, hoewel hij nog steeds erg van voetbal hield, net zoals elke zelf respecterende Schot. Hij overleed helaas op 31 oktober 2020 maar tot op de dag van vandaag noemen veel van zijn fans hem het grootste exportproduct dat Schotland ooit heeft geproduceerd.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *