Beste kwartfinales in de UCL die je moet zien!

Hier volgen de kwartfinales die je niet mag missen! Boek dus snel je volgende voetbalreis naar deze wedstrijden!

Real Madrid-Chelsea

Volgens de loting in het UEFA-hoofdkwartier in Nyon staat Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League tegenover Chelsea. Op 12 april vindt de eerste wedstrijd plaats in Santiago Bernabéu en op 18 april wordt er gespeeld in de Stamford Bridge. Het Bernabéu is een stadion dat altijd voor een spectaculaire sfeer zorgt tijdens UCL-wedstrijden. Vorig jaar was de wedstrijd tussen Real Madrid en Chelsea geweldig om mee te maken. Dit stadion heeft in zijn geschiedenis vier Champions League- en Europacupfinales georganiseerd.

Tijdens een voetbalreis naar Madrid is er ook buiten het stadion van alles te zien en te doen. Een van de grootste parken in Madrid heet El Retiro. In de 18e eeuw werd dit park, dat toen eigendom was van de Spaanse monarchie, opengesteld voor het grote publiek. Vlakbij ligt het Plaza Mayor, het belangrijkste plein van Madrid, waar honderden eeuwen geschiedenis in de kinderkopjes zijn gegrift en door de jaren heen kroningen, stierengevechten en zelfs executies hebben plaatsgevonden.Ga vóór de wedstrijd naar de twee bars El Refugio en Irish Rover in de buurt van het stadion. Deze bars zijn namelijk zeer populair bij de supporters van Real Madrid. Het levendige café El Refugio met een gastvrije staf verwelkomt alle fans, en zelfs de fans van de tegenpartij voelen er zich thuis. De drank is er goedkoop en er is ook een beperkt aantal snacks verkrijgbaar. Breng tijdens je voetbalreis naar Madrid dus zeker een bezoek aan deze bar!

Inter Milan -S.L. Benfica

Inter en Benfica staan ook tegenover elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Tijdens de eerste wedstrijd speelt Inter Milan uit in Lissabon en daarna spelen ze thuis. In 1964 versloeg Inter Milan het team Benfica in de finale, en de Italianen wonnen toen hun tweede opeenvolgende Europacup.Het San Siro-stadion van Milaan vormt het wereldwijde symbool voor deze stad. Daarom adviseren we je om een wedstrijd in dit voetbalstadion bovenaan je verlanglijstje te zetten. Vooral ook omdat er verderop waarschijnlijk een nieuw stadion met 60.000 zitplaatsen zal worden gebouwd, die dit stadion na de Olympische Winterspelen van 2026 zal vervangen.

Milaan is bovendien de stad van de mode. Dus een bezoek aan de Galleria Vittorio Emanuele II, waar vier galerijen met elkaar verbonden zijn door een transparante koepel, is een absolute must-go als je van shoppen houdt. Deze stad staat bovendien bekend om zijn majestueuze Duomo-kathedraal, een van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld, gelegen in het hart van de stad. Vlak bij het Piazza del Duomo bevindt zich ook nog een zeer uniek sportcafé. Dit café zit een beetje weggestopt in een zijstraatje en is daarom nog niet door alle toeristen ontdekt. Je zult hier versteld staan van de hoeveelheid voetbalmemorabilia onder genot van een Ierse Guinness of een van de andere drankjes die ze hier aanbieden. En hun heerlijke hamburgers moet je een keer geproefd hebben op deze bijzondere locatie in Milaan!

 

AC Milan-Napoli

Napoli schakelde Liverpool, Ajax en Rangers uit in hun divisie en versloeg Frankfurt gemakkelijk in de 8e finale naar de kwartfinales. Ze zorgden voor het spannendste voetbal tijdens deze competitie. Met Kvaratshkhelia en Osimeh zijn ze een van de beste teams van dit seizoen, en staan daarom ook tegenover AC Milan in de kwartfinale van de Champions League. Het zal de eerste keer zijn dat ze tegen elkaar spelen in een Europese wedstrijd.AC Milan heeft een groot aanpassingsvermogen en is flexibel, waardoor zij zowel op hun eigen sterke punten als op die van hun tegenstanders kunnen inspelen. De spelers van Stefano Pioli kunnen het iedereen op het veld moeilijk maken als ze op hun best zijn.

AC Milan is dus de ideale optie als je een voetbalwedstrijd bij een van de meest legendarische Italiaanse teams ooit wilt meemaken. Zonder twijfel zal de wedstrijd tussen AC Milan en Napoli een zeer spannende worden.Daarnaast biedt Milaan een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten voor de rest van je voetbalreis. Je kunt er ook heerlijk genieten van een lunch of diner, aangezien je overal in deze stad traditionele restaurants kunt vinden. Ristorante Pizzeria O Surdato ‘Nnamurato bij het San Siro-stadion is hier een voorbeeld van. Ze hebben namelijk heerlijke Italiaanse pizza’s op hun menu staan! Er is op deze locatie ook een voetbalmuseum met een aantal geweldige tentoonstellingen die je tijdens een rondleiding kunt bewonderen. Verder kun je de kleedkamers in, door de spelerstunnel lopen en van het prachtige uitzicht op het veld genieten. Zorg er dus voor dat je deze stadiontour meemaakt tijdens je voetbalreis in Milaan!

City-Bayern

FC Bayern werd samen geloot met de kampioenen van Engeland, gecoacht door voormalig Bayern-coach Pep Guardiola. Gezien de kwaliteit van beide teams verwacht men dat dit de mooiste wedstrijd van het seizoen zal worden. Bayern ziet er sterk uit, en zal het in een van de meest memorabele wedstrijden van het seizoen opnemen tegen de Premier League-kampioen van vorig jaar, Manchester City.

De eerste wedstrijd vindt plaats in het Etihad-stadion, dat in het oosten van de stad ligt. Ook hier raden we je aan om een stadiontour mee te maken! Het Nationaal Voetbalmuseum ligt er vlakbij en is open voor het publiek. Je kunt daar een reis maken door de geschiedenis van het Engelse voetbal. Daarnaast zijn er dagelijks tentoonstellingen, spelletjes voor kinderen en allerlei voorwerpen die bezoekers kunnen bekijken.

De tweede wedstrijd wordt gespeeld in de Allianz Arena van FC Bayern. Dit stadion behoort zeker tot een van de mooiste voetbalstadions ter wereld! Je kunt bovendien je verblijf hier verlengen voor het “Springfest” tijdens de laatste twee weken van april. Maak tijdens dit lentefestival een ritje in een van de vele attracties of geniet van een drankje in een Duitse biertent. Deze ervaring mag je dus niet missen tijdens je voetbalreis naar München!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *