Wat kun je doen tijdens een voetbalreis naar Arsenal?

Tijdens een voetbalreis naar Arsenal krijg je de kans om de Engelse hoofdstad te ontdekken met zijn ongeëvenaarde passie voor voetbal, maar ook met zijn gezellige sfeer in de pubs en de schoonheid van de monumenten bomvol geschiedenis.

De geschiedenis van Arsenal

Arsenal is een mythische club in de Engelse hoofdstad. Deze club werd in 1886 opgericht door de arbeiders van de wapen- en explosievenfabriek: het Koninklijk Arsenaal. En zo ontstond de naam Arsenal.

In 1910 kocht de grote investeerder Henry Norris, die al eigenaar was van Fulham, deze club die toen in financiële moeilijkheden verkeerde. Hij wilde de twee clubs samenvoegen, maar de bond gaf hem hiervoor geen toestemming. Ten gevolge daarvan besloot de nieuwe eigenaar dat de club moest verhuizen naar Highbury in het Arsenal Stadium, dichter bij de stad en zo bereikbaarder voor bezoekers.

Vervolgens keerde de Londense club in 1919 terug naar de eerste divisie en begon aan een glorieuze periode die ongeveer twintig jaar zou duren. Hun coach Herbert Chapman en getalenteerde spelers zoals Alex James en Cliff Bastin drukten een stempel op dit succes. Met een bezoek aan het Gunners Museum kun je deze periode opnieuw beleven aan de hand van foto’s en voorwerpen uit die tijd.

Verschillende perioden van succes en desillusie volgden elkaar op. Het was Arsène Wenger, de Franse coach, die voor de basis zorgde van het grootste succes dat de voetbalwereld heeft gekend. Hij gaf de club een nieuwe identiteit door nieuwe spelers aan te trekken zoals Henry, Bergkamp, Vieira, Campbell, … Het belangrijkste jaar van de club was 2004, waarin Arsenal het kampioenschap won en geen enkele wedstrijd verloor! The Gunners hebben de bijnaam “the invincibles” met 49 wedstrijden op rij zonder nederlaag. Deze prestatie bracht de Londense club van het nationale naar het internationale toneel en de Big Four ontstond (vier beste Engelse clubs).

Als je naar een wedstrijd van Arsenal gaat, ervaar je het hoogtepunt van tientallen jaren voetbalpassie. Welke voetbalfan droomt er niet van om een van de beste voetbalteams ter wereld in actie te zien?

Vanwege de eerdere successen was het Arsenal Stadion te klein om aan de vraag van al die fans te voldoen. Eerst wilden ze het historische stadion renoveren. Maar uiteindelijk werd er gekozen voor de bouw van een nieuw stadion. In de Engelse hoofdstad verrees vervolgens het Emirates Stadium. Het oude stadion kun je echter nog steeds bezoeken en bewonderen. In het bijzonder de resterende delen van zijn bouwstructuur.

In het nieuwe stadion wonnen de Gunners enkele trofeeën zonder dat ze daarbij uitblonken. Tegenwoordig doet Arsenal het weer goed en zijn ze opnieuw de favoriet om het kampioenschap te winnen.

Rondleiding in het Emirates Stadium en het museum

Als je een voetbalfan bent, is een bezoek aan het wereldberoemde Emirates Stadium, de thuisbasis van de Gunners, een absolute must. Dit moderne stadion in het hart van Noord-Londen zal je versteld doen staan. Als winnaar van 13 competitietitels, 14 FA Cups en 2 league cups is een bezoek aan een van ’s werelds meest succesvolle voetbalclubs meer dan de moeite waard.

Krijg de kans om achter de schermen van het Emirates te kijken en ervaar de sfeer zoals de spelers die beleven. Voel de druk die Arsene Wenger hier in de perskamer heeft gevoeld en bekijk de uit- en thuiskleedkamers in een hoefijzervorm voordat je in de voetsporen treedt van je favoriete spelers in de spelerstunnel. Je zult genieten van het ongelooflijke uitzicht op het Emirates-veld, dat wereldwijd bekend staat als een van de best onderhouden voetbalvelden.

Highbury Square Stadion

Ga terug naar de roots van de club, waar Arsenal tussen 1913 en 2006 duizenden mensen in vervoering liet komen. Juist in dit stadion hebben de Gunners hun prachtige reeks van 49 wedstrijden zonder nederlaag gespeeld. Tegenwoordig zijn de tribunes van dit stadion veranderd in appartementen en het grasveld in een tuin. Je kunt de resten van dit stadion bekijken op slechts 5 minuten loopafstand vanaf het Emirates Stadium.

Bronzen standbeeld van Thierry Henry

Sinds 9 december 2011 staat er een bronzen standbeeld van Thierry Henry, topscorer aller tijden van Arsenal en tweede Franse topscorer in alle competities. Hij was een van de hoofdrolspelers bij de ongeslagen Gunners in 2004.

The Gunners Pub

Wie al voor de aftrap in de stemming wil komen voor de wedstrijd, zou geen seconde moeten aarzelen om naar deze iconische pub te gaan voor de fans die er voor, tijdens of na de wedstrijden samenkomen. Deze pub ligt op slechts 10 minuten loopafstand vanaf het Emirates Stadium en heeft een prachtige collectie objecten en foto’s over de geschiedenis van de club. Je wordt er meteen ondergedompeld in een warme sfeer met een ongelofelijke passie voor voetbal. Dit is de perfecte plek om te bezoeken tijdens een voetbalreis.

Bewonder het uitzicht vanaf The Shard

“The View from The Shard” is uitgeroepen tot een van de toeristische topattracties in Londen en biedt het beste uitzicht over de stad vanaf de top van de hoogste wolkenkrabber.  Bezoek “The View from The Shard” en bekijk Londen vanaf het hoogste observatiedek met een adembenemend panoramisch uitzicht van 360 graden – dag en nacht.

Tijdens “The View from the Shard” kun je ontspannen en genieten van het beste uitzicht over de stad of de overwinning van Arsenal vieren met een glas Moet et Chandon in je hand. En dat op een van de beroemdste locaties van Londen met zijn unieke champagnebar. Ontspanning is natuurlijk belangrijk tijdens je voetbalreis!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *