Spurs vs. United: misschien wel de wedstrijd van het seizoen

Slechts één punt verschil tussen deze twee teams en over een paar maanden is het seizoen al afgelopen. Tottenham en Manchester United zijn allebei in de race voor een plaats in de Champions League van volgend seizoen. En op 27 april staan ze tegenover elkaar in een langverwachte wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium. Deze wedstrijd mag je niet missen!

Afgelopen seizoen was het een rollercoaster voor zowel de Spurs- als de United-fans. Fantastische prestaties werden in sommige gevallen overschaduwd door beschamende nederlagen, en in sommige geweldige wedstrijden werd je af en toe opgeschrikt door verschrikkelijke fouten. Toch hebben beide teams een grote kans om de top vier te bereiken en de mogelijkheid om volgend seizoen in de Champions League uit te komen. Dit betekent dat beide teams echt een overwinning nodig hebben, vooral omdat United, op het moment dat dit wordt gepubliceerd, derde staat in de competitie, dus slechts één punt voor op de Spurs.

Hierdoor zal deze wedstrijd misschien wel de spannendste van het gehele Premier League-seizoen worden. En niet te vergeten een clash tussen Harry Kane vs. Marcus Rashford, twee van de beste spitsen ter wereld dit jaar. Wauw!

De sfeer in Tottenham Hotspur Stadium is altijd speciaal. Je hoort hier meer dan 60.000 thuisfans “Come on you Spurs” zingen en dit zal je zeker kippenvel bezorgen. En misschien kunnen ook de uitsupporters voor een mooie wedstrijd zorgen – de supporters van United zijn namelijk meestal erg luidruchtig.

Maar het mooiste van dit geheel is wel dat deze wedstrijd in Londen wordt gespeeld en ook nog in het voorjaar. Eind april kun je Londen bezoeken zonder last te hebben van de winterkou of de enorme hoeveelheid toeristen in de zomer. Pak buiten een pintje in een biertuin, bezoek het Holland Park of boek een stadiontour bij Tottenham Hotspur!

Dus je kunt nu je voordelen achter elkaar afvinken: Grote wedstrijd: check. Geweldige sterren in beide teams: check. Beste tijd van het jaar om Londen te bezoeken: check. Maar laten we nu even de belangrijkste ingrediënten bekijken van deze langverwachte wedstrijd.

Tottenham Hotspur

Recent nieuws:

Het grootste nieuws met betrekking tot de Spurs is natuurlijk het feit dat deze club afscheid heeft genomen van manager Antonio Conte. Er worden hoge eisen gesteld aan Tottenham en laten we eerlijk zijn: ze hebben dit seizoen niet het mooiste voetbal gespeeld (mooi voetbal is dan ook niet bepaald waar de voormalige verdedigende middenvelder bekend om staat). Maar de druppel die de emmer deed overlopen was toen deze 53-jarige zijn spelers, het bestuur en de cultuur in de club openlijk bekritiseerde na het 3-3-gelijkspel tegen Southampton. Tottenham lijkt het seizoen af te maken met Cristian Stellini en clublegende Ryan Mason aan de leiding. Laatstgenoemde kan zich verheugen op het gezang van de fans: “He is one of our own” (“Hij is een van de onzen”). Een nieuwe manager betekent vaak een positief effect op het team, maar we zullen dit moeten afwachten bij het Spurs-team.

Laatste 5 wedstrijden in de Premier League:

Southampton – Spurs 3-3

Spurs – Nottingham Forest 3-1

Wolverhampton – Spurs 1-0

Spurs – Chelsea 2-0

Spurs – West Ham 2-0

Spelers om in de gaten te houden:

Harry Kane: Deze voetballer heeft dit seizoen al 21 doelpunten gemaakt in de competitie en zonder het Noorse fenomeen bij Man City zou Kane dit seizoen een grote voorsprong hebben gehad in de race om de topscorerstitel. Hij behoort tot de beste spitsen van zijn generatie en wordt ook steeds beter. Eerder dit seizoen werd hij topscorer aller tijden van de Spurs en van Engeland.

Cristian Romero: Een onderschatte verdediger die, als hij niet in een opvliegende bui is, een van de beste allround verdedigers in de competitie kan zijn. Hij won in december de Wereldbeker met Argentinië en heeft ook daarna zijn focus weten te behouden. Hij staat in de achterste linie van Tottenham en zal Marcus Rashford in het gareel moeten houden als de Spurs een goed resultaat willen behalen.

Son Heung-min: Deze Zuid-Koreaanse superster heeft een van zijn moeilijkste seizoenen gehad sinds hij in 2015 bij Spurs kwam. Maar hij is nog steeds een doelpuntenmachine en misschien zorgt de verandering in de begeleidingsstaf ervoor dat deze 30-jarige zijn topvorm weer kan vinden. En laten we eerlijk zijn, de Spurs heeft hem in topvorm nodig.

Manchester United

Recent nieuws:

De Glazer-familie is niet de meest populaire familie aan de rode kant van Manchester, om het maar zacht uit te drukken. Nu probeert de Fins-Zweedse zakenman Thomas Zilliacus, volgens meerdere bronnen, deze club te kopen. Zilliacus hoopt dat hij de club samen met de fans kan overnemen en zijn plan is om de supporters te vragen de helft van de vraagprijs te financieren. Hij zorgt dan wel voor de andere helft. Deze 59-jarige wil daarna dat de fans een app kunnen downloaden waarmee ze kunnen stemmen over belangrijke beslissingen binnen de club. Zeer interessant dus!

Laatste 5 wedstrijden in de Premier League:

Man United – Southampton 0-0

Liverpool FC – Man United 7-0

Man United – Leicester 3-0

Leeds United – Man United 0-2

Man United – Leeds United 2-2

Spelers om in de gaten te houden:

Marcus Rashford: Is hij wel de beste speler ter wereld na de WK-pauze? Velen geloven dat hij dat inderdaad is. Deze 25-jarige maakte geen indruk aan het begin van het seizoen, maar sinds januari is hij op dreef, met doelpunten in bijna elke wedstrijd. En het maakt eigenlijk niet uit of hij nummer 1 is of niet – Marcus Rashford is op dit moment gewoon niet te stoppen.

Casemiro: Deze Braziliaan heeft dit seizoen veel betekend voor Man United, nadat hij voor een enorm bedrag van Real Madrid is overgenomen. Voor het seizoen was men wel in twijfel over zijn kunnen. Zou hij even goed op een middenveld kunnen voetballen zonder spelers als Luka Modric en Toni Kroos naast hem? En heeft hij nog steeds dezelfde “drive” nadat hij verschillende keren alles in Madrid heeft gewonnen? De antwoorden op beide vragen zijn: ja, natuurlijk!

Alejandro Garnacho: Man United heeft altijd geweldige spelers uit hun eigen voetbalacademie voortgebracht en de laatste is de 18-jarige Argentijn. Hij maakte in november zijn eerste doelpunt voor de club in een Europa League-wedstrijd en zijn eerste doelpunt in de Premier League tegen Fulham in dezelfde maand. Deze vleugelspeler heeft het hele seizoen snelheid, technische voeten en een goede afwerking laten zien. Wat een geweldige speler heeft United in hem!

Kunnen de Spurs Rashford stoppen? Kan United de doelpuntenmachine Kane tegenhouden? En welk team is in het voordeel wat betreft de race voor de Champions League na deze wedstrijd? We kunnen niet wachten om erachter te komen. Dus reserveer de volgende datum in je agenda: 27 april! Dit wordt misschien wel de wedstrijd van het seizoen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *