Wat kunnen we verwachten van het “nieuwe” stadion van FC Barcelona?

Sinds hun oprichting in 1957 speelt FC Barcelona zijn wedstrijden op Camp Nou. Met zijn verbluffende capaciteit van 99.354 mensen is Camp Nou het op twee na grootste voetbalstadion ter wereld en een plek die synoniem staat aan FC Barcelona. Maar volgend seizoen zal dat veranderen, ook al is het maar tijdelijk.

Volgend seizoen zal FC Barcelona dus voorlopig geen wedstrijden op Camp Nou meer spelen. Voelt een beetje raar, toch? De reden is duidelijk. Camp Nou wordt gerenoveerd en zal pas weer open zijn vanaf het seizoen 2024-25. In plaats daarvan zal FC Barcelona in het Lluis Companys Olympisch Stadion gaan spelen, beter bekend als het “Montjuic”-stadion. Maar wat weten we eigenlijk over dit stadion? Gelukkig heel veel eigenlijk! Het wordt zeker een hele unieke ervaring om Barça in een ander stadion zijn thuiswedstrijden te zien spelen.

Montjuic – een korte geschiedenis

In 1929 werd in Barcelona de International Exposition gehouden en daarom werd dit stadion gebouwd. Het werd geopend in 1927 en de stad hoopte dat het stadion Barcelona zou helpen bij de kandidatuur voor de Olympische Zomerspelen van 1936. Helaas gebeurde dat niet. In 1992 kreeg Montjuic wel een kans, toen Barcelona de Olympische Zomerspelen van 1992 toegewezen kreeg. De Olympische Spelen van 1992 waren, vooral vanwege het “Dream Team”, een van de beroemdste Olympische Spelen aller tijden en het stadion vormde natuurlijk een groot deel van de hype. Het stadion werd in 1989 gerenoveerd als modernisatie voor de Olympische Spelen.

Maar de openingswedstrijd in Montjuic werd geen voetbalwedstrijd of een van de meer voor de hand liggende sporten. Nee, het was een rugbywedstrijd, Spanjes eerste interland ooit, tegen Italië.

Daarna werd het stadion van 1997 tot 2009 als thuisbasis voor RCD Espanyol ingezet, voordat Espanyol verhuisde naar het nieuw gebouwde RCDE Stadion.

Maar dit keer zal het fameuze FC Barcelona hier z’n intrek nemen. Grijp dus je kans om hier thuiswedstrijden van FC Barcelona te bekijken, samen met meer dan 55.000 andere Barça-fans! Dit zal waarschijnlijk in de toekomst niet meer mogelijk zijn. FC Barcelona speelt na dit seizoen misschien wel nooit meer een thuiswedstrijd in een ander stadion.

Dus: Een iconisch stadion – check. Een zeer succesvol voetbalteam – check. Een kans om juist dit team één seizoen in een bijzondere arena te zien – check. Ga dus snel naar onze website om je reis naar Barça te boeken!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *