6 dingen om te doen tijdens je voetbalreis naar Milaan

Milaan is een bruisende stad in Noord-Italië waar je als bezoeker veel waardevolle culinaire en culturele ervaringen kunt beleven. Of je nu op zoek bent naar de stoere voetbalcultuur tijdens de wedstrijden van AC Milan en Inter Milan of naar kunst uit de Renaissance, deze stad heeft voor elk wat wils. Om je te helpen bij het plannen van je toekomstige reis naar Milaan, hebben we zes must-see bezienswaardigheden van deze stad voor je op een rijtje gezet.

San Siro: een voetbaltempel

Je bezoek aan Milaan is niet compleet zonder een bezoek aan het San Siro – het legendarische stadion van de grootste clubs van de stad: AC Milan en Inter Milan. De beste tijd voor een bezoek aan dit stadion is op een wedstrijddag, want dan krijg je een idee van wat voetbal voor deze stad eigenlijk betekent. We raden je daarbij ook aan om het stadion voor een tweede keer op een andere dag zonder wedstrijd te bezoeken. Het is dan namelijk mogelijk om een rondleiding te krijgen waarbij je de trofeeënkamer, kleedkamers en het museum kunt bewonderen.

Weinig stadions hebben zoveel geschiedenis in zich als het San Siro. Omdat dit stadion na de Olympische Winterspelen van 2026 moet sluiten, zou je niet langer moeten wachten om deze prachtige locatie te bezoeken.

De Duomo: een architectonisch hoogstandje

De Duomo di Milano (ook wel bekend als de kathedraal van Milaan) is een van de grootste gotische kathedralen ter wereld. Zo groot zelfs dat het bijna zes eeuwen duurde om het te voltooien. Dit prachtige bouwwerk domineert het centrum van Milaan, dus hij is niet te missen. Er zijn veel grote kathedralen in Italië, maar er zijn er maar weinig die zo’n mooi uitzicht bieden als vanaf de Duomo di Milano. Als je dit bouwwerk beklimt, kun je namelijk van een panoramisch uitzicht genieten waarvan je de meest indrukwekkende foto’s kunt maken. Of je nu van geschiedenis houdt of gewoon een geweldige foto van de stad wilt maken, een bezoek aan de Duomo is een bezoek meer dan waard.

La Scala: de tempel van de opera

La Scala is een van de beroemdste opera’s ter wereld, die bekend staat om zijn muzikale uitmuntendheid en artistieke traditie. Als je de kans krijgt, boek dan een voorstelling in deze legendarische concertzaal. Maar als dat niet lukt, dan kun je tijdens een rondleiding door La Scala het majestueuze interieur bewonderen en unieke kostuums en decors van dichtbij bekijken. Dit is echt een plek waar kunst en muziek tot leven worden gebracht.

Galleria Vittorio Emanuele II: winkelen met elegantie

Milaan wordt algemeen beschouwd als een van de fashionhoofdsteden van de wereld. Als je je garderobe alvast wilt aanvullen voor het nieuwe seizoen, bezoek dan de Galerie Vittorio Emanuele II, een historisch winkelcentrum met een prachtig interieur. In dit winkelcentrum vind je een heleboel luxe boetieks, cafés en culinaire restaurants. Wandel onder het prachtige glazen dak, bewonder de fresco’s op de vloer en geniet van heerlijke Italiaanse koffie. Een bestemming die je dus niet mag overslaan in het mooie Milaan!

Santa Maria delle Grazie: Leonardo da Vinci’s meesterwerk

Milaan is de thuisbasis van een van de beroemdste meesterwerken van Leonardo da Vinci: “Het Laatste Avondmaal”. Dit kunstwerk is te zien in de kerk Santa Maria delle Grazie en is een historische schat die alle kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten ten minste één keer in hun leven zouden moeten zien. Maar dit is wel een zeer populaire attractie. Reserveer dus van tevoren je kaartjes om een van de beroemdste kunstwerken uit de Italiaanse Renaissance te kunnen bewonderen.

De Navigli: charme en romantiek langs de grachten

Een bezoek aan Milaan is niet compleet zonder een ontspannen wandeling langs de Navigli. Langs deze pittoreske grachten vind je leuke cafés, coole bars en eigenzinnige boetiekjes. Er hangt een bohemien en romantische sfeer, waardoor dit de perfecte plek is om te chillen, een Italiaans aperitiefje te drinken en de kleurrijke charme van de huizen in je op te nemen. Als je wat avontuurlijker bent aangelegd, boek dan een bootcruise om de grachten nog beter te verkennen en de verborgen schatten van Milaan te ontdekken. Misschien stuit je wel op een levendige markt waar je prachtig Italiaans handwerk kunt scoren. Geloof me, dit is een ervaring die je niet wilt missen!

Laatste tips

Milaan zorgt voor een geweldige stedentripervaring voor iedereen. In deze stad is er zoveel te ontdekken: van de majestueuze Duomo kathedraal tot een spannende wedstrijd in het San Siro. Hoewel sommige bezoekers de stad in eerste instantie bezoeken om een voetbalwedstrijd bij te wonen, zijn er nog veel meer redenen om Milaan verder te verkennen. Deze indrukwekkende stad biedt de meest uiteenlopende bezoekers onvergetelijke herinneringen. Plan dus vandaag nog je reis en ontdek de magie van deze betoverende Italiaanse stad.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *