Topspelers die hun laatste WK spelen

1 – Lionel Messi

Met zijn 35 jaar wordt dit vrijwel zeker het laatste WK van deze unieke en geweldige speler. Na zeven keer de Ballon d’Or te hebben gewonnen, en daarnaast tien keer La Liga en vier keer de UEFA Champions Leagues, heeft deze Argentijnse voetbalheld een ongelooflijke carrière achter de rug. Echter, de belangrijkste beker die in zijn prijzenkast nog ontbreekt is de wereldbeker, dus alle ogen zijn nu gericht op het Argentijnse team. Zullen zij de finale behalen? Ga Messi, die bekend staat om zijn ongelooflijke dribbels en behendigheid, live zien spelen in Parijs voordat deze voetbalgrootheid met pensioen gaat!

Messi

2 – Cristiano Ronaldo

Deze iconische Portugese voetbalster zal nu op 37-jarige leeftijd zijn laatste wereldbekerwedstrijd spelen en we zullen hem allemaal gaan missen. Hij heeft ons gedurende zijn gehele carrière met een grote verscheidenheid aan vaardigheden en trucs vermaakt, en hij heeft vijf keer de ballon d’Or gewonnen, en bovendien vijf UEFA Champions Leagues. Hij is ondanks zijn leeftijd nog steeds een groot voorbeeld voor jonge voetballers, omdat hij met veel discipline traint en heel goed voor zijn lichaam en voeding zorgt, wat duidelijk blijkt uit zijn prestatieniveau. Momenteel is hij de topscorer in de geschiedenis van het herenvoetbal met 807 doelpunten. Zal hij zijn droom kunnen verwezenlijken en zijn eerste wereldbeker winnen en zo zijn prachtige carrière in stijl kunnen afsluiten?

Ronaldo

3 – Robert Lewandowski

Deze Poolse voetbalheld maakte eerst furore bij Borussia Dortmund onder Klopp, voordat hij naar hun aartsrivalen Bayern München verhuisde en nu speelt hij voor Barcelona. Als fysieke en sterke spits staat hij ook bekend als een perfecte topscorer en velen noemen hem een doelpuntenmachine. Met zijn 34 jaar zal dit zeker zijn laatste WK worden en hoewel de kansen op succes voor Polen klein zijn, moet je hem toch vanwege zijn prachtige doelpunten in de gaten gaan houden. Momenteel is hij de topscorer in La Liga met 13 doelpunten in 14 wedstrijden. Dus ga live van zijn voetbalkunsten in Camp Nou genieten!

Lewandowski

4 – Luis Suarez

Deze fanatieke Uruguayaan mag uiteraard niet op deze lijst ontbreken. Met zijn 35 jaar speelt hij nu vrijwel zeker zijn laatste grote internationale toernooi. Deze hardwerkende en toegewijde speler zorgt altijd voor veel passie op het veld. Hij staat bekend om zijn vermogen om de bal door de benen van verdedigers te spelen en om zijn dribbelkunsten, waardoor veel verdedigers gedesoriënteerd raken. Bij Liverpool en Barcelona heeft hij echt naam gemaakt. Ondanks het feit dat hij een van de beste voetballers ter wereld is, hebben zich rondom zijn persoon een paar voetbaldrama’s afgespeeld. Hij is namelijk drie keer verbannen omdat hij een tegenspeler had gebeten, en hij was ook betrokken bij een hands-incident waardoor Ghana de halve finale niet kon bereiken. Met Luis Suarez kun je dus altijd voetbalvuurwerk verwachten.

Suarez

5 – Manuel Neur

Manuel Neur heeft al heel wat prijzen gewonnen en wordt door velen als de beste keeper ter wereld beschouwd. Met zijn 36 jaar is dit waarschijnlijk het laatste WK waaraan deze Duitse voetballegende van Bayern München deelneemt. Nadat hij in 2014 al een wereldbeker heeft gewonnen tegen Argentinië in Brazilië, zal hij vastbesloten zijn om zijn internationale carrière op een hoog niveau af te sluiten. Hij staat bekend om zijn geweldige voetenwerk en technische vaardigheid, en bovendien als een “sweeper-keeper” die ook als een veldspeler kan voetballen. Hij herdefinieerde daarmee de verwachtingen van de moderne keeper. Wees er dus snel bij om hem live te zien spelen zolang het nog kan in de Allianz Arena

Neur

6 – Luka Modric

Het is een voorrecht om deze maestro op het middenveld te zien voetballen en ondanks zijn 37 jaar, verkeert deze Kroatische icoon nog steeds in een uitstekende conditie. Gezegend met een ongelooflijke visie en creativiteit en een fantastisch scala aan passes, zou elk team hem graag willen hebben. Van zijn voetbalsuccessen bij Tottenham tot het domineren van voetballend Europa bij Real Madrid en het winnen van vijf UEFA Champions Leagues, op voetbalgebied heeft Luka Modric al heel wat bereikt. Hoewel het Kroatische team slechts een klein land is met 3,9 miljoen inwoners, doet dit team niet onder voor de grotere landen vanwege hun grote teamgeest en moraal. Tijdens het laatste WK in 2019 verloren ze in de finale met 4-2 van Frankrijk, en Modric en zijn teamgenoten zullen erop gebrand zijn om nu revanche te nemen.

Modric

7 – Thiago Silva

Hoewel hij al 38 jaar oud is en nog niet op het hoogtepunt van zijn kunnen, is deze Braziliaanse veteraan nog steeds een topverdediger met zijn sterke positionele bewustzijn, fysieke prestaties en ervaring. Op het hoogste niveau spelend voor AC Milan, PSG en momenteel Chelsea, heeft hij bewezen dat hij de fanatiekste spitsen in het wereldvoetbal en in verschillende competities gemakkelijk aankan. Hij heeft al een Champions League en een wereldbeker gewonnen en zal ongetwijfeld deel uitmaken van het Braziliaanse team dat vol vertrouwen voor de winst gaat in Qatar. Deze fantastische verdediger is niet ver verwijderd van zijn pensioen, dus boek snel een reis naar Londen om hem in actie te zien voor Chelsea.

Thiago silva


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *