Potentiële aankomende voetbaltransfers

Het nieuwe jaar biedt clubs over de hele wereld een kans om nieuwe spelers aan te trekken. Hier volgen enkele mogelijke transfers voor de komende maanden.

Cody Gakpo naar Manchester United

Deze sterren van de Premier League zijn niet de enigen die dit Nederlandse voetbalwonder willen hebben, maar zij zijn wel de favorieten om dit voor elkaar te krijgen. Gakpo is een PSV-ster sinds zijn doorbraak in het eerste elftal en een indrukwekkende WK betekent dat een overstap van zijn jongensclub slechts een kwestie van tijd is.

Nu Cristiano Ronaldo zijn contract heeft laten ontbinden na zijn beruchte interview, wil Manchester United de leegte opvullen die deze 37-jarige aanvaller heeft achtergelaten. Hoewel hij geen uitgesproken doelpuntenmaker is, heeft Gakpo een indrukwekkende 36 goals gemaakt in 106 competitie-optredens voor PSV.

Hakim Ziyech naar AC Milan

De Marokkaanse vleugelspeler Ziyech is een weinig ingezette speler sinds hij in 2020 de overstap maakte van Ajax naar Chelsea, want zijn talent is niet echt betrouwbaar. Zijn gemelde frustratie over een gebrek aan speeltijd heeft geleid tot speculaties over zijn toekomst, met AC Milan voorop in een steeds groter wordende rij van clubs die hem willen contracteren.

Ziyech was de spil voor Marokko op het WK in Qatar en hielp hen aan overwinningen tegen België en Spanje. AC Milan staat momenteel tweede in de Serie A, met acht punten achterstand op koploper Napoli. Misschien kan Ziyech de vonk zijn die ze nodig hebben om hun tweede competitietitel op rij te winnen.

Christopher Nkunku naar Chelsea

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is deze deal zo goed als rond, en het is gewoon een kwestie van tijd totdat deze Franse spits in de maand januari of juli Leipzig zal verlaten voor Londen. Nkunku is een van de sterspelers van de Bundesliga sinds zijn overstap en Chelsea hoopt dat hij zijn goede vorm kan voortzetten en daarbij doelpunten en assists kan brengen aan hun haperende aanval.

Deze 25-jarige heeft een clausule van 51,9 miljoen pond in zijn contract staan. Als Chelsea aan die clausule gaat voldoen, wordt het weer een dure aanwinst. Graham Potter zal hopen dat Nkunku het ontbrekende stukje van zijn puzzel zal zijn.

Josko Gvaridol naar Chelsea

Chelsea wil hun goede relatie met RB Leipzig benutten om deze jonge ster naar zich toe te halen. Gvaridol is de zoveelste speler die indruk heeft gemaakt op het WK in Qatar. Hij speelt naast Dejan Lovren en zorgt voor jeugdige uitbundigheid bij een sterke Kroatische defensie.

Thiago Silva moet worden beschouwd als een van Chelsea’s grootste aanwinsten ooit, en hoewel hij nog steeds goed is, kan deze legendarische Braziliaan niet eeuwig blijven spelen. Chelsea’s consortium van eigenaars heeft de bereidheid getoond om te investeren en het zal onwaarschijnlijk zijn dat Gvaridol krap bij kas zal zitten, mocht hij de overstap maken!

Joao Felix naar PSG

Voorzitter Gil Martin van Atletico Madrid heeft bevestigd dat Felix Madrid wil verlaten omdat de relatie tussen deze Portugese vleugelspeler en Diego Simeone niet goed is. Felix maakte in 2019 de overstap van Benfica naar Atletico voor maar liefst 140 miljoen pond, maar het voelde nooit als een goede match.

Gezien de enorme bedragen die ermee gemoeid zijn, is er weinig animo onder andere clubs om Felix over te nemen, maar dit geldt uiteraard niet voor PSG. Met Neymar en Messi die al wat ouder worden, zal PSG spelers moeten vinden die hun plaats kunnen innemen. Felix zou een van hen kunnen zijn.

Jude Bellingham naar Liverpool

Bellingham is een zeldzaam soort voetballer. Hij komt voor zijn leeftijd zeer volwassen over en was dit seizoen bij gelegenheid aanvoerder van zijn huidige club Borussia Dortmund. Wel echter met de durf die hoort bij een 19-jarige speler. Liverpool is momenteel favoriet om deze middenvelder te laten tekenen en als dat lukt, zijn ze voor de komende 15 jaar binnen.

Dortmund nam de jonge Engelse middenvelder van Birmingham City over voor slechts 15 miljoen pond en hij is met sprongen vooruitgegaan sinds zijn verhuizing naar Duitsland. Liverpool zal waarschijnlijk ongeveer 10x dat bedrag moeten betalen om hem naar Anfield te halen.

Dusan Vlahovic naar Arsenal

Nu de politie onderzoek heeft gedaan naar discutabele transacties in het verleden, kan Juventus in grote problemen komen. Het hele bestuur van Juventus is onlangs afgetreden, en de aankomende storm zou het voor hen moeilijk kunnen maken om hun sterspelers te behouden. Vlahovic werd aan Arsenal gelinkt voordat hij de overstap maakte naar “the Old Lady”.

De topkwaliteit van de nummer 9 is zo’n beetje handelswaar geworden als het gaat om de echt rijke clubs. Nu lijkt het alsof iedereen achter het Haaland-type aanzit. Vlahovic zou die meedogenloosheid kunnen toevoegen aan een reeds indrukwekkend Arsenal-team.

Ruben Neves naar Barcelona

Dit kan een beetje lastig zijn gezien de goed gedocumenteerde, financiële problemen van Barcelona. Echter, nu is bevestigd dat Sergio Busquets aan het eind van het seizoen zal vertrekken, zullen ze wel moeten investeren als ze willen concurreren.

Het is geen wonder dat Neves in verband wordt gebracht met een overstap naar Barcelona, want hij past bijna perfect in het plaatje van Busquets. Een betrouwbare speler, net voor de achterlijn, met een superieure passeerbaarheid, en niet te vergeten met de durf om de grenzen van het voetbal op te zoeken. Neves heeft zijn tijd gehad bij Wolves en het wordt tijd voor een grote stap.

Harry Kane naar Bayern München

De Bavarians staan dan wel bovenaan in de Bundesliga, maar de verkoop van Robert Lewandowski aan Barcelona afgelopen zomer was wel erg opvallend. Er zijn maar weinig spelers die een van de grootste doelpuntenmakers aller tijden kunnen vervangen, dus Bayern moet het groots aanpakken of de handdoek in de ring gooien. Naar verluidt willen ze Harry Kane contracteren, en dat zou een behoorlijke transfer zijn.

Deze topvoetballer van Engeland is een van de beste Engelse spelers die dit land ooit heeft gehad, maar hij heeft alleen (nog) niet de trofeeën om dat te bewijzen. Bayern München is een club die bijna garant staat voor trofeeën, dus een verhuizing zou voor alle betrokkenen een slimme zet zijn. Kane zal daar op jacht kunnen gaan naar de prijzen, die zijn immense talent verdient.

Cristiano Ronaldo naar Sporting CP

Voor het eerst in zijn carrière zit Cristiano Ronaldo zonder club. Zijn terugkeer bij Manchester United verliep voor niemand zoals gepland en zijn omstreden interview was slechts een bevestiging van zijn ongenoegen. Ronaldo heeft naar verluidt ongeveer 200 miljoen pond per seizoen afgewezen om in Saoedi-Arabië te spelen en wil in Europa blijven.

Er staan niet veel clubs in de rij om de 37-jarige aanvaller te contracteren, dus de links naar zijn geboorteclub waren onvermijdelijk. Deze verhuizing is misschien meer emotioneel dan logisch, maar Ronaldo zal er zeker voor zorgen dat dit een succes wordt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *