Reizigers beoordelen onze reizen gemiddeld met
Erg goed 8.8
Gebaseerd op 890 beoordelingen
Hotel
8.3
Sfeer
9.3
Vlucht
8.2
Service
9
Stad
9
Zitplaatsen
8.8
De heer D. ter Welle te Lochem, 2 personen
Barcelona - Real Madrid
13 december 2008
8

Beste mensen,
Zomer 2007 was ik voor het eerst naar een voetbal wedstrijd in de ArenA, mede omdat ik geen grote voetbalfan ben. Kijk wel als Nederland moet spelen, maar dan heb je t ook wel een beetje gehad. Toch vond ik het een vriendelijk, sportief en imposant gebeuren. Diego mijn zoon, is steeds meer voor voetbal gaan voelen en vroeg mij vrij onverwacht (althans voor mij ;), Pa ik wil graag naar DE wedstrijd Barca ? Real Madrid. Zo.

Ik vroeg waarom en hij zei dat dat DE wedstrijd is, mede omdat hij al lang fan van Barcelona was. Ik vroeg hem naar de kosten en zei als jij dat bij elkaar spaart dan betaal ik de rest.

Vele maanden ?s morgens heel vroeg de ochtendkrant rondbrengen, kwam Diego ongeveer een half jaar later met de info, Pa ik heb het geld bij elkaar. Tja ik nog niet, maar medio juni kon het arrangement geregeld worden en dat ook omgaand gedaan. Beste plekken en een goed hotel, je gaat tenslotte niet elk jaar, wel dan?

De reis ging voorspoedig en Barcelona heeft een zeer prettige herinnering bij ons achtergelaten. Zelfs ik heb de wedstrijd als een enorm festijn beleeft, met een sportiviteit, gemoedelijkheid die ik nog niet eerder ervaren had. En die ervaring heeft ervoor gezorgd, dat wij een aantal bezienswaardigheden niet bekeken hebben, om deze te bewaren voor een volgende keer.

Het hotel Viladomat is zeer goed, schoon en vriendelijk en op loop afstand van de metro, centraal tussen camp Nou en het centrum.

Wel een paar opmerkingen over de ?dichtstbijzijnde? metrostation bij sommige bezienswaardigheden, zijn niet geheel juist. Parc G?ell en Placa Raquel Metter.

Ook vonden wij jammer dat de duurste kaartjes ? 134 kosten en wij een toeslag betaald hebben voor class 1 en dan op rij 4 in blok 41 toch nog door een plastic scherm de goals moeten beleven.

Graag ook eerder de kaartjes bij het hotel aanleveren, we moesten er ?s middag weer speciaal voor terug komen.

Deze opmerkingen zijn als opbouwde kritiek bedoeld en ben derhalve ook benieuwd wat u ermee gaat doen, want de kans op herhaling is bij ons sterk aanwezig.

Ciao,
Diego en Dick ter Welle

De heer R. Franzen te Arnhem, 2 personen
Real Madrid - Sevilla
7 december 2008
7

'december 2008, eindelijk mijn confrontatie met het fenomeen dat ik sinds 1966 koester. Dat wit, die trotse koppen, en ook die grote beker. Ja, REAL MADRID! Daar moest ik toen gewoon supporter (dat heette toen nog niet zo overigens)van zijn. Mijn liefde was onvoorwaardelijk. En nu het stadion met al die nederlanders in de basis, alhoewel het bleken er maar 2 te zijn. Niet getreurd, de wedstijd was super! Met 1-3 achter tegen Sevilla en toch nog door een bevlogen Robben terugkomen tot 3-3. En dan een rode kaart en toch met 3-4 ten onder gaan. Een thriller, prachtig! Tegen een decor van parapluies en ponchos. Ja zei mijn buurman, regen in december komt wel vaker voor... Het deed niet af aan een geweldig gevoel dat je overhoudt bij een bezoek aan een echte Spaanse stad. Anders dan Barcelona, minder 'gemakkelijk' voor de meeste Nederlanders denk ik. Het is een schelp die zich langzaam opent en reageert op jouw enthousiasme voor de Spaanse cultuur in de meest bred! e zin. Maar als de stad eindelijk aan je voeten ligt (of andersom), dan zijn het prado en het palacio real onvergetelijk. Tip: koop wel een madrid kaart dat scheelt lang wachten! En voor vaders met zonen waarvan ik een ben, bezoek naast het Real museum ook Atletico Madrid. Andere sfeer, maar ook heerlijk Spaans en erg authentiek. Het hotel en de vliegreis waren prima verzorgd. Voor het vliegen raad ik Dusseldorf aan omdat de vluchten vanuit madrid pas om 16u gaan en je dus een halve dag (en nacht..) extra hebt tov Eindhoven. Volgende keer staat Atletico op het programma, maar dan met mijn andere zoon! ',

De heer D. van Genderen te Nieuw-Vennep, 2 personen
Barcelona - Valencia
7 december 2008
8

'Vanaf de start vanaf Schiphol tot de terugreis naar huis was alles perfect voor ons geregeld. De stad was groots, de entourage rond de wedsstrijd geweldig en de accomodatie waar wij verbleven meer dan uitstekend.

Met de meegeleverde documenten, zoals o.a. een beschrijving van het openbaar vervoer konde wij prima uit de voeten.

Voetbal travel had voor ons prachtige kaarten geleverd in het stadion.
Kortom eea is zeker voor herhaling vatbaar.

Groet
Dirk van Genderen'

De heer A. van Stralen te Utrecht, 2 personen
Real Madrid - Sevilla
7 december 2008
7

'Vol spanning stonden wij, twee vaders met hun zoon, op zaterdagochtend vroeg op het vliegveld Eindhoven. Het zou de eerste keer zijn dat wij om een voetbalwedstrijd te zien, naar het buitenland vlogen. Is dat niet te gek? Moeten we ons niet beperken tot de lokale club? Eenmaal in Madrid aangekomen snelden wij door het Prado, wat een rijkdom. Op de dag van de grondwet gratis. Komt voor ons Hollanders we zo van pas. S avonds in de stad uit eten. Wat een drukte. Nog nooit zoveel mensen bijeen gezien om te feesten. Geweldige stemming. Vergelijk het met carnaval bij ons. Het eten in Spanje is geweldig. Een karaf Sangria, geweldige worsten, brood, geroosterde groeten en je bent klaar. Op zondag eerst nog even de Quernica van Picasso bekijken en dan s avonds naar het stadion. We zaten op de eerste rij achter het doel. Voordat de wedstrijd begon, regende het pijpenstelen. Dat drukte de stemming wel, maar precies om 21.00 uur toen de scheidrechter floot, werd het droog. Hebben ze bij VT ook al een arrangement met de weergoden. Dat zou je haast denken, want in de rust begon het weer te storten. Oei oei nog maar een helft in de regen dus. Maar nee hoor, ook hier herhaalde zich de voorzienigheid. Heerlijk droog. En dan de wedstrijd. Eindstand 3-4. Zegt genoeg. Met Robben, van der Vaart en Drenthe. Zo dichtbij. ZO goed voetbal.

De heer S. Hobers , 5 personen
Barcelona - Getafe
23 november 2008
7 FC Barcelona - Getafe CF

'Het was onze eerste keer dat we gebruik hebben gemaakt van een totale arrangement, maar zeker niet de laatste keer. het is ons goed bevallen. Het gemak en de zekerheid van de voetbalkaartjes heeft ons doen besluiten gebruik te maken van een arrangement. Als men zelf de kaartjes regelt is het toch allemaal vrij lastig en iets meer geregel. Een wedstrijd in Duitsland is nog wel zelf te regelen, maar een wedstrijd naar Spanje, Italië of Engeland is bijna niet te doen.

Een reis is meestal 3 dagen (aankomstdag , wedstrijddag en vertrekdag), wij hebben gekozen om een extra dag bij te boeken om de stad Barcelona te bekijken, dit is ons zeer goed bevallen en zeker aan te raden, want Barcelona is een fantastische stad met heel veel historie en een gezellig nachtleven.

Ons hotel was gelegen in een rustig gelegen wijk van Barcelona en goed bereikbaar via de Metro. Het was een drie sterren hotel en voldeed voldoende aan onze eisen.

Om een wedstrijd van Barcelona mee te maken was een hele ervaring. Het was voor ons wel opmerkelijk om te zien dat er nagenoeg geen supporters waren van de tegenstander (Getaffe). In Spanje reizen supporters namelijk niet mee naar uitwedstrijden. Verder viel ons de sfeer in het stadion een beetje tegen. Het kon aan de wedstrijd hebben gelegen (1-1) maar tijdens menig voetbal wedstrijd in Nederland is er meer sfeer. Het aantal gezongen liederen tijdens de wedstrijd is op 2 handen te tellen. Daarentegen waren er wel een hoop fluit concerten richting de scheidsrechter, wat ook weer een hele ervaring is. Bijna 100.000 man die fluit is toch een apart gevoel.

Al met al was de trip naar Barcelona een hele ervaring die niet snel vergeten zal worden. Op de reis en accommodaties is weinig aan te merken. Tijdens de terugreis waren we al weer aan het nadenken over een volgende reis naar een topclub in Europa.'