Waarom je Barcelona moet bezoeken: 10 redenen

Barcelona is een stad aan de kust in het noordoosten van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome gemeenschap Catalonië. De wereldstad, die de op één na grootste stad van Spanje is, is vooral beroemd om zijn kunst en architectuur.

Gaudì is het symbool van de stad en het is onmogelijk om niet verliefd te worden op alle extravagante gebouwen die door hem zijn ontworpen. Enkele opmerkelijke werken zijn Casa Milà, Casa Batlló en La Sagrada Familia. En niet te vergeten het kleurrijke Park Güell, Las Ramblas, het museum van Picasso en de Joan Miró Stichting.

Ook de voetbalgeschiedenis van Barcelona is opmerkelijk. Camp Nou is het meest bezochte stadion van Europa en het op drie na grootste ter wereld. Elk jaar kiezen meer en meer toeristen voor de ‘Camp Nou Experience’, de stadiontour van FC Barcelona.

Kortom, er zijn in Barcelona enorm veel dingen te zien en te doen. Als je niets wilt missen en de best mogelijke reis wilt plannen, lees dan verder in deze blog.

10 redenen om Barcelona te bezoeken

  1. De Castellers
  2. Gaudí-architecturen
  3. Prachtige parken
  4. Tapas en heerlijk eten
  5. Indrukwekkende kerken
  6. Stranden en bergen
  7. Voetbal en sport
  8. Las Ramblas
  9. Bruisend nachtleven
  10. Prachtige zonsondergangen

1. De Castellers

Zoals de naam al doet vermoeden, beginnen we deze lijst met de Catalaanse traditie van het bouwen van indrukwekkende menselijke torens: de Castellers. De oorsprong van deze activiteit gaat terug naar de 18e eeuw in het stadje Valls. De inwoners begonnen torens te bouwen tot het een echte sport werd. De activiteit wordt tot op heden beoefend. Alle torens bestaan uit maximaal 10 verdiepingen en je wint de wedstrijd door de hoogste toren te maken.

Sinds 2010 maakt deze oude traditie van Catalonië deel uit van het Immaterieel Werelderfgoed van UNESCO.

Benieuwd naar de Castellers in Barcelona?

2. Gaudí-architecturen

We hebben al gezegd dat Barcelona een van de Europese steden is die wereldwijd bekend staan om haar kunst en architectuur. Daarom is het onmogelijk om de Spaanse architect Gaudì en zijn extravagante gebouwen in de stad niet te vermelden. Een typisch kenmerk van Gaudí’s bouwwerken is het gebruik van kleur. Hij heeft veel van zijn gebouwen versierd met kleurrijke mozaïektegels, een unieke dimensie die andere architecten vaak over het hoofd zien.

La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milà en Casa Batlló zijn slechts enkele van de bekendste, maar als je er eenmaal bent, vind je nog veel meer van zijn creaties waar je verliefd op wordt.

3. Prachtige parken

Naast typerende gebruiken en mooie parken zit Barcelona ook vol met groene gebieden. We noemden al Park Güell: het grote stadspark met prachtige uitzichten en architectuur.

Op een steenworp afstand van het centrum ligt het Parc de la Ciutadella, de groene long van Barcelona. Het is het grootste park van de stad en een favoriet van toeristen en locals. Er is hier van alles te zien. Naast de klassieke tuinen zijn er grote groene grasvelden en met bomen geleide lanen, de Ciutadella-huizen en het Parlement van Catalonië. Laten we ook de dierentuin van Barcelona niet vergeten, een van de belangrijkste in Europa.

Ook het Labyrint Park van Horta is een bezoek waard. Het park, dat zeer mooi en goed onderhouden is, is het oudste van Barcelona met binnenin een prachtig labyrint van cipressen. Uniek!

4. Tapas en heerlijk eten

Iedereen weet dat het mediterraan eten onder het rijkste en voedzaamste ter wereld valt. En de Spanjaarden zijn er erg trots op. Er zijn vele soorten gerechten die je hier kunt vinden en een van de bekendste in Spanje is tapas. Het belangrijkste concept van dit gerecht is het serveren van gerechten in kleine porties, zodat een maaltijd kan bestaan uit verschillende soorten eten.

Overal in de stad vind je tapasbars. Als je andere typisch Spaanse gerechten wilt proberen, moet je een wandeling maken over de markt La Boqueria op La Rambla, een beroemde straat vol winkels en restaurants.

Wil je Spaans eten proberen?

5. Indrukwekkende kerken

In Barcelona heb je de kans om sommige van de meest indrukwekkende kerken te bewonderen die je ooit hebt gezien. De beroemdste is La Sagrada Familia van Gaudì. Ook al heeft de architect het nooit afgemaakt vanwege zijn tragische ongeluk en wordt de kerk nog steeds gebouwd, blijft het een waar meesterwerk.

In de buurt van de Gotische wijk vind je de Kathedraal van Barcelona, geliefd bij alle toeschouwers vanwege de gotische kunst, de prachtige gotische en barokke altaarstukken en haar uitstekende koor. Deze kathedraal ontvangt elk jaar drie miljoen bezoekers.

6. Stranden en bergen

Sommige mensen denken bij Barcelona in de eerste plaats aan Barceloneta en de duizenden winkels en bars in de omgeving. Maar weinigen beseffen dat Barcelona ook bekend staat om zijn bergen. Als je de stad bezoekt, hoef je niet te kiezen tussen het strand en de bergen, want je kunt het allebei meemaken.

Als je wilt wandelen tijdens je bezoek aan de stad, dan moet je naar Montserrat, een klooster op een berg. Bij aankomst wacht je een prachtig uitzicht.

Denk je al aan je volgende reis?

7. Voetbal en sport

Voetbal is een van de populairste en belangrijkste sporten in heel Spanje. Sterker nog, twee van de beste teams aller tijden zijn Spaans: Real Madrid en FC Barcelona. Zelfs als je geen voetballiefhebber bent, is het toch heel vermakelijk en spannend om deze teams live te zien spelen.

Je kunt ook gaan voor de ‘Camp Nou Experience’, een complete rondleiding door het stadion die hetzelfde pad als de spelers van Barça volgt en eindigt met toegang tot het Museum van FC Barcelona. Je begint bij de kleedkamers, verkent de presidentiële stoelen, de bank, de perszaal en het veld.

Tijdens de rondleiding kun je ook luisteren naar een audiotour die de geschiedenis van het stadion en de grote overwinningen van FC Barcelona vertelt.

8. Las Ramblas

De kleurrijke en levendige Ramblas is een van de langste en beroemdste hoofdstraten van Europa. Tussen de levende standbeelden die urenlang bevroren blijven staan, muzikanten, mimespelers, karikaturisten, waarzeggers en bloemisten, kun je niet anders dan gefascineerd raken door de levendigheid van deze straat.

Op de Ramblas vind je ook La Boquería, de beroemdste traditionele markt van Barcelona, waar je 100% authentiek lokaal eten kunt proberen. Dit kun je niet missen!

9. Bruisend nachtleven

Barcelona staat niet alleen bekend als een van de mooiste steden van Spanje vanwege de cultuur, de gebouwen en het eten, maar ook vanwege het bruisende nachtleven vol bars, nachtclubs en strandfeesten.

Als je graag iets typerends doet, heeft de stad ook iets voor jou. Je kunt naar de Cocteleras (cocktailbars) gaan, de Whiskerias, de Xampanyerias (bars waar je Cava kan proeven, de Catalaanse Champagne), of de grote Catalaanse klassieker: de Vermuteria, waar je de allerbeste Vermout kunt proeven.

Als je op zoek bent naar de beste bestemming voor je volgende vakantie met je vrienden, dan moet Barcelona op je lijstje staan!

10. Prachtige zonsondergangen

We willen deze lijst op een romantische manier afsluiten door de prachtige zonsondergangen te noemen die elke avond alle hoeken van de stad sieren.

Dankzij de kenmerkende skyline van karakteristieke gebouwen, kun je er het beste vanaf een hoog punt van genieten. Doe het alleen of met je geliefden – hoe dan ook, je kunt niet anders dan verliefd worden op de schoonheid van deze Catalaanse stad.

Nu heb je genoeg redenen om je reis naar deze magische stad te boeken. Doe het nu!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *