5 voetbaldocumentaires die je moet kijken op Netflix

Hoewel we dat graag doen, kunnen we niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is om naar voetbalwedstrijden te kijken. De emoties, de opwinding, en de angst om je team te zien verliezen is iets waar je elke keer mee te maken krijgt als je naar je favoriete team kijkt. Als een wedstrijd is afgelopen, is het eerste wat in het hoofd van een voetbalfan opkomt: “Wanneer zal ik me weer zo voelen?”

Voetbaldocumentaires en -series bieden een nieuwe kans om die opwindende momenten opnieuw te beleven. Ze geven je ook zo veel meer inzicht achter de actie, waardoor je je dichter dan ooit bij je team en helden voelt.

Omdat we gewoon niet genoeg kunnen krijgen van de actie, hebben we besloten om een aantal van de beste voetbal documentaires beschikbaar op Netflix, op een rijtje te zetten. We garanderen je dat al deze films/series je dezelfde gevoelens van opwinding zullen bezorgen!

Wat zijn de Top 5 Voetbaldocumentaires op Netflix?

  1. Sunderland ‘Till I Die
  2. Eerste team Juventus
  3. Ronaldo
  4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde
  5. Champ10ns worden

1.  Sunderland ‘Till I Die (2018)

IMDb: 8.6/10

Sunderland ‘Till I Die is een Netflix docuserie volgt het seizoen 2017-18 van Sunderland AFC – een jaar dat het team veel hoogte- en dieptepunten in zijn geschiedenis kende.

Bij deze emotionele rollercoaster waren echter niet alleen de spelers van de club betrokken. De Sunderland fans hielden altijd hun hart vast als hun team speelde. Hoewel de emoties van de supporters alle kanten opgingen, twijfelden ze geen enkele keer aan hun liefde voor de club.

In een kleine stad als Sunderland is voetbal wat de inwoners beweegt. Het is een inspirerende serie over de liefde en de invloed van Sunderland AFC op zijn stad.

Op zoek naar een voetbalreisje?

2. Eerste elftal: Juventus (2018)

IMDb: 7.3/10

First Team: Juventus is een verhaal over het reilen en zeilen achter de schermen bij de vermaarde Italiaanse club. Deze serie is een geweldige documentaire over de dagelijkse bezigheden van de spelers van Juventus – in en buiten het stadion.

Het geeft kijkers een kijkje in het leven van de spelers terwijl ze werken om de zevende Coppa Italia van het team te winnen. Juventus is de meest succesvolle club van Italië en veel van de grootste voetballers ter wereld hebben naam gemaakt bij dit geweldige team.

In deze documentaire kun je interviews verwachten met huidige en voormalige Juventus spelers. Je krijgt ook hun manier van leven te zien wanneer ze niet het zwart-wit gestreepte T-shirt dragen. Enkele bijzonder belangrijke momenten zijn de afleveringen waarin de beroemde doelman van het team, Gianluigi Buffon, en verdediger Giorgio Chiellini centraal staan.

Het is niet makkelijk om een goede voetbal documentaire te maken. Maar we zijn blij te kunnen zeggen dat First Team: Juventus geeft de kijker een menselijke kijk op de realiteit van het spelen voor een team dat zo gevestigd is als de ‘’Old Lady’’ uit Turijn.

Op zoek naar een voetbalreisje?

3.  Ronaldo (2015)

IMDb: 6.4/10

Het is geen verrassing dat een van ’s werelds beste voetballers een eigen documentaire heeft. Ronaldo vertelt over het leven achter de schermen van Cristiano Ronaldo, de Portugese sensatie. De documentaire vertelt het verhaal over hoe de jonge voetballer die van Madeira naar Lissabon vloog om zijn droom te volgen: voetballen.

De vijfvoudig Ballon D’Or-winnaar is nu een van de beste voetballers van de wereld en heeft een luxueus leven, samen met zijn kinderen.

Ook al leeft hij omringd door zijn prestaties, Ronaldo vergeet nooit waar hij vandaan komt, noch wat zijn hoofddoel is. Deze documentaire, die verslag doet van twee jaar van Ronaldo’s leven, toont zijn afkomst en zijn pad in het voetbal.

4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde (2019)

IMDb: 6.5/10

Antoine Griezmann: Champion Du Monde is een hartverwarmende documentaire. Het gaat over hoe Griezmann vocht voor zijn droom om voetballer te worden, ook al had hij nooit geluk bij clubs vanwege zijn fysiek. De documentaire laat je zien hoe Antoine’s geschiedenis hem leidde tot de ster die hij nu is. De film bevat getuigenissen van vrienden en familie en verschillende interviews met Griezmann zelf.

Hoewel dit een biografische documentaire is, geeft hij de kijkers een grote levensles mee. Wat het obstakel ook is, je moet nooit iets je droom in de weg laten staan. Accepteer nooit nee als antwoord.

Op zoek naar een voetbalreis om Griezmann in actie te zien?

5.  Becoming Champ10ns (2018)

IMDb: 6.7/10

Als je van de FIFA World Cup houdt, is dit de perfecte documentaire voor jou. Becoming Champ10ns is een serie over eerdere wereldbekerwinnaars, zoals Italië, Duitsland en Brazilië.

In elke aflevering wordt verslag gedaan van de ervaringen van elk team in de strijd om de grootste prijs in het internationale voetbal te winnen. Hoewel het een goede serie is, is de informatie die in elke aflevering wordt gegeven een beetje algemeen, wat ertoe leidt dat sommige scènes in meerdere afleveringen herhaald worden.

Niettemin doen de afleveringen hun werk en doen ze verslag van de reis van elk land naar de top, en dit geeft de kijker enig inzicht in het verhaal. Elke aflevering duurt tussen de 40 minuten en een uur, waardoor ze vrij lang zijn. Dit maakt echter niet uit, want het is een gemakkelijk te bekijken serie.

Op zoek naar een voetbalreisje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *