Top-voetbalpubs: voetbalpubs die je tijdens je reis zou moeten bezoeken

De eerste sport waar men aan denkt als het om sportpubs gaat, is natuurlijk: voetbal. Voetbal is tegenwoordig niet meer weg te denken in een sportpub! Voor of na een wedstrijd, een sportbar bezoeken is bijna een ritueel geworden. Het is geweldig als je na een voetbalwedstrijd in een pub onder andere voetbalfanaten bent, waarmee je kunt napraten over de hoogtepunten van de wedstrijd. Om van je voetbalreis een succes te maken, hebben we een aantal pubs opgesomd die een bezoek meer dan waard zijn.

Futballarium – Barcelona

Dit is een van de beste internationale voetbalbars en ligt op 200 meter afstand van Camp Nou. Er zijn echter wel bepaalde tradities die gerespecteerd moeten worden wanneer je een avond doorbrengt op deze aan Barça gewijde locatie. Onderdeel van het ritueel is om voor de wedstrijd een biertje te drinken met andere supporters. De bareigenaar is een groot voetbalfan en daarom vind je in deze bar meer dan 100 shirts en 400 sjaals van de teams die hij steunt. Ze hebben hier een uitgebreide selectie tapbieren, maar ook vele soorten bier in een flesje. Tijdens je voetbalreis zou je hun eigen “Futballaria” eens moeten proberen. Ook bieden ze hier verschillende whisky’s en cocktails aan.

Deze bar ligt ook dicht bij de Sagrada la Familia. Een reis naar Barcelona zou echt niet compleet zijn zonder een bezoek aan deze kathedraal, want deze vormt een iconisch onderdeel van de stad. Je kunt hiervoor ook “Fast Track”-tickets bestellen, om ervoor te zorgen dat je niet in tijdnood komt en verzekerd bent van een bezoek aan deze heilige kerk van Gaudi, die jaarlijks meer dan 3 miljoen mensen ontvangt.

The Famous Three Kings – Londen

Er gaat niets boven een voetbalwedstrijd kijken met Engelse fans, die bekend staan als de meest fanatieke fans ter wereld. Je zult dit zelf kunnen ervaren als je een wedstrijd van een van de topclubs in Londen bezoekt. Maar naast het stadion is er geen betere plek om een wedstrijd in de Engelse hoofdstad te bekijken dan in een traditionele pub onder het genot van een Engelse pint en pub grub, als je voor een authentieke Britse voetbalervaring wilt gaan. De Famous Three Kings is namelijk echt “the place to be” voor elke sportfan.

Drie jaar op rij, in 2016, 2017 en 2018, werd deze pub uitgeroepen tot “Sports Pub of the Year” in het Verenigd Koninkrijk. Ze zorgen hier namelijk voor een levendige wedstrijddagsfeer voor verschillende sporten, maar voornamelijk voor het voetbal. Bovendien hebben sommige tafels persoonlijke tv’s die gereserveerd kunnen worden voor grote sportevenementen. De bar ligt aan de North End Road in Hammersmith and Fulham. Je kunt deze gemakkelijk bereiken omdat hij dicht bij de trein- en metrostations van West Kensington ligt. Zorg ervoor dat je je tafel al voor je voetbalreis naar Londen reserveert!

Tonin El Torero – Madrid

Deze bar is alleen toegankelijk voor supporters en fans van Real Madrid. Deze plek speelt een belangrijke rol voor de geschiedenis en cultuur van Real Madrid. Er worden hier ook tal van antieke voorwerpen en memorabilia van deze club tentoongesteld. Deze omvatten een enorme foto van het Santiago Bernabeu en een shirt die de clublegende Raul heeft gesigneerd. Sommige atleten hebben zelfs hier hun overwinning met hun fans gevierd! Wie weet kom je ze hier ook wel tegen tijdens jouw voetbalreis!

Deze pub, met zijn haast religieuze toewijding aan Real Madrid, is een locatie die je niet mag missen tijdens je voetbalreis – of je nu fan bent van Los Blancos of de spannende sfeer tijdens wedstrijden wilt meemaken. Bovendien behoort deze bar tot de minst dure van Madrid. Een halve liter bier kost hier namelijk slechts 2,50 euro, inclusief gratis tapas. Dus, een locatie die je zeker moet bezoeken! Als een meer internationale sfeer je voorkeur heeft, ga dan ook naar La Fontana de Oro. Dit is een Ierse sportpub, maar dan in Spaanse stijl. Je kunt hier genieten van typische tapas en een drankje terwijl je naar voetbal en andere sporten kijkt.

St. Patrick’s – Valencia

St.Patrick´s pub is een authentieke Ierse pub in Valencia. Deze pub bezit een van de meest authentieke elementen van de geweldige pubs van Ierland, maar dan in het hart van Valencia. Dit is dus een geweldige plek om naar toe te gaan als je een voetbalreis naar Mestalla boekt om Valencia CF te zien spelen.

Gasten kunnen hier ontspannen en naar sport kijken op een van de vier tv’s rond de bar. Dit alles onder het genot van een uitgebreide keuze aan drankjes, waaronder Ierse whisky’s en bieren van het vat. Deze Ierse pub in Valencia staat zelfs bekend om zijn Ierse whisky en geweldig bier, waardoor het een van de beste sportbars van de stad is geworden. Naast het wekelijks organiseren van internationale ontmoetingen en andere evenementen, is St. Patrick’s een van de meest populaire locaties waar internationale studenten en reizigers elkaar tegenkomen. In het voorste gedeelte van de club worden regelmatig live-muziekevenementen gehouden. En de grote achterkamers zijn perfect voor feesten, partijen en karaoke.

Deze pub ligt slechts op een paar minuten lopen van het Mestalla-voetbalstadion, dus we raden aan om hier te lunchen na je rondleiding door het Mestalla-stadion. Tijdens je voetbalreis naar Valencia is een bezoek aan deze bar dus meer dan de moeite waard!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *