Hoe haal je het meeste uit de Milanese derby in de Champions League

De twee voetbalwedstrijden tussen Real Madrid en Manchester City beloven geweldig te worden. Maar geweldig is niet altijd genoeg. Als je nog meer opwinding en verrassingen wilt ervaren en zien, dan ben je bij een wedstrijd tussen Milan en Inter aan het juiste adres. De winnaar wint dan niet alleen de wedstrijd, maar verzekert zich daarnaast ook van een plaats in de finale van de UEFA Champions League. Bovendien kan de winnaar daarnaast van zijn aanzien als voetbalkoning genieten in een stad die voetbal ademt. Dit is de Derby Della Madonnina, een voetbalderbywedstrijd tussen de twee belangrijkste Milanese clubs!

Bereikbaarheid van het stadion

In veel steden in Europa liggen de stadions buiten de stad of in ieder geval aan de rand van de stad. Maar niet in Milaan. San Siro/Giuseppe Meazza is met de metro bereikbaar vanuit het stadscentrum, die het centrum van Milaan verbindt met de stations San Siro Ippodromo en San Siro Stadio. Maar het is altijd een gekkenhuis in Milaan op wedstrijddagen, dus houd hier rekening mee voordat je vertrekt.

Stadiontour

Nergens anders kun je een stadiontour krijgen die je informatie, anekdotes en veel geschiedenis geeft over twee van de meest succesvolle clubs ter wereld. Trakteer jezelf dus op een stadiontour in San Siro/Gisueppe Meazza, waar je in de voetsporen van de kampioenen treedt. Tijdens deze stadiontour krijg je toegang tot de delen van het stadion die gewoonlijk gereserveerd zijn voor de spelers. Je mag het museum bezoeken, de kleedkamers van beide teams en de gemengde zones betreden, en door de spelerstunnel lopen.

Ze bieden privé-rondleidingen in verschillende talen aan en de rondleiding is elke dag open, van ’s ochtends tot ’s avonds. Mis deze stadiontour dus niet!

Hoe haal je eigenlijk het meeste uit je bezoek aan het stadion?

Zorg dat je dit iconische stadion bezoekt voordat het te laat is. Er liggen namelijk al plannen om het stadion te slopen en een nieuw modern stadion te bouwen. Dit is ook een van de echt klassieke stadions in de wereld, dus het is zeker de moeite waard om hier een klassieke voetbalwedstrijd te ervaren.

Op wedstrijddagen komen de fans een uur of twee voor de wedstrijd bijeen voor broodjes en bier. In de arena kun je echter geen alcohol kopen, en zo ontstond de traditie om buiten het stadion een paar biertjes te pakken. In Italië hebben de supporters niet de gewoonte om voor de wedstrijd naar een bar of pub te gaan, zoals in het Verenigd Koninkrijk. Als je hier de supportersvibe wilt ervaren, zorg er dan voor dat je een paar uur voor de wedstrijd al in het stadion bent.

Klassieke wedstrijden tussen de twee fanatieke rivalen

Milan en Inter stonden twee keer eerder tegenover elkaar in de knock-outfase van de Champions League. De eerste keer was dat in het seizoen 2002/03. Zoals nu, was dat in de halve finale van het toernooi, en het waren twee intense en zware wedstrijden. De eerste wedstrijd eindigde met 0-0 en de tweede, waarin Inter de officiële thuisploeg was, eindigde met 1-1. Misschien kun je je het nog herinneren, Milan kwalificeerde zich toen voor de finale met uitdoelpunten. Andriy Shevchenko zette Milan in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong en de gelijkmaker van Obafemi Martins, met nog zes minuten te gaan, bleek niet genoeg voor Inter te zijn. Er barstte toen een geweldig feest los bij Milan met spelers als Alessandro Nesta, Andrea Pirlo en Rui Costa. Milan won later nog de finale tegen Juventus.

De tweede keer dat deze rivalen tegenover elkaar stonden in de mooiste clubcompetitie ter wereld was twee seizoenen na de zojuist genoemde. Toen was het in de kwartfinale en Milan was overduidelijk de meerdere. Deze club won de eerste wedstrijd met 2-0, na doelpunten van Jaap Stam en, opnieuw, Andriy Shevchenko. Ze bereikten de halve finales na een 1-0-overwinning in de tweede leg, opnieuw door een doelpunt van de Oekraïense doelpuntenmachine.

Dat waren moeilijke tijden voor Inter, die in de vorige twee wedstrijden Milan niet kon verslaan. Misschien kunnen ze deze keer geschiedenis schrijven?

Wat kun je in deze stad eigenlijk doena

Hier komt iedereen aan z’n trekken. Als je maar een paar dagen hebt, dan raden wij je het volgende aan:

Bezoek de Duomo: Dit is namelijk niet zomaar een kerk. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. In deze kerk is genoeg te zien, maar ook de buitenkant is zeer de moeite waard. Hij is echt prachtig!

Eet pasta en pizza: De heerlijkste gerechten vind je uiteraard hier in Italië. Er is genoeg variëteit in de restaurants hier, of je nu veel geld wilt uitgeven of voor een snelle hap gaat. Hoe dan ook, probeer zowel pizza als pasta in Milaan. Je zult er geen spijt van krijgen.

Bewonder “Het laatste avondmaal”: Dit is een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Dus dit is zeker een must-see!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *