vinicius junior

Top 10 Jonge Spelers in het Voetbal

In het voetbal, een van de meest competitieve sporten in de wereld, verrassen sommige jonge talenten de voetbalwereld. De jonge sterren hebben de kans om de volgende grote leiders te worden van hun sport. Dit zijn de spelers van de toekomst,  wij zullen hun prestaties aandachtig volgen en wat zij zullen bereiken! Met vele jonge spelers met grote vooruitzichten, was het niet makkelijk om een top 10 te maken. Daarom zijn sommige grote talenten weggelaten uit deze lijst. Om op deze lijst te verschijnen moet een speler jonger zijn dan 21 jaar (daarom zijn spelers zoals Mbappé) weggelaten)Dus, wie is de beste jonge speler?

beste voetballers

Rangschikking:

 1. Haaland – 21 jaar
 2. Ansu Fati – 18 jaar
 3. Phil Foden – 21 jaar
 4. Pedri – 18 jaar
 5. Alphonso Davies – 20 jaar
 6. Vinicius Junior -21 jaar
 7. Eduardo Camavinga – 18 jaar
 8. Jadon Sancho -21 jaar
 9. Jude Bellingham – 18 jaar
 10. Mason Greenwood – 19 jaar

10.  Mason Greenwood

 • Leeftijd: 19
 • Team/Land: Manchester United/Engeland
 • Positie: Voor

Mason Greenwood is een opkomende voetballer. Hij is pas 19 jaar oud maar hij heeft al meer dan 20 doelpunten voor Manchester United gemaakt. Het is voor elke jonge speler moeilijk om veel minuten op het veld te krijgen bij een grote en competitieve club als Manchester United.

Toch heeft Greenwood geprofiteerd van de minuten die hij heeft gekregen en heeft hij heel goed voetbal gespeeld. Hij moet zich nog bewijzen om die startpositie te verdienen.

Het is geen gemakkelijke taak, met spelers als Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Jadon Sancho, en Marcus Rashford in de ploeg. Maar Greenwood lijkt goed op weg om dat voor elkaar te krijgen.

Op zoek naar een voetbalreis?

9.  Jude Bellingham

 • Leeftijd: 18
 • Team/Land: Borussia Dortmund/Engeland
 • Positie: Middenvelder

Jude Bellingham is de jongste speler op deze lijst. Hij heeft de top 10 weten te halen dankzij zijn volwassenheid en veelzijdigheid in het spel. Hij is een zeer complete speler: hij kan verdedigen, passen en scoren.

Het lijkt alsof hij de situatie altijd onder controle heeft en in moeilijke situaties goede beslissingen neemt. Al deze kwaliteiten hebben van hem een belangrijke speler in Dortmund gemaakt en één van de grootste jonge voetbaltalenten. Hij is ook voor Engeland opgeroepen en hij kan in de toekomst een fundamentele speler in zijn nationale ploeg worden.

Op zoek naar een voetbalreis?

8. Jadon Sancho

 • Leeftijd: 21
 • Team/Land: Manchester United/Engeland
 • Positie: Voor

Jadon Sancho is de derde Engelse speler op deze lijst. Sancho is een moderne aanvallende speler. Hij is erg goed in 1v1 situaties, heeft een geweldige passeertechniek, en een goede doelbepaling. Kortom, Jadon Sancho is een zeer begaafde speler die kan scoren en assists kan geven.

Hij arriveerde dit seizoen bij Manchester United en zal zijn plaats moeten veroveren door te laten zien waarom hij een van de beste jonge talenten ter wereld is.  De enige reden dat hij niet hoger geklasseerd is, is dat een blessure zijn speeltijd vermindert.

Maar Jadon Sancho kan zowel aan de linkerkant, de rechterkant, als in het midden spelen. Hij zal dus volop kansen krijgen om een van de grootste sterren van de Premier League te worden.

Op zoek naar een voetbalreis?

7. Eduardo Camavinga

 • Leeftijd: 18
 • Team/Land: Real Madrid/Frankrijk
 • Positie: Middenvelder

Camavinga had een geweldig eerste profseizoen. Pas 16 jaar oud maakte hij zijn debuut in de Franse Liga en toonde al zijn vaardigheden. Het seizoen 2020-21 was echter gecompliceerder.

Hij werd niet opgeroepen door de nationale ploeg en speelde niet elke wedstrijd bij Rennes. Toch is hij nog steeds een kwaliteitsspeler die leuk is om naar te kijken. Met zijn elegantie en techniek geeft hij vloeiendheid aan het spel. Op zijn hoogste niveau is hij een genot om naar te kijken.

Onlangs debuteerde hij voor Real Madrid en heeft hij een goede start gemaakt bij zijn nieuwe ploeg. Hij dekt veel terrein maar kan ook meer aanvallend ingesteld zijn. Hij is een bedreiging aan beide kanten van het veld. Camavinga is pas 18 jaar oud, hij is de op twee na jongste speler op deze lijst.

Op zoek naar een voetbalreis?

6. Vinicius Junior

 • Leeftijd: 21
 • Team/Land: Real Madrid/Brazilië
 • Positie: Voor

Vinicius is al zo’n drie jaar een wonderkind, maar zijn slechte beslissingen en zijn gebrek aan scorend vermogen op belangrijke momenten waren cruciaal op sommige momenten. Het lijkt er echter op dat dit begint te veranderen.

Het lijkt erop dat hij nu in staat is vaker doelpunten te maken. Maar is het probleem opgelost?

Hij heeft veel snelheid en kwaliteit, waardoor hij een constante bedreiging is voor rivaliserende teams. Niemand twijfelt aan zijn kwaliteit, maar hij heeft nog veel te bewijzen. Als hij hetzelfde tempo aanhoudt als aan het begin van het seizoen, zal hij een eind maken aan de kritiek.

Op zoek naar een voetbalreis?

5. Alphonso Davies

 • Leeftijd: 20
 • Team/Land: Bayern München/Canada
 • Positie: Verdediger (linksachter)

Alphonso Davies is de enige verdediger in deze lijst. Meestal worden goede verdedigers niet genoeg gewaardeerd. Ten eerste is hij een ongelooflijk snelle speler! Zijn snelheid stelt hem in staat aan beide kanten van het veld goed te presteren.

Ten tweede is hij een moeilijk te bewaken speler en een moeilijke rivaal om te overwinnen. Hij kan je assists geven en vloeiendheid en doelmatigheid in het spel brengen. Bovendien speelde hij een belangrijke rol door Bayern München vorig seizoen te helpen de Champions League te winnen.

Op zoek naar een voetbalreis?

4. Phil Foden

 • Leeftijd: 21
 • Team/Land: Manchester City FC/Engeland
 • Positie: Middenvelder

Guardiola noemde Phil Foden eens “de meest getalenteerde speler die hij ooit gezien heeft”. Zijn techniek is ongelooflijk; een ware tovenaar met de bal!

Hij speelde al in een finale van de Champions League en bereikte met Engeland de finale van het Europees Kampioenschap.

Dit seizoen heeft hij een enorme sprong gemaakt. Hij begint een fundamentele rol te spelen bij Manchester City, scoort meer doelpunten en geeft meer assists. Met meer minuten dan voorheen presteert hij erg goed.

Met zijn slimheid en scorend vermogen heeft hij een plaats weten te verdienen in een team met middenvelders van wereldklasse, zoals Kevin De Bruyne of İlkay Gündoğan. Tenslotte kan hij het verloop van een wedstrijd veranderen met een pass, een dribbel, of een schot.

Op zoek naar een voetbalreis?

3. Pedri

 • Leeftijd: 18
 • Team/Land: FC Barcelona/Spanje
 • Positie: Middenvelder

73; dat is hoeveel wedstrijden Pedri dit jaar speelde. Dat is een gemiddelde van één wedstrijd per 5 dagen! Natuurlijk vestigde hij een record voor de meeste gespeelde wedstrijden door een 18-jarige in een enkel seizoen.

Heel eenvoudig gezegd is Pedri een fenomenale speler. Als hij speelt, ziet alles er zo eenvoudig en soepel uit. Dit seizoen maakte hij een enorme sprong en bevestigde zijn status van jong talent. Hij had dit seizoen een grote impact bij Spanje en Barcelona.

Hij is een van de belangrijkste spelers bij een van de grootste clubs ter wereld. Pedri heeft nog veel te leren maar zijn houding en zijn prestaties laten zien dat hij uniek is. Met een geweldige touch, techniek, passeervaardigheid, en goede beweging begon hij zijn carrière op de goede voet.

Op zoek naar een voetbalreis?

2. Ansu Fati

 • Leeftijd: 18
 • Team/Land: FC Barcelona/Spanje
 • Positie: Voor

Hoewel de club midden in een crisis zit, staat er toch nog een andere speler van FC Barcelona in deze lijst. Ansu Fati is deze andere speler. Hij is een zeer getalenteerde speler met karakter en het vermogen om te scoren. Bovendien heeft hij een sterk dribbelvermogen en een groot scorend vermogen.

Met het vertrek van Messi wordt verwacht dat hij de nummer 10 rol op zich zal nemen. Zal hij in staat zijn dit team te leiden en Barcelona uit hun crisis te helpen komen? In hoeverre heeft zijn zes maanden durende blessure afwezigheid hem beïnvloed?

Ondanks alles kan Ansu Fati zeker een van de beste spelers van de wereld kan worden.

Op zoek naar een voetbalreis?

1. Erling Haaland

 • Leeftijd: 21
 • Team: Borussia Dortmund/Noorwegen
 • Positie: Voor

Is Erling Haaland wel menselijk? De “cyborg” blijft maar scoren en het lijkt erop dat niets hem kan stoppen. Hij heeft nu meer doelpunten dan wedstrijden bij Dortmund, nadat hij dit seizoen met geweldige cijfers begon.

Hij is erg vastberaden, heeft veel zelfvertrouwen en is niet bang. We kunnen ons dus alleen maar afvragen: wat kan hem tegenhouden? Ook al lijkt het nog te vroeg om dat te zeggen, met de cijfers die hij heeft zou hij vele records kunnen breken en een van de topscorers aller tijden kunnen worden.

Op zoek naar een voetbalreis?

Ben je het eens met onze top 10 lijst? Welke speler zou jij hebben toegevoegd?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *