Hoe maak je je reis naar PSG onvergetelijk

Parijs is een stad die bekend staat om zijn glamour, kunst en een voetbalteam vol iconische supersterren. Naast de traditionele toeristische activiteiten hebben we hier nog een aantal andere leuke ideeën om voor een onvergetelijke ervaring in de Franse hoofdstad te zorgen.

Geniet van de legendarische wereldkampioen Lionel Messi in actie naast Kylian Mbappe en Neymar, die deel uitmaken van het meest formidabele en iconische aanvalstrio ter wereld. Iedere voetbalfan zou dit trio eens in actie moeten zien, zolang het nog kan. Nu Messi het einde van zijn carrière nadert, begint nu wel de tijd te dringen om hem live te zien spelen en je te verbazen over de vaardigheden van deze Argentijnse voetbalkunstenaar. PSG staat halverwege, met 19 wedstrijden gespeeld, verrassend genoeg op de eerste plaats in Ligue 1, met 15 overwinningen en achtenveertig doelpunten in deze periode. Een voetbalwedstrijd bijwonen in Le Parc des Princes is een ervaring die garant staat voor vermaak, doelpunten en ook meestal een overwinning voor PSG.

Een andere tip voor elke echte voetbalfanaat is een stadiontour bij PSG voor slechts 15 euro. Deze geeft je een kijkje achter de schermen die je niet mag missen. Allereerst kun je de trofeeënmuur bewonderen en meer over de geschiedenis van deze club aan de weet komen. Je kunt daarna ook het veld oplopen en ervaren hoe dat voelt als je een speler zou zijn, en je kunt de persruimtes betreden waar interviews worden gehouden. Het meest zul je echter genieten van een bezoekje aan de kleedkamers. Je kunt dan zelfs gaan zitten waar sterren als Messi en Mbappe op een wedstrijddag plaats nemen. Een geweldige kans toch? Wees er dus snel bij en zorg ervoor dat je een stadionrondleiding in dit beroemde stadion kan meemaken.

Voor degenen die Parijs willen ervaren met een budget, maak je geen zorgen, wij kunnen dit voor je regelen. Niet alle activiteiten hoeven geld te kosten en er zijn genoeg leuke dingen in deze stad te doen, zonder dat je daarbij geld hoeft uit te geven. Een voorbeeld daarvan is een bezoek aan de permanente kunstcollecties van het museum voor moderne kunst, met een aantal spectaculaire collecties. Een donatie van vijf euro wordt hierbij zeer gewaardeerd maar is niet verplicht, dus dit is een geweldige plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een gratis activiteit. Afhankelijk van het weer is het ook een leuk idee om een wandeling door de enorme Champ De Mars te gaan maken, die loopt van de militaire school tot aan de Eiffeltoren. Dit is ook een prachtige groene plek in het hart van de stad om even van wat rust te genieten. We geven je hierbij ook de belangrijke tip dat op de eerste zondag van elke maand historische musea zoals het Louvre gratis zijn. Wees echter wel voorbereid op meer drukte bij deze musea, dus ook meer wachttijd bij de ingang.

Qua bezienswaardigheden is Parijs dus een paradijs voor toeristen, of het nu gaat om kunst, geschiedenis, cultuur of eten. Dit is een stad die voor elk wat wils heeft en daarom is dit echt een ideale bestemming. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn onder meer de wereldberoemde Eiffeltoren, van waaruit je een geweldig uitzicht hebt over de hele stad. Daarnaast is het Louvre-museum een “must” voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Voor geschiedenisliefhebbers is er ook de Arc De Triomphe, een essentieel onderdeel van je reis, evenals het ongelooflijke paleis van Versailles op slechts 20 kilometer ten westen van het centrum. Gebouwd in 1634 en met meer dan 2.300 kamers is dit paleis, dat aanvankelijk werd gebouwd voor koning Lodewijk XIV, een geweldige bezienswaardigheid. Maar tijdens je voetbalreis naar Parijs moet je natuurlijk ook van de heerlijke Franse keuken gaan genieten.  Als je graag een tip wilt voor de beste patisserie in Parijs, ga dan naar bakkerij Stohrer, die al sinds zijn opening in 1730 heerlijke bakkerijproducten serveert.

Met een uitstekend voetbalteam, waaronder drie van de grootste sterren in het wereldvoetbal, en een enorm cultureel aanbod zal een reis naar Parijs je zeker niet teleurstellen. Boek dus snel een voetbalreis bij ons naar Parijs en zorg voor onvergetelijke herinneringen!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *