Feria de Abril in Sevilla

De Feria de Abril, een levendig en vrolijk festival, is het populairste feest in Sevilla. De meeste Sevillanos brengen dan deze zes dagen en zeven nachten samen met familie en vrienden door tijdens een eet-, drink- en dansfestijn. Geniet mee met de feestelijke sfeer en levendige stemming onder de bevolking! De Feria de Abril is anders dan alle andere festivals en vindt gewoonlijk twee weken na Pasen plaats. De meeste evenementen worden dan gehouden in het Recinto Ferial, waar de hele stad samenkomt.

Wil je deze ervaring in ieder geval niet missen? Boek dan een voetbalreis naar Sevilla en kom naar dit festival!

De geschiedenis van de Feria de Abril

Het festival van Sevilla werd in 1846 voor het eerst georganiseerd door een ondernemer en zijn vrouw die een jaarlijks festival wilden. Dit feest trok al snel een aanzienlijk aantal Sevillianen aan, die er op hun manier helemaal in op gingen. Na verloop van tijd verdwenen de veestallen en groeide dit festival uit tot een feest om te genieten van eten, drinken en dansen. Daarna ontwikkelde de Feria de Abril in de loop der tijd zich zo snel dat het oorspronkelijke festivalterrein hiervoor ontoereikend werd. Tegenwoordig hebben de aprilfeesten van Sevilla hun eigen velden die uitsluitend voor dit evenement zijn gereserveerd en alleen voor deze ene week per jaar worden gebruikt. Sindsdien is het een van de grootste internationale festivals in Spanje en de wereld geworden.

Alumbrao

Maandag om middernacht is de officiële opening van de Feria de Abril in Sevilla. Dan worden de tienduizenden lichtjes bij de ingang van het Feria-terrein aangezet en dit wordt in Spanje de “alumbrao” genoemd (verlichting). Als alle lichtjes branden, is het aprilfeest geopend en kan het feest beginnen.

Kleur en vreugde overspoelen daarna deze stad als paarden met jockeys, ruiters en koetsen zachtjes door de straten flaneren. Om geheel van dit ongelooflijke festival te kunnen genieten, kunnen toeristen dan ook een paardenkoets huren en van de vele attracties profiteren.

Stadion

Hun warmte en het enthousiasme zijn ook in elk aspect van de wedstrijden van Sevilla FC te ervaren. Dit stadion is ook een van de meest overweldigende Europese stadions, want het is geheel in rood/wit geschilderd. Het geheel zal een grote indruk op je maken, vooral als het hele stadion “Himno Centenario” voor het beginsignaal zingt.

Welke outfit moet je hier eigenlijk voor aantrekken?

De traditionele kleding wordt gedragen door veel vrouwen en sommige mannen. Voor mannen is dit de traje corto, oftewel het korte pak dat bestaat uit een getailleerde broek en een kort getailleerd jasje met een breedgerande hoed. Dit wordt vooral gedragen door degenen die paardrijden of een koets besturen. Vrouwen dragen dan de traditionele traje de gitano (zigeunerpak) of de flamencojurk, die vaak felgekleurd is en voorzien van een kam, sieraden, manton (sjaal met franjes) en waaier.

Tijdens een voetbalwedstrijd is de meerderheid van het publiek meestal gekleed in Feria de April-kostuums, terwijl het andere deel teamshirts en/of kleuren draagt!

Rebujitos, Andalusiam Ster en nog veel meer…

Dit festival van Sevilla draait dus om eten en drinken. De lokale bevolking brengt dan hun tijd door met het dansen van Caseta naar Caseta, en het proeven van de tientallen warme en koude gerechten die daar worden aangeboden. De sappige Jamón Ibérico de Bellota uit Jabugo (een klein stadje in de provincie Huelva) is zeker een must-taste. Als je geluk hebt om het feest binnen in een van de Casetas mee te maken, dan kun je misschien daar ook de Andalusische stoofpot proberen.  Dit kan ook stoofpot van ossenstaart zijn, of een andere lokale versie, meestal bestaande uit kikkererwten en spinazie of kabeljauw. Dit eten wordt de hele nacht door geserveerd.

Deze aprilfeesten zijn echter ook beroemd vanwege de rebujitos. Dit is een frisdrank met limoen- of citroensmaak, gemengd met wijn fino of manzanilla (droge sherry). Hieraan worden dan verse “hierbabuena”-blaadjes (een soort muntkruid) toegevoegd.

Het festivalterrein met zijn heerlijke eten en drinken is voor iedereen toegankelijk. Er zijn hieraan geen kosten verbonden.

La Calle del Infierno (De Weg van de Hel)

La Calle del Infierno, wat “Weg van de hel” betekent, is de naam van de wijk waar het kermisterrein van de Feria ligt. Meer dan 500 activiteiten worden in deze omvangrijke ruimte gehouden, die ongeveer 64.000 vierkante meter groot is. Je treft daar een carnavaleske sfeer aan, compleet met attracties, eetkraampjes en zelfs een circus! Vooral als je met kinderen reist, is dit de perfecte plek om wat vrije tijd door te brengen.

Naast de standaardattracties zoals het reuzenrad, botsauto’s en een achtbaan (soms zelfs meer dan één! ), vind je er ook tombola’s, een bingozaal, de kamelensprint, waterpistolen en vele andere attracties. Er is zelfs een circus met artiesten, trapezeartiesten, dierentrainers en een heleboel dieren! Tijdens je voetbalreis naar Sevilla heb je dan alle tijd om dit pretpark te bezoeken.

Tijdens deze kermis is het gebruikelijk om anderen te ontmoeten en samen feest te vieren. Je wordt ook overal uitgenodigd om deel te nemen aan de gezelligheid en de festiviteiten. Dit is dus een heel bijzonder en belangrijk festival dat je eens in je leven zou moeten meemaken. Bereid je alvast voor op plezier, lachen, drinken en dansen als je dit festival bezoekt.

Vergeet dus niet om dit festival in Sevilla in je voetbalreisplanning op te nemen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *