Redenen voor een voetbalreis: is het de moeite waard?

Het is zeker de moeite waard om ten minste één keer in je leven een voetbalwedstrijd te zien, ongeacht of je van voetbal houdt. Een reis voor het bijwonen van een voetbalwedstrijd in een stadion is spannender dan ooit tevoren, en daar zijn een paar goede redenen voor. Naast het genieten van je favoriete team krijg je met een voetbalreis ook de kans om de lokale cultuur van je bestemming te ontdekken. Weet je niet zeker wat voor reis je gaat boeken? Waarom boek je geen voetbalreis bij ons?

Sfeer van een voetbalwedstrijd

Zodra je het stadion binnenkomt, word je aangetrokken door de energieke sfeer. Of het nu de verse snacks zijn of het geluid van toeters en trommels, het gehele evenement zorgt ervoor dat je in alle facetten van de wedstrijddag kunt genieten. Het is altijd beter om een wedstrijd live te zien dan om deze op een beeldscherm te bekijken en het heeft iets magisch om zo’n enthousiaste voetbalmenigte mee te maken!

Er is geen beter voorbeeld hiervoor te noemen dan de beroemde “gele muur” van Borussia Dortmund. Dit gedeelte van het stadion is gereserveerd voor de meest luidruchtige fans van de club. Voormalig Dortmund ster, Christian Pulisic, kan zijn wekelijkse ervaring om voor deze gele muur te mogen spelen niet in woorden uitdrukken.  Deze gele muur een doelpunt te zien vieren is eenvoudigweg geweldig om te zien – en dan hebben we het nog niet eens over hoe je dat zelf ervaart als je erbij bent. Kun je je dat misschien al een beetje voorstellen?

Een andere optie voor een intense voetbalbeleving is Anfield – de thuisbasis van Liverpool FC. De doorgewinterde voetbalmanager Harry Redknapp zei ooit dat er geen overweldigender voetbalschouwspel is dan het enthousiaste publiek op Anfield. En hij heeft uiteraard totaal gelijk. Er is echt niets indrukwekkender dan boven op de tribune te zitten naast die-hard fans die met hun rode en witte sjaals heen en weer springen en “You’ll Never Walk Alone” zingen. Een ervaring als deze mag je echt niet missen. Het is geweldig om deze energieke sfeer mee te maken. Je moet er echt zelf bij zijn om het te geloven!

Maak contact met vrienden en fans

Bij voetbal gaat het erom één te zijn met het hele enthousiaste publiek. Je kunt hierbij nieuwe vrienden ontmoeten die jouw interesses delen terwijl je naar een sportwedstrijd kijkt. Tijdens een voetbalwedstrijd heb je ook genoeg mogelijkheden om in contact te komen met de mensen die naast te zitten en gewoon een gesprek te beginnen. Of je kunt voetbalfans ontmoeten in de plaatselijke pubs in de buurt van of bij het stadion.

We nemen hierbij Barcelona als voorbeeld. Deze stad heeft veel gezellige voetbalcafés. Een voorbeeld daarvan is Futballarium: een uniek café voor voetbalfans. De eigenaar van deze bar is een enorme voetbalfanaat en heeft zijn bar rijkelijk versierd met shirts en sjaals van verschillende voetbalteams uit de hele wereld. Je kunt hier ongeveer 400 sjaals en meer dan 100 truien bewonderen. Dit is een geweldige plek om op reis gelijkgestemden te ontmoeten als je een voetbalfan bent.

Als je een voetbalreis naar Madrid maakt, is Realcafé Bernabéu in het Santiago Bernabéu Stadion een bijzondere plek om te eten als je een echte Real Madrid-fan bent. Dit is de plek waar je heen moet gaan voor een drankje en het prachtige uitzicht op het voetbalveld.

Vraag een handtekening

Je krijgt de kans om topspelers van de beste teams van zo dichtbij te zien dat je ze bijna kunt aanraken (afhankelijk van waar je zit natuurlijk!). Dit zal je hart sneller laten kloppen!De backstage-gebieden zijn hierbij ook zeer de moeite waard om te verkennen. Vang bijvoorbeeld voor of na de wedstrijd ook een glimp op van de teambus. Een goede gelegenheid om je idolen van dichtbij te zien en ze om handtekeningen of selfies te vragen.Bovendien bieden veel stadions rondleidingen aan. Je kunt dan meer te weten komen over de geschiedenis van het team en het gebouw zelf, en ook getuige zijn van de grootste gebeurtenissen uit het verleden en zelfs enkele onbekende geheimen ontdekken. Als je geluk hebt, ontmoet je misschien enkele personeelsleden!

Wie zou er niet zijn favorieten voetbalheld willen ontmoeten? Maar je kunt op een wedstrijddag natuurlijk ook plekken bezoeken die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Reiservaring

Je krijgt het beste van twee werelden als je een voetbalwedstrijd combineert met een culturele reis! Of maak een dergelijke reis bijvoorbeeld met een niet-voetballiefhebber, zodat je reisgenoot van de lokale cultuur kan genieten, terwijl jij in het voetbalstadion de tijd van je leven hebt! Je kunt dan zelf de wedstrijd live meemaken zonder ook maar één detail te missen. Tijdens zo’n reis kun je een nieuw stadion bewonderen, de fanclub ontmoeten en lokale gerechten uitproberen, zoals de beroemde paella uit Valencia of de verschillende pizza’s in Italië. Reizen leveren ons de meest memorabele momenten op, waardevolle herinneringen die we aan anderen kunnen vertellen, en daarbij de mooiste anekdotes. Ook kun je na de wedstrijd nog een paar dagen erbij boeken als je dat wilt. Je hebt genoeg tijd om de stad te verkennen, de cultuur te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten!

Het hoofddoel van de reis blijft wel om een wedstrijd in het buitenland bij te wonen, en met vrienden of familie wordt het nog leuker!

Geen leeftijdsgrens

Iedereen kan genieten van voetbalreizen. Of je nu een kind, een jongvolwassene of nog ouder bent, je leeftijd doet er niet toe. Er is immers niets fijner dan een wedstrijd van je favoriete voetbalteam samen met je kinderen te beleven. En als je kleinkinderen hebt, is het heerlijk om ze mee te kunnen nemen om deze bijzondere ervaring met hen te delen. Je kunt dus naar een voetbalreis gaan met familie en/of vrienden, maar ook alleen. Aan jou de keuze met wie je deze ervaring wilt delen!

Dus, waar wacht je nog op?

Tijdens voetbalreizen gaat het niet alleen om de wedstrijden, maar om de hele ervaring. Of je nu een fan bent of niet, je zou eigenlijk één keer in je leven live een voetbalwedstrijd moeten meemaken. Het enthousiasme en de chemie maken het zo leuk – en iedereen steekt elkaar aan in het stadion. Ook al kun je op televisie een voorproefje krijgen van de fancultuur, er gaat natuurlijk niets boven dit zelf te mogen beleven. Combineer je wedstrijd met een cultuur- of strandreis – niets is onmogelijk. Neem contact met ons op en boek je volgende voetbalreis bij ons!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *