Inter Milan - Juventus FC Coming soon

Datum en tijd voor volgende 'Inter Milan - Juventus FC' is nog niet bekend gemaakt.

Personen overwegen om een arrangement te boeken voor Inter Milan - Juventus FC in de afgelopen 24 uur.

Voetbalreis Inter Milan – Juventus FC

De Derby d’Italia tussen Inter Milan en Juventus FC staat bekend als dé klassieker in de Serie A.  Beide clubs komen uit de grootste steden van Noord-Italië, wonnen de meeste prijzen en hebben de meeste aanhangers. Daardoor heerst er een felle rivaliteit tussen I Nerazzurri (de zwart-blauwen) en I Bianconeri (de wit-zwarten). Deze concurrentie kent een lange geschiedenis van schandalen, beschuldigingen en oververhitte duels. Geniet van de enige echte klassieker van Italië in het legendarische San Siro. Aangezien het stadion binnen enkele jaren tegen de vlakte gaat, zul je niet te lang moeten wachten.

Op deze pagina vind je alle informatie om alles uit je voetbalreis naar de Derby d’Italia te halen. Zo vind je hier gegevens over:

 • De geschiedenis van de Derby d’Italia
 • De meest memorabele ontmoetingen
 • Interessante feitjes over Inter Milan – Juventus FC
 • De prijzenkast van Inter Milan en Juventus FC
 • San Siro tijdens de Derby d’Italia
 • Waar eten en drinken de Inter-supporters?


Boek een voetbalreis naar Inter Milan

Boek een voetbalreis naar Juventus FC

Milan,,Italy-may,17,,2009:,Fc,Internazionale,Soccer,Fans,At,San

Geschiedenis van de Derby d’Italia

De felle rivaliteit tussen Inter Milan en Juventus FC is niet alleen een sportieve rivaliteit om de prijzen. Er hebben zich namelijk meerdere incidenten voorgedaan die de onderlinge verhoudingen op scherp hebben gezet.

In het seizoen 1959-1960 brak er een opstootje uit in het onderlinge duel. Bij het ingrijpen raakte scheidsrechter Lo Bello per ongeluk Inter-speler Invernizzi. De speler speelde wel door, maar had veel last en viel flauw na het laatste fluitsignaal. Inter wilde de wedstrijd laten overspelen (er was met 1-0 verloren), maar de Italiaanse bond keurde de uitslag goed. Pikant detail: voorzitter van de bond was Umberto Agnelli, voorzitter van Juventus FC.

In 1960-1961 troffen beide clubs elkaar in Turijn, terwijl men fel in gevecht was om de landstitel. Er was veel te veel publiek, en in de 31e minuut werd het duel gestaakt omdat de massa steeds dichterbij het veld kwam. De regel luidde dat de overwinning in zulke gevallen werd toegekend aan de bezoekende ploeg. De bond besliste dat Inter reglementair met 0-2 had gewonnen. Maar wéken later, de avond voor de laatste speeldag, werd een klacht van Juventus FC alsnog gegrond verklaard. De bond besloot het duel alsnog over te laten spelen. Bij Inter was men zó boos over de beslissing, dat men een jeugdteam naar het duel stuurde. Het werd dan ook 9-1, de grootste overwinning van Juventus FC in de geschiedenis, dat daardoor ook de titel pakte.

In de jaren negentig groeide de rivaliteit nog verder, omdat beide clubs de belangrijkste kanshebbers voor de prijzen waren. In 1997-1998 weigerde de scheidsrechter een penalty toe te kennen na een overtreding op Inter-spits Ronaldo. Juventus FC won met 1-0 en zou de titel grijpen. Inter repte over diefstal en er werd zelfs in het parlement over gesproken.

De climax vond plaats toen landskampioen Juventus FC wegens matchfixing in 2006 voor straf werd teruggezet naar de Serie B. De landstitel werd ongeldig verklaard, waardoor nummer 2 Inter Milan tot kampioen werd uitgeroepen. En dat terwijl Milanezen in het omkoopschandaal ook niet geheel brandschoon waren geweest. Daarmee steeg de rivaliteit naar ongekende hoogte.

Inter Milan – Juventus FC: De meest memorabele ontmoetingen

19 oktober 2002: Inter Milan – Juventus FC  1 – 1

Eindelijk leek een editie van de Derby D’Italia het einde te halen zonder opstootjes en andere onvriendelijkheden. Na 89 minuten stond het nog steeds 0-0 en leek er weinig aan de hand. Totdat Juventus FC in de laatste minuut een zeer controversiële strafschop kreeg, en Del Piero het buitenkansje benutte: 0-1. Daarna waren de rapen weer gaar. Beide teams vlogen elkaar in de haren en het duurde wel even tot de orde kon worden hersteld. Inter-speler Morfeo en Juventus-speler Conte ontvingen de rode kaart, omdat zij werden gezien als aanstichters van de vechtpartij. Daarmee was het duel nog niet ten einde. In de 95e minuut kreeg Inter een laatste corner. Doelman Toldo kwam mee naar voren en via een scrimmage belandde de bal alsnog in het doel.

28 april 2018:  Inter Milan – Juventus FC  2 – 3

Juventus FC had het hele seizoen bovenaan gestaan, maar begon in de tweede competitiehelft punten te morsen. De ploeg werd zenuwachtig van het steeds dichterbij komende SSC Napoli. Toen Juve ook nog eens met 0-1 ten onder ging tegen de Napolitanen, was de voorsprong gekrompen tot één punt. Een week later stond de cruciale uitwedstrijd met Inter op het programma. De Nerazzurri streden nog om een Champions League-ticket, en de Milan-fans zagen niets liever dan dat Juve zijn koppositie zou verspelen. Het begin was echter dramatisch voor de thuisclub: Inter kwam snel met 0-1 achter en middenvelder Vecino werd van het veld gestuurd. In de tweede helft vocht Inter voor wat het waard was, en knokte het zich met tien man naar een 2-1 voorsprong. Daarmee leek Juventus FC de Scudetto te verspelen. Tot de 87e minuut…  Toen zorgde Skriniar met een eigen goal voor de 2-2, en in de 90e minuut maakte Higuaín zelfs de 2-3. De voorsprong op Napoli werd vastgehouden en Juve pakte zijn zevende titel op rij.

11 mei 2022:  Inter Milan – Juventus FC  4 – 2

Een landstitel zat er in 2022 niet in voor Inter Milan. Maar nadat in januari de Italiaanse Supercup was gewonnen ten koste van Juventus FC, werd ook de Coppa Italia binnengehaald. Wederom was Juve de tegenstander. Nadat Nicolo Barella Inter op 1-0 had gezet greep Juventus het initiatief. Alex Sandro en Dušan Vlahović draaiden de achterstand nog voor rust om in een 1-2 voorsprong. Na rust ontspon zich een heerlijk duel. Dankzij een (alweer) zeer discutabele strafschop kwam Inter alsnog op 2-2, en dwong het daarmee een verlenging af. Daarin kreeg Inter een tweede strafschop, toen Stefan De Vrij werd neergelegd door Matthijs De Ligt. Ivan Perisic benutte de strafschop, en schoot even later ook de beslissende 4-2 binnen. Met twee prijzen én een tweede plek in de competitie kon Inter niet ontevreden zijn. Juventus FC won in 2021-2022 geen enkele prijs; iets dat voor het laatst was gebeurd in het seizoen 2010-2011.

Interessante feitjes over Inter Milan – Juventus FC

 • De meeste Derby d’Italia’s zijn gewonnen door Juventus FC. Het won 93 van de 205 edities. Inter Milan won 60 keer.
 • In een onderzoek uit 2020 werd nog eens duidelijk dat Juventus FC en Inter Milan de twee populairste clubs zijn in Italië. Volgens deze enquête steunen zo’n 8,7 miljoen Italianen Juventus FC, gevolgd door Inter Milan met 3,9 miljoen supporters. De twee worden gevolgd door AC Milan, SSC Napoli en AS Roma. De andere clubs volgen op grote achterstand van deze top 5.
 • De grootste overwinning van Inter Milan op Juventus stamt uit het seizoen 1953-1954. Inter won dat jaar met liefst 6-0.
 • De grootste overwinning van Juventus FC in San Siro is de 2-6 uit het seizoen 1974-1975.
 • Topscorer in de Derby d’Italia is Roberto Boninsegna, met 12 goals. De spits scoorde negen maal voor Inter Milan, en na zijn transfer naar Juventus FC nog drie maal voor ‘I Bianconeri’.
 • Topscorer voor Inter Milan in de Derby d’Italia is Giuseppe Meazza, naamgever van het stadion van Inter. Hij scoorde 12 doelpunten. Hij wordt gevolgd door Roberto Boninsegna (9 goals) en Alessandro Altobelli (8 goals).

De prijzenkast van Inter Milan en Juventus

Met Juventus FC en Inter Milan hebben we meteen de twee meest succesvolle clubs van Italië te pakken. Daarbij heeft Juventus echter flink wat meer prijzen gepakt dan Inter. In de prijzenkast van de Zebra’s staan maar liefst 70 nationale en internationale trofeeën, tegen 42 voor de blauw-zwarten*.

Juventus werd liefst 36 maal kampioen van Italië. De beste periode kende het van 2012 tot en met 2020, toen het negen keer op rij de landstitel won. Een tiende winst werd verstoord door Inter Milan, dat in 2021 zijn 19e landstitel wist te winnen. Juventus won ook vaker de Coppa Italia (14 tegen 8) en de Italiaanse Supercoppa (9 om 6).

Ook internationaal is Juventus FC net wat succesvoller. De club behoort samen met Manchester United, AFC Ajax, Chelsea FC en Bayern München tot de Europese elite die alle drie de Europese bekers won. Ook de Europese Supercup en Wereldbeker werden gewonnen, waarmee Juventus FC alle bestaande prijzen wist te winnen. Ondanks deze prijzenregen wist Juventus FC deze eeuw nog geen enkele Europese trofee te winnen. De laatste zege dateert uit 1996 (Champions League en Wereldbeker). Dat is natuurlijk veel te lang terug volgens de mokkende fans.

Inter Milan kan zich erop beroepen vaker de Champions League te hebben gewonnen. Zowel in 1964, 1965 als in 2010 was Inter de beste van Europa. De UEFA Cup en de Wereldbeker werden drie keer gewonnen. Alleen de Europacup II en Europese Supercup ontbreken in de prijzenkast.

* Prijzen zijn bijgewerkt t/m seizoen 2021-2022

Italy,-,22,June,2018:,Landscape,Panorama,Of,San,Siro

San Siro tijdens de Derby d’Italia

Het legendarische San Siro Stadion heet sinds 1980 officieel het Stadio Giuseppe Meazza, ter ere van de grote Inter-legende. Wereldwijd staat het echter vooral bekend als San Siro, naar de wijk waarin het ligt. Met 75.923 zitplaatsen is het de grootste voetbaltempel van Italië. Het werd geopend in 1926 en was het eerste stadion in Italië dat enkel voor voetbal werd gebruikt. Zo was het samen met het stadion in Genoa het enige dat geen sintelbaan had.

De eerste 20 jaar speelde alleen AC Milan in het stadion. Inter Milan speelde immers in de nog steeds bestaande Arena Civica. Pas in 1947 verhuisde ook Inter naar San Siro.

Het stadion heeft een legendarische status en was gastheer van veel historische wedstrijden. Zo werden er wedstrijden gespeeld tijdens twee WK’s en één EK. Ook zijn er diverse Europacupfinales gespeeld. Het bekendste duel voor Nederlandse lezers is ongetwijfeld de Europacup 1-finale tussen Feyenoord en Celtic FC in 1970, waarin de Rotterdammers de eerste Nederlandse Europacup wonnen.

De behoorlijke leeftijd van San Siro betekent echter wel dat het stadion nauwelijks meer voldoet aan de eisen van de huidige tijd. Sommige delen ogen vervallen en voor minder interessante wedstrijden is het veel te groot. De toeristen zullen hier maling aan hebben en enkel oog hebben voor het indrukwekkende stadion. Seizoenkaarthouders echter wensen betere omstandigheden. Daarom zal San Siro na de Olympische Winterspelen van 2026 definitief tegen de vlakte gaan. Het wordt vervangen door ‘The Cathedral’, een modern stadion met veel glas, dat 65.000 plaatsen zal tellen. Wil je de klassieker nog meemaken in het legendarische San Siro, dan zul je dit dus echt in een van de komende seizoenen moeten doen.

 Praktische informatie

Het stadion ligt in de wijk San Siro, op zo’n zes kilometer afstand van het centrum. Wellicht iets te ver om te lopen, maar er zijn gelukkig diverse manieren om met het openbaar vervoer bij het stadion te komen.

De eenvoudigste manier van reizen is de Metro. Je neemt Lijn M5 (‘Lila’, oftewel de paarse lijn) en reist naar de halte San Siro Stadio. Dit is meteen de eindhalte van de lijn, en ligt pal naast het stadion. Je kunt ook een halte eerder uitstappen (halte Lotto), en met de grote menigte in tien minuten naar het stadion lopen. Je pakt dan ook alle souvenir- en eetstalletjes nog even mee.

Vanaf het Tiranaplein in het centrum kun je ook buslijn 49 nemen, en uitstappen bij de halte Via Harar. Een derde mogelijkheid is de tram. Vanaf Piazza Fontana neem je lijn 16, en stap je uit bij het eindpunt Piazzale Axum. Deze halte ligt naast het San Siro stadion.

San Siro Museum en Stadiontour

Natuurlijk wil je tijdens je voetbalreis naar de Derby ook deelnemen aan de Stadio San Siro Museo & Tour. Omdat Inter Milan het stadion deelt met stadgenoot AC Milan, vind je hier een museum dat de geschiedenis van beide clubs presenteert. Het verhaal van de Milanese clubs wordt uit de doeken gedaan via shirts, schoenen, trofeeën en allerlei andere memorabilia. Het museum bevindt zich in het stadion bij ingang 14. Het museum is geopend van 10.00 tot 17.00, en van maart tot oktober tot 18.00 uur. Daarnaast worden er dagelijks stadiontours gegeven van 10.00 tot 18.00. Onder leiding van een gids bezoek je de kleedkamers, persruimte, de dug-outs en de VIP-tribune. De prijs is €30 voor volwassenen en €23 voor jongeren tot 14 jaar. Het museum is niet apart te bezoeken, maar altijd in combinatie met de stadiontour.

Bekijk voetbalreizen naar Inter Milan

Waar eten en drinken de Inter Milan-supporters?

In de wijk San Siro vind je rond het stadion diverse cafeetjes en restaurantjes om op de wedstrijddag je trek te stillen.

Op nog geen 140 meter van San Siro vind je Al Meazza Ristorante Pizzeria (Via Capecelatro 91). Je kunt er kiezen uit bijna 50 verschillende pizza’s, antipasta en Chinese gerechten. Ook kun je kiezen voor goedkope menu’s van €10, €12 of €15 per persoon. De bediening is snel, de prijzen laag, je kunt er zitten én gebruik maken van het toilet. Het is dan ook bijzonder populair op wedstrijddagen.

Natuurlijk mag in Italië een bezoek aan de ijssalon niet ontbreken. Gelukkig zit op 800 meter van stadion San Siro een van de beste etablissementen van Milaan. Gelateria Floriana, op de Via Novara 139, bestaat al ruim 40 jaar en serveert heerlijk huisgemaakt ijs. Het is moeilijk kiezen uit de tientallen smaken, maar vooral de pistache Cremino, amandel en pinda worden veelvuldig geprezen. Je kunt er zowel binnen als buiten zitten.

In de Via Giulio Cesare Procaccini 61 vind je de beste sportspub van San Siro. Het ligt slechts enkele metrohaltes verwijderd van het stadion (metrolijn 5 naar Gerusalemme). De 442 Sports Pub is een echt voetbalcafé waar de muren van onder tot boven zijn behangen met sjaals van teams uit de hele wereld. Verder vind je in de stad weinig plekken waar zoveel voetbal te zien is op de vele tv-schermen en is er een groot aanbod aan bieren.

In het centrum van Milaan vind je The English Football Pub. Het zit enigszins verstopt in een zijstraat bij het Plaza del Duomo (Via Valpetrosa 5), en is daardoor niet al te toeristisch. De pub is versierd met ontelbare shirts, vaantjes en sjaals. Op diverse schermen zijn voetbalwedstrijden uit Italië en Engeland te bekijken. Er wordt een groot aantal bieren getapt, en ook het eten is van prima kwaliteit.

Andere wedstrijden die je misschien wil bekijken:
Serie A

Inter Milan - SSC Napoli

zondag 17 mrt. 20:45 Datum bevestigd
Stadio Giuseppe Meazza, Milaan
Verkoop gaat snel
p.p. vanaf  
p.p. vanaf  
€177
p.p. vanaf  
€422
Bekijk reizen
Serie A

Inter Milan - Empoli FC

maandag 1 apr. 20:45 Datum bevestigd
Stadio Giuseppe Meazza, Milaan
p.p. vanaf  
p.p. vanaf  
€127
p.p. vanaf  
€444
Bekijk reizen
Serie A

Inter Milan - Cagliari

13 of 14 april  
Stadio Giuseppe Meazza, Milaan
p.p. vanaf  
p.p. vanaf  
€204
p.p. vanaf  
€455
Bekijk reizen