Onthulling van de verborgen voetbalsferen in Engeland: Newcastle en Leeds

In Liverpool kun je kiezen uit Liverpool FC en Everton FC. In Manchester heb je United en City. En in Londen heb je meer teams dan vingers aan je handen om uit te kiezen. Maar wat als je je volgende voetbalreis wat meer pit wilt geven? Als je dat zou willen, kijk dan eens naar Newcastle en Leeds.

Newcastle

Het noordoosten van Engeland klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar Newcastle wordt altijd onderschat als voetbalstad. 

Waarom Newcastle

Nou, als je een voetbalreis naar Newcastle wilt maken, dan reis je naar een van die plaatsen waar voetbal tot de essentie van het leven behoort. Je kunt natuurlijk voor de zeven bruggen rond de haven gaan, de prachtige stranden (yes!) of de Angel of the North, het grootste beeldhouwwerk van Groot-Brittannië, maar de grootste trekpleister in dit deel van Groot-Brittannië is wel het voetbal en het grootste team is van The Magpies. En omdat Newcastle een universiteitsstad is, heerst er overal in de stad een gezellige sfeer. 

Newcastle FC

Ze staan bekend om hun ondermaatse prestaties, maar vorig seizoen gebeurde er iets onverwachts met Newcastle. De nieuwe en zeer rijke eigenaren hadden waarschijnlijk niet verwacht dat ze zo snel zo’n succes zouden hebben. Newcastle bereikte namelijk de top 4 en haalde de Champions League.

De sfeer in de mooie stadions van het Verenigd Koninkrijk is niet altijd even goed. Maar op St. James’ Park kun je altijd luide fans, geweldige liedjes en adrenaline verwachten. En met spelers als Alexander Isak, Miguel Almiron en Bruno Guimaraes heeft manager Eddie Howe veel goede opties om uit te kiezen. Newcastle is echt een aanrader in Europa als het om voetbalreizen gaat.

Leeds

170 kilometer ten zuiden van Newcastle vind je Leeds. En iedereen die verstand heeft van voetbal weet dat Leeds United een klassieke Engelse club is. 

Waarom Leeds

Net als Newcastle is dit een stad die niet algemeen bekend staat als toeristische bestemming. Maar je hebt Londen al wel gezien en waarschijnlijk ook Liverpool en Manchester. Wil je dus iets anders doen tijdens je volgende voetbalreis? Kijk dan niet verder dan deze stad van Victoriaanse arcades, kleurrijke feesten en een skyline vol adembenemende architectuur. En natuurlijk een voetbalclub die succes en ondergang heeft gekend.

Leeds United

Wie wil er nu een voetbalreis maken naar een team dat altijd wint? Waar altijd alles goed gaat? Dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen, maar een bezoek aan Leeds geeft je een heel andere ervaring. Toen Leeds een paar seizoenen geleden terugkeerde naar de Premier League, voelde het alsof alles weer goed was. Maar vorig jaar degradeerden ze na een verschrikkelijk seizoen. Ze zijn dus terug in de Championship, waar ze de competitie van dit jaar goed zijn begonnen. 

Leeds was groot in de jaren 70, toen ze meerdere keren dichtbij het winnen van de competitietrofee waren en in die jaren ook de FA Cup- en League Cup-trofeeën opeisten. Manager Don Revie heeft zelfs een standbeeld buiten Elland Road, net als clublegende Billy Bremner. 

Als je Elland Road bezoekt, kunnen we je geen 3 punten voor de thuisploeg beloven. Wat we je wel kunnen beloven is een geweldige sfeer, fanatieke supporters en een onderhoudende voetbalstijl. Spelers om in de gaten te houden? Aanvoerder Liam Cooper, spits Patrick Bamford en de snelle vleugelspeler Daniel James. Bezoek dus Leeds op je volgende voetbalreis. Je zult er geen spijt van hebben.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *