Grootste doelpuntenmakers tijdens een voetbalwedstrijd

Er hebben zich in de recente geschiedenis heel wat gekke en magische gebeurtenissen met verschillende voetballers plaatsgevonden. Of het nu om snelle hattricks gaat of een doelpuntenfestijn. Hier hebben wij voor je deze iconische voetbalmomenten op een rij gezet.

1. Robert Lewandowski (FC Bayern – Wolfsburg: 5-1 op 22-9-2015)

Op de eerste plaats en met weinig concurrentie staat deze Poolse doelpuntenmachine, die op het veld kwam toen zijn team Bayern München bij rust met 0-1 achterstond. Binnen negen minuten, vanaf de 51e tot de 60e minuut, scoorde hij vijf prachtige doelpunten en maakte van deze wedstrijd er een om nooit meer te vergeten. Daardoor brak hij ook het record van een voetballer die het snelst drie, vier en vijf doelpunten in de Bundesliga maakte, en die van de snelst scorende invaller ooit. Niet alleen het aantal doelpunten, maar ook de tijd waarbinnen dit gebeurde, zorgden ervoor dat deze individuele prestatie niet snel zal worden overtroffen. Momenteel is hij de topscorer in La Liga en zal hoogstwaarschijnlijk het seizoen afsluiten met het winnen van deze prijs.

Boek een voetbalreis nu het nog kan om deze Poolse legende in actie te zien in Camp Nou voor Barcelona.

2. Lionel Messi – (FC Barcelona – Bayer Leverkusen: 7-1 op 7-3-2012)

Met een ongelooflijke prestatie werd deze Argentijnse superster de eerste speler die vijf doelpunten maakte in een Champions League-wedstrijd, want Barcelona was toen superfanatiek en won met overmacht tegen Bayer Leverkusen in Camp Nou. Naast deze vijf doelpunten speelde Messi ook nog een uitstekende wedstrijd en bracht Barcelona in zijn eentje naar de overwinning, in een seizoen waarin hij in zestig optredens maar liefst drieënzeventig doelpunten maakte. Hij wordt dus terecht beschouwd als een van de beste voetballers ter wereld.

Aarzel dus niet en boek een voetbalreis naar Parijs om live van zijn voetbalkunsten te genieten, voordat hij besluit om te gaan stoppen.

3. Cristiano Ronaldo (Real Madrid – Granada: 9-1 op 5-4-2015)

Dit was een van de slechts twee gelegenheden, waarbij deze Portugese voetballegende vijf doelpunten tijdens een wedstrijd maakte. Dit gebeurde tijdens de afmatting van Granada in het Santiago Bernebeu-stadion in Madrid, waarbij de bezoekers zich echt verslagen voelden tegen de tijd dat het laatste fluitsignaal klonk. Wat deze verbazingwekkende prestatie nog unieker maakte, was dat drie van Ronaldo’s doelpunten binnen een tijdsbestek van acht minuten in de eerste helft werden gemaakt, en de laatste twee in de tweede helft. Zelfs voor de ongelooflijk hoge normen van deze wereldwijd bekende speler was dit een uitzonderlijk en uniek optreden.

4. Radamel Falcao – (Atletico Madrid – Chelsea: 4-1 op 31-8-2012)

Op deze datum werd de Europese Supercupfinale in Monaco gespeeld met de “underdogs” Atletico Madrid tegen Champions League-winnaars Chelsea. Terwijl velen voorspelden dat Chelsea deze wedstrijd zou winnen, dacht de Colombiaanse spits daar anders over. In de eerste helft kwam Chelsea al op achterstand te staan door een sensationele hattrick. Ze moesten het daarna tegen een van de meest formidabele en sterkste verdedigingen in Europa opnemen. Falcao werd op dat moment ook een van de meest gewilde spitsen op de voetbalmarkt, want Atletico Madrid kwam uiteindelijk als duidelijke winnaar uit de bus en pakte de beker.

5. Sadio Mane – (Southampton – Aston Villa: 6-1 op 16-5-2015)

In een thuiswedstrijd voor Southampton beleefde deze Senegalese international een dag die hij nooit meer zal vergeten. Mane scoorde een ongelooflijke hattrick binnen twee minuten en zesenvijftig seconden en werd daarmee de snelste speler die ooit een hattrick in de eredivisie scoorde. Hij overtrof daarmee het vorige record dat in handen was van Robbie Fowler van Liverpool, die in augustus 1994 drie doelpunten maakte binnen vier minuten en 33 seconden tijdens de 3-0-overwinning van Liverpool op Arsenal.

Wees er snel bij om deze snelle vleugelspeler in de Allianz Arena in actie te zien voor Bayern München.

6. Mohamed Salah (Rangers – Liverpool: 1-7 op 12-10-2022)

Toen Liverpool de Rangers op Ibrox van het veld afspeelden, stond Salah daar centraal. In de tweede helft maakte deze Egyptische koning binnen zes minuten de snelste hattrick ooit in de Champions League. Dit nieuwe record in de moeilijkste clubcompetitie ter wereld was een ongelooflijke prestatie, tot grote frustratie van de Rangers-fans. Salah staat erom bekend dat hij zijn fans dolenthousiast krijgt en momenteel is hij een van de beste aanvallers ter wereld.

Er is veel vraag naar kaartjes, dus wees er snel bij om deze Egyptische vleugelspeler op Anfield te zien spelen. Boek bij ons je voetbalreis naar Liverpool!