Lelijke voetbalshirts

Dit zijn de absoluut lelijkste voetbalshirts aller tijden!

De lelijkste club voetbalshirts!

Elk jaar komen er shirts naar buiten waar je liever niet in loopt. Sommige clubs gaan echt over de top met lelijke shirts. Sommige van die lelijke voetbalshirts zijn later collector items geworden en dus veel geld waar. Andere blijven alleen zo lelijk dat het heerlijk is om op terug te blikken. In deze lijst vind je een mix van beide. In deze lijst hebben we alleen club shirts mee genomen. Geen landen of keepershirts.

Lelijk voetbalshirt Dundee

Dundee United 1993

Het jaar is 1993, grunge is op zijn hoogtepunt en Kurt Cobain heeft nog een jaar te leven. Bedenk dat ergens op een druilerige ochtend in Schotland iemand dit shirt bedacht heeft. Even troosteloos als het voetbal van Dundee zelf. Een knipoog naar Jackson Pollock. Hip, trending en met een ideaal gevoel voor de zeitgeist. Gelukkig wisten ze een mooie zesde plek in de Schotse competitie te bemachtigen.

Lelijk voetbalshirt Everton

Everton 2010

Wel eens op een full moon party geweest in Koh Paghnan? Grote kans dat je om de drie meter het uitshirt van Everton tegen komt. Koop een emmer drank en ga los met je neon lampjes. Dit enorm goedkoop ogend shirt is voorzien van een fraaie blauwe balk met een kek golfje aan het einde.  Geen plezier om uitwedstrijden te spelen dit seizoen. Soms zijn voetbalshirts zo lelijk dat het een cult hit wordt. Dat geldt alleen niet voor dit shirt.

Fiorentina 1992

Dit shirt is niet alleen hondslelijk maar riep destijds ook de nodige controverse op. Dit komt door de hakenkruizen die (per ongeluk?) op de borst staan. Ironisch gezien is dit een gewild verzamelaarsobject geworden. Na de onthulling van het shirt werd het vrijwel direct in de ban gedaan. Er werd slechts één maal in dit shirt gespeeld. Een vriendschappelijke wedstrijd tegen Aston Villa. Er bestaan er nog een handjevol.

Arsenal 1991

Historisch gezien als Arsenal een geel uitshirt heeft hebben ze een goed seizoen. Zoals vaker in deze lijst ging dat dit seizoen ook niet op. Dit pareltje uit 1991 was destijds je-van-het. Hippe pijl driehoeken die zowel voor jaren 90 computer graphics kunnen doorgaan en het goed doen mocht je ooit een Azteeks themafeestje hebben. De drie strepen tussendoor zijn onderdeel van het Adidas logo. Ironisch gezien is dit één van de laatste shirts die Adidas zou maken voor Arsenal. Nike nam al snel het stokje over.

Zelf een een voetbalwedstrijd bezoeken?

Genieten in je lelijke voetbalshirt in het stadion? Bekijk eens onderstaande voetbalreizen!

Met VoetbalTravel heb je

  1. Altijd gegarandeerd kaarten naast elkaar
  2. Financiële zekerheid via SGR (stichting garantie reisgelden)
Lelijk voetbalshirt Athletic Bilbao

Athletic Bilbao 2004

Uitgeschoten met de ketchup? Een ode aan de serie Dexter? Een hallucinante natte droom van Salvador Dali? Dit lelijke shirt slaat de plank volledig mis. Op club gebied zijn er zelden lelijkere shirts geweest dan deze. Het faux 3d effect maakt dit shirt echt compleet.

Lelijk voetbalshirt Ajax

Ajax 1989

Een shirt van Nederlandse bodem. In 1989 was TDK hoofdsponsor van Ajax ten kwam dit shirt uit. Een super chaotisch shirt waarvan de tegenstander direct van slag is. Moet het een vergelijking zijn met Mondriaan? Dit shirt is erg gewild onder Ajax supporters.

lelijk voetbalshirt Nottingham Forest

Nottingham Forest 1995

Geef een urinegeel shirt en een zwarte marker aan een kleuter en je hebt het Nottingham Forest uit shirt. Af en toe een vlakje invullen met rood en klaar. Het erge is dat ze ook nog twee seizoenen hierin rond gelopen hebben. Zelfs met een retro perspectief blijft dit shirt ontzettend lelijk

Scunthorpe united 1994

Dit heerlijk lelijke shirt is net het design van praktisch elke tram of treinzitje. Vrolijk, hier en daar een tikkeltje accentkleur. Niets mis mee. De sponsor naam “Pleasure Island” is de kers op de taart. 

Hull City 1992

Anders dan een hele vroege ode aan de Tiger King kunnen we dit shirt van Hull City niet beschrijven. Dit was niet eens het uitshirt dat seizoen. Hull heeft een tijger als mascotte maar dit shirt is volkomen over de top. Alsof Fred Flintstone het design gekozen heeft. Het jaar hierop volgde een ander gekleurd tijgervelletje dit thuis shirt op. 

Manchester United 1991

Dit shirt heeft niets maar dan ook niets met de klasse van Manchester United te maken. Puntige blauwe vormen – een soort abstracte versie van een eikenblad – kriskras tegen een lichtere blauwe achtergrond: de gedachte hierachter is nog altijd een raadsel. Door fans destijds verguisd, geniet het shirt tegenwoordig een zekere cultstatus.

Lelijk voetbalshirt Inter Milan

Inter Milan 2016

Dit shirt doet mij erg denken aan parkieten in het Vondelpark in Amsterdam. Het mag er kleurrijk uitzien en je kijkt er altijd naar maar toch klopt het niet. Het kleurverloop van neon groen naar donker blauw doet pijn aan je ogen. Dit was ook zeker niet het seizoen van Inter. In dit seizoen verloor de club haar ziel en kwam in de handen van een Chinees bedrijf. Inter werd 7e in de nationale competitie en haar slechtste groepsresultaat in de UEFA geschiedenis. Wel een echte klassieker voor de verzamelaar!

Lelijk voetbalshirt FC Barcelona

FC Barcelona 1995

Met rood en blauw moest het uitshirt van FC Barcelona de allure van het thuisshirt uitstralen. Missie gefaald. Dit shirt met overlappende verticale vlakken doet meer denken aan een Romeins harnas gedragen door een soldaat die net Obelix is tegengekomen. Het op zich al lelijke logo van Kappa wordt ook nog eens herhaald over het hele shirt en de mouwen. Dit was overigens het laatste seizoen met Johan Cruyff als coach. Het shirt mocht niet helpen. In een tijdsbestek van 10 dagen zag FC Barcelona alle drie de prijzen van dit seizoen aan haar voorbij vliegen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *