De beste tijd voor een reis naar Londen

Londen is een van ’s werelds grootste steden en heeft werkelijk alles: heerlijk eten, aardige mensen en natuurlijk geweldig voetbal. Er zijn 3 speciale tijden die perfect zijn voor een bezoek aan deze geweldige stad: Kerstmis, het einde van de lente en Guy Fawkes Day. Hier volgen een paar leuke tips voor een reis tijdens deze perioden.

Kerstmis

De kersttijd in Londen is natuurlijk prachtig. Zodra de temperatuur daalt en de klok een uur teruggaat, verandert deze stad. Overal in de stad kun je dan genieten van de lichtjes, kerstmarkten en prachtig versierde bomen. Ook de wereldbekende kerstliedjes brengen je geheel in de kerstsfeer.

De gemoedelijke en knusse kerstsfeer zorgt hier dan voor een vredige atmosfeer en de beste kerstmarkt vind je dan ongetwijfeld in Southbank. Gelegen langs de zuidelijke oever van de Theems, op 10 minuten van St Paul’s Cathedral, is dit de perfect locatie om rond te wandelen en van warme glühwein of cider te genieten.

Londen is best trots op zijn kerstverlichting zodra het feestseizoen aanbreekt, en de mooiste lichtjes zijn te vinden in Oxford en Carnaby Street. Deze beide straten liggen vlak naast elkaar en je vindt er honderden winkels, restaurants en pubs om de geweldige kerstsfeer te ervaren.

Ook kun je de schaatsen onder binden bij Somerset House voor het ultieme kerstgevoel. Somerset House is een van de grootste en meest iconische gebouwen van de stad en wordt met Kerstmis een geheel andere wereld. Zijn prachtige, neoklassieke binnenplaats is dan ontruimd voor een enorme ijsbaan van 900 vierkante meter. Ervaar hier een heerlijke, romantische avond met je geliefde!

Terwijl de meeste competities in Europa tijdens de kerstperiode een pauze nemen, begint dan hier de Premier League pas echt op stoom te komen. Er zijn meerdere wedstrijden te zien tijdens de kerstperiode en aangezien Londen zeven Premier League-teams heeft, kun je hier altijd wel een mooie wedstrijd meepikken.

Of je nu wilt gaan kijken naar het team dat ooit de Champions League won, namelijk Chelsea, of Arsenal als leiders in de Premier League wilt zien spelen, of bij Crystal Palace een geweldige voetbalsfeer wilt ervaren, je zult hier altijd wel een plek vinden om van prachtig voetbal te genieten.

WINTER LONDON 3

Het einde van de lente/begin van de zomer

Deze periode, als de stad ontwaakt uit een koude, grijze en natte winter, is zeer zeker een van de beste tijden om naar Londen te gaan. De plaatselijke bevolking komt dan weer naar de pubs, er zijn nog geen miljoenen toeristen op de been en de Premier League is nog in volle gang.

De perfecte periode dus om de bezienswaardigheden van Londen te bekijken. Er is zoveel te zien dat het onmogelijk is om alles in dit artikel op te nemen, maar de bekendste plekken zoals Buckingham Palace en de Houses of Parliament zijn altijd een bezoek waard.

Voor wie op zoek is naar minder bekende plekken, dan is Little Venice een leuke optie. Ervaar hier Venetië op z’n Engels, met een netwerk aan grachten omgeven door cafés, winkels en pubs. Maak een rondvaart en drink er een paar biertjes!

The Underground is in Londen het beste en snelste vervoermiddel, maar wist je dat je er ook verlaten stations kunt bezoeken? Het London Transport Museum verzorgt rondleidingen bij oude haltes met fascinerende verhalen over hun geschiedenis.

Over musea gesproken, ook op dit vlak is er keuze genoeg. Het museumdistrict in West-Londen heeft twee van de grootste en beste musea in heel Europa. Het Natural History Museum gaat over wetenschap en het V&A is een van de grootste designmusea ter wereld.

Maar natuurlijk mag voetbal niet in deze opsomming ontbreken. Aan het eind van de lente/begin van de zomer loopt de Premier League op z’n einde en wordt het echt spannend. De Premier League-trofee is een tijdje niet meer in Londen geweest, maar de rivaliteit rond de top 4 is altijd al behoorlijk verhit geweest in deze hoofdstad. Tottenham, Arsenal en Chelsea willen zich allemaal met de besten in de Champions League meten.

Ondanks een sterke start van het seizoen, kan het voor elke Londense club in de Premier League erg onvoorspelbaar zijn. Clubs als Fulham en Brentford zullen blij zijn dat ze in de competitie mogen blijven, maar ook een degradatiestrijd kan mooie momenten opleveren als je de grotere clubs in Londen wilt vermijden.

SPRING LONDON 3

Guy Fawkes’ Dag

Het Verenigd Koninkrijk heeft een aantal aparte feestdagen, nl. Pancake Day, May Day en de allerbekendste: Guy Fawkes’ Day. Dit is een unieke Britse viering om de mislukte aanslag in 1605 op het Parlement en koning James Stuart te vieren. Zorg dat je deze bijzondere dag niet vergeet.

In 1604 werd Engeland overspoeld door immense religieuze spanningen. Protestanten en katholieken zaten elkaar letterlijk in de haren en het werd alleen maar erger. Tientallen jaren voor de Engelse Burgeroorlog planden Guy Fawkes en zijn metgezellen de moord op de protestantse koning James om hem te laten vervangen door zijn katholieke dochter prinses Elizabeth.

Natuurlijk werd dit complot verijdeld nadat een van Fawke’s partners het niet meer aandurfde en de autoriteiten hierover inlichtte. Fawkes werd gevonden met 36 vaten buskruit onder de Houses of Parliament en werd daarna berecht en geëxecuteerd wegens verraad.

Guy Fawkes’ Day is ook een heel goed voorbeeld van de typische Britse humor. Om deze verijdelde aanslag te vieren, wordt er dan in het hele land vuurwerk afgestoken en vreugdevuren georganiseerd.

Londen is dan natuurlijk de beste locatie om deze feestdag te ervaren. Het is daar een gemeenschappelijk evenement en overal in deze stad kun je genieten van het vuurwerk en de vreugdevuren. Met name Battersea Park is dan de ‘place-to-be’ met veel lekker eten, drinken en plezier.

Guy Fawkes’ Day staat dit jaar in het teken van de FA Cup, maar de Premier League gaat ook gewoon door. Dit is dus het perfecte weekend voor een unieke ervaring in deze stad en om van voetbal te genieten.

Londen is een hele bijzondere stad en heeft alles in zich voor een geweldige trip. Zijn geschiedenis, de cultuur en het voetbal zijn een bezoek meer dan de moeite waard!

Guy Fawkes LONDON 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *