Beste steden voor een voetbalvakantie in het voorjaar

Er zijn veel steden waar je onvergetelijke herinneringen kunt maken en leuke activiteiten kunt ondernemen, waarbij je van spectaculair voetbal kunt genieten. Hoewel er veel mogelijkheden zijn, hebben wij vijf van de beste steden geselecteerd om van de voorjaarsvakantie te genieten, en wel om verschillende redenen. Je zult in deze steden de tijd van je leven hebben.

Barcelona

Deze stad met een warm klimaat aan de Middellandse Zeekust is de ideale stad om je voorjaarsvakantie door te brengen. Met zijn fantastische kunst en cultuur heeft deze stad eindeloze mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de beroemde Las Ramblas, verwonder je over de prachtige La Sagrada Familia die sinds 1882 in aanbouw is. In de hele stad kun je genieten van indrukwekkende kunst van de beroemde kunstenaar Antoni Gaudi. En wat het voetbal betreft, Camp Nou is met meer dan 99.000 toeschouwers een ongelooflijk stadion om te bezoeken en zorgt voor een unieke ervaring om mee te maken. Met 26 La Liga-titels en 5 UEFA Champions Leagues zijn de Catalaanse giganten een waar Europees zwaargewicht, met spelers als Pedri en Lewandowski als hun grootste sterren. Zorg voor een onvergetelijke herinnering en boek bij ons een voetbalreis naar Barcelona.

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is een van de spannendste en levendigste steden van Europa en biedt voor elk type toerist wat wils. Voor wie van kunst en musea houdt, is een bezoek aan het Rijksmuseum en het Van Gogh museum een must-go om van de meest indrukwekkende collecties geschiedenis en kunst te genieten. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de beroemde Dam en het enorme Vondelpark, waar je goed kunt vertoeven als het weer het toelaat! Met een recordaantal van 35 titels in de Eredivisie en 4 UEFA Champions Leagues is Ajax een club met een rijke geschiedenis. Geniet van een fantastische sfeer en boek bij ons een reis naar de Johan Cruyff Arena. Beleef een leuke en enerverende voetbalvakantie in Amsterdam, de plek waar de legendarische nummer 14 een voetballegende werd.

Londen

Een reis naar Londen zal je nooit teleurstellen en biedt een onbeperkt aantal activiteiten om van te genieten, en niet alleen met betrekking tot voetbal. Omdat het zo’n grote stad is met meer dan 9 miljoen mensen, is er altijd wel vertier te vinden voor bezoekers. Tot de bezienswaardigheden behoren o.a. Buckingham Palace, London Eye, Piccadilly Circus en Trafalgar Square. Voor degenen die van shoppen houden, is Oxford Street het grootste winkelgebied van Europa de place-to-be en dus een paradijs voor shopaholics! Voor wat betreft het voetbal, zitten hier momenteel zeven clubs in de Premier League: Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, Brentford en Fulham. Elk van deze teams zorgt voor een gepassioneerde sfeer en tijdens een trip naar Londen kun je dan ook van meerdere wedstrijden genieten. Ga dus naar Londen tijdens de voorjaarsvakantie en boek nu een voetbalvakantie bij ons!

Valencia

Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is minder bekend en wordt behoorlijk onderschat als het gaat om zijn bezienswaardigheden. Je kunt er ook heerlijk van het warme mediterrane klimaat geniet. Voor degenen die van de historische architectuur willen genieten, is de centrale markt van Valencia écht de moeite waard. Maar ook the City of Arts and Sciences, geïnspireerd op modern design, is even indrukwekkend en een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Omdat deze stad op korte afstand van de kust ligt, kun je er ook altijd een uitstapje maken naar het strand en daar genieten van de warme zon en het geluid van de golven. De paella van deze streek is ook zeer de moeite waard. En hoewel deze ook in de rest van het land wordt geserveerd, is dit toch de beste locatie om de meest authentieke versie van dit gerecht te proeven.

Valencia CF heeft het echter momenteel best moeilijk, maar doet meestal mee aan de top van La Liga. En het Mestalla-stadion met 55.000 enthousiaste fans in een klassieke omgeving is wel een ervaring die de moeite waard is om mee te maken. Dus, waar wacht je nog op? Boek bij ons een voetbalreis naar de zonnige strandstad Valencia!

Sevilla

Sevilla is een mooie historische stad met twee grote clubs: Sevilla en Real Betis. Hier kun je de intense rivaliteit tussen de voetbalclubs ervaren. De stad Sevilla zelf biedt een inspirerende architectuur, van het Real Alcazar de Sevilla tot het Plaza de España en het Parque de Maria Luisa. Deze romantische en charmante stad in het zuiden van Spanje heeft bovendien prachtige plekken om tijd door te brengen met je geliefde familie en/of vrienden. Ervaar een rit met de paardenkoets door het stadscentrum en meng je onder de plaatselijke fans met een drankje en tapas in het oude historische centrum van de stad.  Sevilla FC is de meest succesvolle club in de geschiedenis van de UEFA Cup/Europa League met maar liefst zes titels. Dit is ongetwijfeld een van de grootste clubs in Spanje en Europa, en hun prijzenkast weerspiegelt dat. Real Betis, minder succesvol op het veld, heeft echter wel even gepassioneerde en enthousiaste supporters die je zou moeten ervaren. Welke club zou je aan willen moedigen? Boek bij ons een voetbalreis naar de Andalusische stad Sevilla en geniet van de voetbalsfeer daar. Wij beloven je dat je niet teleurgesteld zult zijn.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *