Als eerste op de hoogte van acties?
Als eerste op de hoogte van acties?
Als eerste op de hoogte van onze voetbalreis-deals? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.
Bel gratis: 085 8888 002
We zijn bereikbaar van maandag
vrijdag van 09:00–17:00 uur
Stel makkelijk je complete voetbalreis samen
Klantbeoordeling 8.7/10 uit 636 Reviews

Stel je reis naar Lazio Roma samen

  • Voetbalreizen Lazio Roma

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Stadsinformatie

Wilt u een bezoek brengen aan de prachtige stad Rome in combinatie met een voetbalwedstrijd? Boek uw voetbalreizen naar AS Roma nu eenvoudig online en u bent verzekerd van een onvergetelijke voetbalreis naar Rome in het mooie Stadio Olimpico!

Dat Rome de bijnaam caput mundi, ofwel hoofdstad van de wereld, heeft is goed te verklaren. Nog steeds is te zien dat dit de belangrijkste stad was binnen het Romeinse rijk. Historische schatten als de Sint Pieter, Trevi fontein en Colosseum zijn bekende gebouwen in deze prachtige stad. Daarnaast is Rome natuurlijk ook een moderne hoofdstad waarbij de dagelijkse hectiek het Italiaanse leven kenmerkt.

Het is moeilijk om een keuze te maken en voor u te beschrijven wat de hoogtepunten van deze stad zijn. We hebbben toch een poging gedaan;

Het Coloseum
Het Coloseum is misschien wel het meest bekende icoon van Rome. In dit amfitheater vochten gladiatoren dodelijke en bloedige gevechten uit. Het Coloseum werd ruim 2000 jaar geleden gebouwd en is sindsdien een voorbeeld voor de manier waarop stadions gebouwd worden.


Het Colloseum, een voorbeeld voor de architectuur en bouw van de huidige (voetbal)stadions.

Het Colloseum was met een capaciteit van maarliefst 80.000 personen dan ook het grootste stadion in haar tijd en vergelijkbaar met de grotere voetbalstadions van tegenwoordig. Toch was het stadion zo gebouwd dat alle bezoekers in geval van nood binnen enkele minuten het Coloseum konden verlaten. De Romeinen waren hun tijd dus ver vooruit en dat besef maakt dit bouwwerk extra indrukwekkend!

Het Coloseum is op alle dagen vanaf half negen ‘s ochtends geopend tot het einde van de (werk)dag. Tickets kosten momenteel €15,50 p.p. en kunnen worden gekocht aan de kassa bijhet Coloseum. Metro: Colosseo

Pantheon
Het Pantheon en het aanliggende plein Piazza della Rotonda zullen u een geode indruk geven van de macht en grandeur van het Rome van weleer. Deze tempel, die later dienst deed als kerk, is een van de meest imposante gebouwen van de stad Rome. En dat wil wat zeggen in deze stad vol ‘wonders van de architectuur’.


Het vooraanzicht van het Pantheon laat zien hoe indrukwekkend de tempel en het plein is.

U kunt het Pantheon dagelijks bezoeken (open van 08.30 uur tot einde van de (werkd)dag) en de entrée is gratis. U bereikt het Pantheon met het openbaar vervoer het beste met de tram (lijn 8).

Trevi fontein
Maarliefst 26 meter hoog en 22 meter breed. De Trevifontein, gelegen op het plein Piazza Trevi, is dan ook niet zomaar een fontein. De fontein werd zo’n 300 jaar geleden gebouwd in opdracht van Paus Clemens de 8e. De grootte van de fontein en het detail waarmee het tafereel van zeegod Neptunus op zijn strijdwagen is gebeeldhouwd, is erg bijzonder.


De verlichting geeft de Trevifontein in de avonduren een speciaal gezicht

De oude mythe is dat als je met je rug naar de fontein staat en met je rechterhand over je linkerschouder twee muntjes gooit, je ooit terug naar Rome zal keren. De nieuwe versie van ditzelfde ritueel is dat je je geliefde zal ontmoeten in Rome. Waarheid of niet; dagelijks wordt voor ruim €3000 (!) aan muntjes in de fontein gegooid. Dit bedrag wordt geschonken aan goede doelen. Metro: Barberini

Sint Pieterskerk
Natuurlijk vindt u in Rome eindeloos veel kerken. Toch is het niet overdreven om te stellen dat dit de kerk van Rome is. De kerk is zowel van binnen als van buiten adembenemend en in elk opzicht een ode aan de vele geniale artiesten die met volle overgave bij hebben gedragen aan de schoonheid van deze kerk.


Zowel van buiten als van binnen is de Sint Pieterskerk indrukwekkend en voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Rome.

Dagelijks bezoeken maarliefst 20.000 mensen de Sint Pieter. Uiteraard kan een bezoek (gratis entrée) aan deze kerk ook tijdens uw verblijf in Rome niet ontbreken. Denk er wel aan dat korte mouwen of broeken niet zijn toegestaan in de Sint Pieter. De kerk is dagelijks geopend van zeven tot zeven (april tot september) of zeven tot zes (oktober tot maart).

Spaanse trappen
De Spaanse trappen zijn de trappen van het aanliggende plein naar de Trinità dei Monti kerk. De trappen werden in 1720 gebouwd en de trappen en het plein zijn vanaf het begin een populaire plek onder toeristen (in Rome is toerisme dus zeker geen nieuw fenomeen!).


De 136 treden die leiden naar de kerk Trinita dei Monti.

Het is vooral het sprookjesachtige en tegelijkertijd imposante aanzicht van de trappen waardoor elke dag weer vele toeristen deze plek komen aanschouwen. Een bezoek aan de Trappen is uiteraard pas complete na het betreden van de trappen. 136 treden altublieft!
Trevifontein, Piazza de Trevi, Rome. Metro: Barberini

Bekijk alle voordelen
Bekijk in 50 seconden hoe ons concept werkt
Lees meer over ons

Lees meer reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?
CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) -

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies