Als eerste op de hoogte van acties?
Als eerste op de hoogte van acties?
Als eerste op de hoogte van onze voetbalreis-deals? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.
Bel gratis: 085 8888 002
We zijn bereikbaar van maandag
vrijdag van 09:00–17:00 uur
Stel makkelijk je complete voetbalreis samen
Klantbeoordeling 8.7/10 uit 636 Reviews

Stel je reis naar ACF Fiorentina samen

  • Voetbalreizen ACF Fiorentina

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Clubinfo

A.C.F Fiorentina Fiorentina is de Italiaanse voetbalclub uit de schitterende stad Florence. De club werd opgericht in het jaar 1926 door een fusie van twee clubs. De club speelt in de traditionele paars-witte tenues en hierdoor worden zij ook wel de ‘’i viola’’ (de paarsen) genoemd.

Fiorentina

Fiorentina kent een bewogen clubgeschiedenis. De club had in de beginjaren vele succesen in de Italiaanse competitie en ook Europees ging het de club voor de wind. Er werden meerdere prijzen gewonnen waaronder 2 landstitels, 6 Coppa Italia’s en 1 maal de Europacup II.

Failliet
In het jaar 2001 ging het financieel echter erg slecht met de club. Het ging zelfs zo slecht dat de club in de zomer van 2002 officieel failliet werd verklaard. Alle bezittingen waaronder inboedel, bekers en de rechten op de naam fiorentina moesten worden verkocht. Lang was de club niet weg want eind 2002 werd de club nieuw leven ingeblazen onder de naam Fiorentina Viola.

Binnen twee seizoenen slaagde de club erin weer terug te zijn in de serie A. De jaren daarna waren vrij succesvol en er werd in het seizoen 2005/2006 zelf Europees voetbal gehaald. Dit was vooral te danken aan de Luca Toni die met 31 doelpunten dat seizoen topscorer van de serie A werd.

Luca Toni

Clublied
Garrisca al vento il labaro Viola, sui campi della sfida e del valore, una speranza viva ci consola, abbiamo undici atleti e un solo cuore: Oh Fiorentina, di ogni squadra ti vogliam regina, Oh Fiorentina, combatti ovunque ardita e con valor, nell'ora di sconforto e di vittoria, ricorda che del calcio hai tu la storia. Maglia Viola lotta con vigore, per esser di Firenze vanto e gloria, sul tuo vessillo scrivi: "Forza e Cuore", e nostra sarà sempre la vittoria: Oh Fiorentina, di ogni squadra ti vogliam regina, Oh Fiorentina, combatti ovunque ardita e con valor, nell'ora di sconforto e di vittoria, ricorda che del calcio hai tu la storia. Forza Fiorentina!!!!! Alè Viola!!!!

NEDERLANDSE VERTALING : Laat de violetvlag in de wind waaien, over de velden van de uitdaging en van de moed, een drijfhoop bemoedigt ons, we hebben elf atleten en één hart Oh Fiorentina, we wensen dat je koningin van alle teams bent, Oh Fiorentina, strijdt overal met kracht en moed, in elke stond van troosteloosheid of overwinning, gedenk eraan dat je de geschiedenis van het voetbal bent. Jij violethemd strijdt met kracht en moed, om de trots en roem van Florence te zijn, op jouw vlag schrijf je: ‘’kracht en hart’’, en de overwinning zullen we altijd behalen Oh Fiorentina, we wensen dat je koningin van alle teams bent, Oh Fiorentina, strijdt overal met kracht en moed, in elke stond van troosteloosheid of overwinning, gedenk eraan dat je de geschiedenis van het voetbal bent.

Bekijk alle voordelen
Bekijk in 50 seconden hoe ons concept werkt
Lees meer over ons

Lees meer reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?
Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm) -

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies